Beşiktaş'ta Josef de Souza, Süper Lig'den ayrılacağını duyurdu

10.09.2022 - 13:43 | Son Güncellenme: 10.09.2022 - 16:41

Ankaragücü maçında sahaya giren taraftarı etkisiz hale getirdikten sonra 1 maç ceza alan ve ceza itirazı reddedilen Beşiktaş kaptanı Josef De Souza, gelecek sezon Süper Lig'den ayrılacağını açıkladı.

Beşiktaş'ta Josef de Souza, Süper Lig'den ayrılacağını duyurdu

AJANSSPOR HABER

Ankaragücü maçı sonrası kırmızı kart gören ve TFF tarafından geçerli sayılan Josef de Souza, sahada yaşananları anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Yaşanan olay sonrası 1 maç ceza alan ve ceza itirazı Tahkim Kurulu tarafından reddedilen Beşiktaş kaptanı Josef De Souza, gelecek sezon Süper Lig'den ayrılacağını açıkladı.

 

İşte Josef de Souza'nın açıklamaları...

"Güvende hissetmediğim bir ligde kalamam"

Josef de Souza, Instagram hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Duygusallaşarak ağlamamın nedeni, ailemle görüşmem ve haksız bir ceza aldıktan sonra verdiğimiz karar. Eminim ki buna benzer bir olay yine olacak ve ben de tekrar aynı tavrı sergileyeceğim. Bu sezon elimizden gelenin en iyisini yapıp Beşiktaş'ı tekrar şampiyon yapmaya çalışacağız. Ancak gelecek sezon için artık burada kalmak bana bu tür bir olay tekrar yaşanırsa aynı tepki vereceğim için kendimi güvende hissettirmiyor. Çünkü biliyorum ki karakterim nedeniyle takım arkadaşlarıma yapılacak saldırganlığı kabul etmeyeceğim ve tekrar ceza alacağım. Bu yüzden kendimi güvende hissetmediğim bir ligde kalamam, bu söylediğimi kalbimi çok acıtıyor olsa bile."

''1 maç ceza aldım, hayal kırıklığı yaşıyorum''

Beşiktaş'ın tecrübeli orta saha oyuncusu Josef de Souza, basın toplantısı düzenledi. Josef, ''Öncelikle kulüp başkanımıza, taraftarımıza ve camiamıza çok teşekkür ediyorum. Özellikle bana son günlerde yapmış oldukları destek çok şey ifade ediyor.  Üzücü ve kötü bir hafta yaşadım. 4 hafta sahalardan uzak kalmıştım, çok çalıştım ve sahalara erken döndüm. Ankaragücü maçında takım arkadaşlarıma ve hakeme de yardımcı oldum. Olaylar sonucunda ne yazık ki 1 maç ceza aldım, hayal kırıklığı yaşıyorum.'' ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş İkinci Başkanı Engin Baltacı: ''Bu olay kime yarıyor?''
Habere Git

''Cenk veya Salih'i bıçaklasaydı ceza alır mıydım?''

Takım arkadaşlarının orada bıçaklanması veya sakatlanması durumunda ceza alıp almayacağını soran Josef de Souza, ''Orada ben yüzde yüz doğru karar verdiğime inanıyorum. Kabul edemediğim şey; böyle bir durumda bana ceza verilmesi... Yine söylüyorum; ben orada takım arkadaşlarım ve hakemi korudum. Kamuoyuna bir soru sormak istiyorum; Varsayalım o esnada sahaya giren taraftar Cenk'i ya da Salih'i sakatlasaydı, ya da bıçaklasaydı bana yine 1 maç cezamı vereceklerdi? Bazı insanları görüyorum; benim daha çok ceza almamı istiyorlar, böyle bir durum olsaydı yine Josef'in cezasını mı konuşacaklardı. Bence her durumu düşünmek gerekiyor. Bu tarz durumlar Türk futboluna zarar veriyor.'' ifadelerini kullandı.

 

TFF'nin başvuruyu kabul etmediğine değinen Josef, ''Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Tahkim Kurulu'na kendimi savunmam konusunda bir başvuru yaptık ancak kabul edilmedi. Bu konuda da çok üzgünüm.'' dedi.

Josef de Souza, gözyaşlarına hakim olmadı

Olayı anlatırken gözyaşlarına hakim olamayan Josef de Souza, ''Bu aldığım cezayı devamlı ailemle konuşuyorum. Ailem de ben de bu cezanın adil olduğunu düşünmüyoruz. (Josef de Souza gözyaşlarını tutamadı) Ceza alması gereken kişiler ceza almadı. Rakibin aldığı ceza da ortada. Bu durum bir güvensizlik yaratıyor. Bu olayların yaşanması beni ve ailemi duygusal olarak üzüyor. Türkiye'yi, Türk insanını çok seviyorum, her zaman elimden geleni yapacağım.'' dedi.

''6 sezonda 2 kırmızı gördüm''

Daha önce de Süper Lig'de forma giydiğini ve şimdiye kadar sadece iki kırmızı kart gördüğünü söyleyen Josef, ''Son kez şunu da belirtmek istiyorum. Türkiye'de 6 sezondur futbol oynuyorum. Sadece 2 kez kırmızı kart gördüm o da VAR sonucu verildi.'' ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler