İtalyan voleybolcular Paola Egonu’ya gösterilen ilgiden rahatsız

08.09.2023 - 12:32 | Son Güncellenme: 08.09.2023 - 12:42

Avrupa Voleybol Şampiyonası sonrası 2024 Olimpiyat Elemeleri’nde yer almayacak Paola Egonu milli takımla sorunlar yaşıyor.

İtalyan voleybolcular Paola Egonu’ya gösterilen ilgiden rahatsız

AJANSPOR - DIŞ HABER

Avrupa Şampiyonası’nda dördüncü olabilen İtalya, Paola Egonu’nun 2024 Olimpiyat Elemeleri’nde yer almayacağını açıkladı. Teknik ekip ile sorun yaşadığı belirtilen 24 yaşındaki voleybolcunun takımdaki oyuncularla da anlaşamadığı ortaya çıktı. 

Türkiye maçının ardından ipler koptu

İtalya, Avrupa Voleybol Şampiyonası yarı finalinde A Milli Kadın Voleybol Takımımıza, üçüncülük maçında da Hollanda'ya yenildi. İtalya’nın yarı final maçını kaybetmesi takımda gerginliğe neden oldu. İtalyan basını, Hollanda maçından önce de Paola Egonu ve İtalyan başantrenör Davide Mazzanti’nin tartıştığını ve ikilinin arasına korkunç bir mesafenin girdiğini duyurdu.

Yedeklerde olacağını şampiyonadan 5 gün önce öğrendi

İtalyan gazeteci Gian Luca Pasini, Paola Egonu ve Davide Mazzantini’nin arasının Avrupa Şampiyonası’nın başlangıcından beri kötü olduğunu yazdı. Genç voleybolcunun, şampiyonadan yalnızca 5 gün önce yedeklerde yer alacağını ve sadece ikili değişiklikler için kadroda bulunduğunu öğrendiği bildirildi. Şampiyonada yedeklerde yer alacak Egonu’ya eve dönmek isteyip istemediği de soruldu. Eve dönmeyi düşünen Egonu bu fikre direndi fakat şampiyonanın son maçlarında direncini kaybetti.

Egonu, Olimpiyat elemelerinde yer almak istemedi

Davide Mazzanti ile tartıştığı bildirilen Paola Egonu’nun 2024 Olimpiyat Elemeleri’nde yer almayacağı da resmileşti. İtalyan basını, Egonu’nun elemelerde yer almak istemediği için izin aldığını yazdı. 

“Paolasız İtalya, Messisiz Arjantin gibi”

A Milli Kadın Voleybol Takımımızın başantrenörü Daniele Santarelli, Paola Egonu’nun Olimpiyat elemelerinde yer almayacak olmasını değerlendirdi. Genç voleybolcunun yokluğunun önemli bir kayıp olduğunu belirten Santarelli, “Onun Olimpiyat elemelerinde olmaması rakipler için büyük bir avantaj. Ancak bunun kısa bir süreç olduğunu düşünüyorum çünkü bence Paola milli takım için oynamayı, İtalyanlar ise onu oynarken görmeyi hak ediyor.

Soyunma odasının dinamiklerini bilmiyorum, neden böyle bir seçim yapıldığını da bilmiyorum ama kesinlikle üzgünüm. Arjantin'in Messisiz ya da Fransa'nın Mbappesiz oynaması gibi bir şey bu" dedi.

Mazzanti’nin eşinden Egonu’ya tepki

Davide Mazzanti ile sorun yaşadığı öğrenilen Paola Egonu’ya bir tepki de İtalyan başantrenörün voleybolcu eşi Serena Ortolani’den geldi. Ortolani, medyada yer alan haberlerin ardından Egonu’yu Instagram’da takipten çıktı. 

İlgini Çekebilir
"Dünya 1 numarasıyız, hedef Olimpiyat şampiyonluğu"
Habere Git

“İtalya, Egonu olmadan da kazanır”

Corriere dello Sport gazetesi ise Paola Egonu’nun İtalya Milli Kadın Voleybol Takımı’nda sadece teknik ekip ile değil takım arkadaşları ile de iyi ilişkileri olmadığını yazdı. Takımdaki bazı oyuncular, Avrupa Şampiyonası öncesinde Egonu olmadan da İtalya’nın şampiyon olabileceğini düşündüğü yorumu yapıldı.

Medyanın Egonu ilgisi diğer oyuncuları rahatsız etti

Haberin devamında ise takımdaki diğer voleybolcuların Paola Egonu’nun gördüğü ilgiden rahatsız olduğu vurgulandı. İtalya geçtiğimiz yıl Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya kazandı. Medyanın asıl odak noktası ise takımın başarısından ziyade Egonu ve ırkçılık karşıtı söylemler oldu. Son 1 yıldır medyanın Egonu’ya odaklanması İtalyan voleybolcuları rahatsız etti.

Senin için hazırladığımız haberler