Yeni yayın ihalesiyle kulüpler kendi maçlarını 24 saat sonra ücretsiz yayınlayabilecek

03.02.2022 - 11:35 | Son Güncellenme: 03.02.2022 - 16:51

Kulüpler maçlarını kendi kanallarından 24 saat sonra bedava verecek, sosyal medya için klipler yapabilecek. TV’lerse 3 dakikaya en az 9 bin dolar ödeyecek. İşte detaylar...

Yeni yayın ihalesiyle kulüpler kendi maçlarını 24 saat sonra ücretsiz yayınlayabilecek

Kenan BAŞARAN - ÖZEL HABER

Gerek kulüpler gerekse futbolcular, özellikle sosyal medya hesaplarından kendi maçlarından görüntüler paylaştıklarında yayın kuruluş Digitürk’ün engeline takıldı. Yayın kuruluş, sözleşme gereği, hiç kimsenin telifsiz görünü yayınlayamayacağına dayanarak, sosyal medyadan paylaşımların kaldırılmasını talep etti.

Kulüp kanalı, 24 saat sonra maçını verebilecek

20 Şubat’ta yapılacak yeni yayın ihalesinin şartnamesinde bu soruna da çözüm getiriliyor. Kulüpler hem sosyal medya paylaşımı yapabilecek hem de kendi TV kanallarından maçların görüntülerini yayınlayabilecek. Kulüpler maç görüntülerini, ligin son maçının üzerinden 24 saat geçtikten sonra kendi kanallarından bedelsiz yayınlayabilecek. Kulüpler, bir müsabakayı aynı sezon içinde en fazla 3 kez yayınlayabilecek.

İlgini Çekebilir
Dolarsa dolar liraysa lira! Sabit mabit yok!
Habere Git

30 saniyelik klipler yapılabilecek

Kulüpler, haber amaçlı görüntüleri kullanarak 30 saniyeyi geçmemek kaydıyla, kurgulayacakları klipleri kendi sosyal medya hesaplarından paylaşabilecek. Her maç için 4 klip hakkı tanınıyor. Kulüpler bu sınırlara bağlı kalarak gol, asist, en güzel hareket ve en güzel kurtarış gibi video içerikler hazırlayıp tanıtım ve pazarlama faaliyetleri için maçtan 24 saat sonra kullanabilecek. Ama bu görüntüler ticari amaçlı kullanılamayacak ve 3. şahıslara da devredilemeyecek.

Televizyonlar 3 dakikaya 9 bin dolar verecek

Medya kuruluşlarıysa haber amaçlı görüntüler için bedel ödemek zorundalar. Televizyonlar, Süper Lig maçının 1 dakikası için en az 3 bin Dolar en fazla 10 bin Dolar ödeyecekler. TFF 1. Lig maçları içinse alt tutar 500 dolar, üst tutar ise 3 bin Dolar. Şartnameye göre bu görüntülerde de 3 dakika şartı konuyor. Yani aslında bir Süper Lig maçının 3 dakikalık görüntüsü en az 9 bin Dolara malolacak.

Senin için hazırladığımız haberler