Messi'den akla zarar asist!

09.12.2022 - 22:48 | Son Güncellenme: 09.12.2022 - 23:40

Dünya Kupası'nın favorilerinden Arjantin yarı final için Hollanda ile karşılaşırken Molina'nın golüne inanılmaz bir asist yapan Messi kupayı ne kadar istediğini gösterdi

Messi'den akla zarar asist!

FIFA Dünya Kupası 2022 çeyrek final maçında Hollanda ile Arjantin karşı karşıya gelirken maçın ilk yarısını Tangocular 35. dakikada Molina'nın golüyle 1-0 önde kapattı. 

Gördüğüm en iyi asist

Maçın ilk yarısına damga vuran Messi bu kez golüyle değil Molina'ya attırdığı golde yaptığı asist ile konuşuldu. Asisti değerlendiren Matthew Doyle "Gördüğüm en iyi asist. Bulunduğu yerden attığı yeri golü görmeyen biri asla tahmin edemez" ifadelerini kullandı. 

1966'dan bu yana en yüksek sayı

Dünya Kupası'nın eleme turlarındaki beşinci asistini Hollanda karşısında yapan Lionel Messi, Pele'yi geride bıraktı ve Opta'nın bu alanda detaylı veriye sahip olduğu 1966'dan bu yana en yüksek sayıya ulaşan oyuncu oldu. 

Maradona'yı geride bıraktı

Ayrıca Lionel Messi'nin Nahuel Molina'ya yaptığı asist aynı zamanda Dünya Kupası kariyerinin 68. önemli pası oldu. Messi Diego Maradona'yı (67) geride bırakarak 1966'dan bu yana Dünya Kupası'nda en önemli pasları atan oyuncu oldu.

Batistuta'yı yakaladı

Avustralya karşısında fileleri havalandıran Messi, Dünya Kupalarındaki gol sayısını 9'a yükseltti. Kupa'da 8 golü bulunan Diego Armando Maradona'yı geride bırakan Messi Hollanda ağlarını havalandırarak Arjantin'in Dünya Kupalarındaki en golcü ismi Batistuta'yı yakaladı. Dünya Kupası'nda en çok gol atan Arjantinli futbolcular şöyle.

Messi: 24 maçta 10 gol

Batistuta: 12 maçta 10 gol

Maradona: 21 maç 8 gol

Guillermo : 4 maç 8 gol

 

Dünya Kupası'nın gol kralları

Miroslav Klose: 16 Gol

Ronaldo: 15 Gol

Gerd Müller: 14 Gol

Just Fontaine: 13 Gol

Pelé: 12 Gol

Sándor Kocsis: 11 Gol

Jürgen Klinsmann: 11 Gol

Helmut Rahn: 10 Gol

Gabriel Batistuta: 10 Gol

Gary Lineker: 10 Gol

Teófilo Cubillas: 10 Gol

Grzegorz Lato: 10 Gol

Beş farklı Dünya Kupası'nda oynadı

Messi ayrıca Dünya Kupası tarihinde beş farklı turnuvada forma giyen (2006, 2010, 2014, 2018 ve 2022) forma giyen dördüncü oyuncu oldu.  (Antonio Carbajal, Rafael Marquez ve Lothar Matthaus)

 

Messi'yi izleyebilmek için tarlalarını satanlar oldu.

Dünya'nın en çok izlenen oyuncularından olan Messi için bir Bangladeşli taraftar "Maradona'dan beri, çocukluğumdan beri Arjantin taraftarıyım. Büyük bir Messi fanıyım. Kendi milli takımımız çok kötü durumda, ülkemizde Arjantin büyük ilgi görüyor. Katar'a gelip onu izleme şansını değerlendirdim. Bazılarımız burada çalışıyor ve yaşıyor; bazılarımız ise Bangladeş'den geldi. Messi'yi izleyebilmek için tarlalarını satanlar oldu. Futbolu seviyoruz." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler