Gökkuşağı tişörtüyle Katar'a gelen gazeteci Grant Wahl hayatını kaybetti

10.12.2022 - 11:24 | Son Güncellenme: 10.12.2022 - 12:44

Dünya Kupası'nda giydiği gökkuşağı tişörtüyle konuşulan ABD’li gazeteci Grant Wahl Hollanda - Arjantin maçını izlerken hayatını kaybetti. Kardeşi öldürüldüğünü iddia etti

Gökkuşağı tişörtüyle Katar'a gelen gazeteci Grant Wahl hayatını kaybetti

AJANSSPOR HABER

2022 FIFA Dünya Kupası'nın çeyrek finalinde Arjantin ile Hollanda karşılaştı. Normal süresi 1-1 sona eren maçta penaltılara gidilirken yarı finale çıkan takım Arjantin oldu. 

Hayatını kaybetti

Hollanda - Arjantin maçını takip eden 48 yaşındaki  Grant Wahl Lusail Stadı'nın basın tribününde maçın uzatma bölümleri oynanırken fenalaştı.  ABD'li gazeteci hemen hastaneye kaldırılırken yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Gökkuşağı tişörtüyle tanınmıştı

Dünya futbol gündemi gazeteci Wahl'ı giydiği gökkuşağı tişörtü nedeniyle ABD-Galler maçını izlemek için stada alınmamasıyla tanımıştı. Katar tarafından LGBT simgesi olduğu düşünülen gökkuşağı renklerinden herhangi bir giysi, pankart ve bayrak yasaklanmıştı. 

İlgini Çekebilir
Messi'den akla zarar asist!
Habere Git

25 dakika boyunca gözaltında tutuldu

Bu durumun ardından Twitter hesabından açıklama yapan Wahl, güvenlik güçlerinin stada girmesine izin vermediğini söyledi ve "Güvenlik görevlisi ABD-Galler için stadyuma girmeme izin vermiyor. ‘Tişörtünü değiştirmelisin. Buna izin veremeyiz’ dediler." Telefonunu güvenlik görevlileri tarafından zorla elinden alınan ve 25 dakika boyunca gözaltında tutulan Wahl’ın daha sonra stadyumda maçı izlemesine izin verilmişti. 

Göğsümde korkunç bir sıkışma var

Hayatını kaybeden gazeteci Wahl 6 Aralık’ta yayınlanan bir podcastte kendini iyi hissetmediğini söylemiş ve şikayet etmişti "Göğsümde korkunç bir sıkışma ve baskı hissediyorum. Kendimi de çok kötü hissediyorum." ifadelerini kullanan Wahl ayrıca 3 Aralık’ta ABD-Hollanda maçında da rahatsız hissettiğini az uyuma, yüksek stres ve ağır iş yükü sonrasında vücudunun çöktüğünü söylemişti. 

ABD Futbol Federasyonundan açıklama

ABD Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada "Federasyon ailesi olarak Grant Wahl'ı kaybettiğimizi öğrenmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Grant, futbolu hayatının merkezi haline getirdi. Onun yazılarının artık bizimle olmayacağı için yıkılmış durumdayız" ifadeleri kullanıldı.

Kardeşinden şüpheli ölüm iddiası

Hayatını kaybeden Grant Wahl’ın kardeşi Eric Wahl, sosyal meyda hesabından yaptığı paylaşımda kardeşinin öldürüldüğünü düşündüğünü belirtirken "Ben Eric Wahl… Grant Wahl’ın kardeşiyim. Gayim… Dünya Kupası sırasında giydiği tişörtün nedeni benim… Kardeşim sağlıklıydı. Bana ölüm tehditleri aldığını söylemişti. Kardeşimin öylece öldüğüne inanmıyorum. Öldürüldüğünü düşünüyorum" yazdı

Son tweetini attı

Katar'da hayatını kaybeden Wahl'ın ölümü sonrası FIFA Başkanı Infantino da bir açıklama yaparak ailesine baş sağlığı dilekleri gönderdi. Hollanda - Arjantin maçı sırasında tweetler atan Wahl son olarak Hollanda'nın Weghorst ile 90+11'de skoru 2-2'ye getiren golü atmasından sonra tweet atmış ve 'Hollanda'dan inanılmaz bir çalışılmış frikik organizasyonu golü' yazmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler