"Dünya 1 numarasıyız, hedef Olimpiyat şampiyonluğu"

08.09.2023 - 11:52 | Son Güncellenme: 08.09.2023 - 14:11

A Milli Kadın Voleybol Takımı ve başantrenör Daniele Santarelli, Avrupa şampiyonluğunu değerlendirdi. Kaptan Eda Erdem, hedefin Olimpiyat şampiyonluğu olduğunu açıkladı.

"Dünya 1 numarasıyız, hedef Olimpiyat şampiyonluğu"

A Milli Kadın Voleybol Takımımızın yıldızları ve başantrenör Daniele Santarelli, TRT Spor'da Avrupa şampiyonluğunu değerlendirdi. Eda Erdem, dünya birinciliğine vurgu yaptı ve hedefin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyledi.

"Maç esnasında bazen kötü şeyler söyleyebiliyoruz"

Orta oyuncu Zehra Güneş, maç sırasında kutlama anında başantrenör Daniele Santarelli'nin sırtına vurduğu görüntü hakkında, "Maç esnasında neler yaptığımızı biz de bilmiyoruz. Bağırabiliyoruz, bazen kötü şeyler söyleyebiliyoruz. Takım içinde şiddete uğradığım bilinçaltıma işlemiş sanırım(Gülerek)" dedi.

"Ben güçlüyüm, daha fazlasını yapabilirler"

Zehra Güneş'in sırtına vurmasıyla kameralara yansıyan görüntüsü hakkında Santarelli, "Bu ilk kez değildi aslında. Benim için duydukları sevgi, samimiyet olarak da görülebilir. Ama ben güçlüyüm, daha fazlasını da yapabilirler"

İlgini Çekebilir
Ebrar Karakurt'tan kendisini hedef alanlara yanıt!
Habere Git

"Benim için bu yaz mükemmel oldu"

Sözlerine devam eden antrenör, "Bu konu da önemli. Takım iletişimini sağlamak. Yeni gelmiş biri olarak bunun kolay olmayacağını ifade ediyordum. Yazın başlangıcında her oyuncunun kişiliğini tanıdıkça bu birlikteliğin çok önemli olacağını anladım. Bu takımın hem iyi oynarken hem de coşkulu şekilde beraber olması açısından bu atmosferin taşınabilmesi elbette kolay değil. Benim için bu yaz mükemmel oldu" dedi.

"Erik Dalı'nda iyi dans ediyor muyum emin değilim"

Maçlardan sonra Erik Dalı oynamasıyla ilgili olarak İtalyan çalıştırıcı, "Türkiye'ye koç olarak geldim ancak şimdi bazı şeylerin değiştiğini düşünüyorum. Başka bir durum gelişmiş olabilir. Erik Dalı'nda iyi bir şekilde dans ediyor muyum emin değilim ama benim için gayet güzeldi" yorumunu yaptı.

Heykeli dikilsin mi?

Fenerbahçe ve A Milli Takım'ın kaptanı Eda Erdem Dündar şampiyonlukla ilgili olarak, "Bulutların üstünde yaşıyor gibi hissediyorum. Turnuvadan döndükten sonra yaptığımızın çok önemli olduğunu anladım. Tüm Türkiye'nin bizim hakkımızda güzel şeyler söylüyor oluşu başarının ne kadar önemli olduğunu gösteriyorum. Tadını çıkarmaya çalışıyorum" diyerek duyduğu sevinci dile getirdi. 

İlgini Çekebilir
Hande Baladın'a asitli tehdide tahliye kararı!
Habere Git

Heykelinin dikilmesi konusundaki yorumlar için de Eda Erdem, "Heykel konusunda sürekli yorumlar yapılıyor ancak benim bu konu hakkında bir şey söylemem doğru olmaz. Taraftarlarımız ya da kulübümün bu konuda bir düşüncesi varsa da tabii her sporcunun hayalidir diye düşünüyorum" sözleriyle açık kapı bıraktı. 

"Dünya 1 numarasıyız, Olimpiyat şampiyonluğu neden olmasın?"

2024 Paris Olimpiyatları'ndaki hedef konusunda ise tecrübeli oyuncu, "Takımın gidişatı, performans tabii tesadüf değil. Önümüzdeki yaz için de güzel işaretler veriyor. Herkesin hedefi Olimpiyat şampiyonluğu. Şu an dünya 1 numarasıyız, Avrupa'nın en iyisiyiz. Neden olmasın?" sözleriyle iddiasını ortaya koydu. 

"Belki Küba doğumlu ama bizim için o bir Türk"

Milli Takımın en etkili ve en skorer isimlerinden biri olan Melissa Vargas için Eda Erdem, "Vargas, Milli Takıma gelmeyi bekliyormuş sahki. Saha içinde ve saha dışında takımın tüm enerjisini değiştirdi diyebilirim. İyi ki var. Mükemmel bir insan. Bize çok katkısı oldu. Her birimiz onu çok seviyoruz. Belki Küba doğumlu ama bizim için o bir Türk" yorumunu yaptı.

İlgini Çekebilir
Sırplardan Djokovic'e Hande Baladın tepkisi! Beğeniyi çekti
Habere Git

Vargas: "Malatya'ya gitmek istiyorum"

Takımın yıldızı Melissa Vargas, daha önce "Ben Malatyalıyım" demişti. "Malatyalılar'a söylemek istediğin bir şey var mı?" sorusuna da Vargas, "Malatya'ya gitmek istiyorum" yanıtını verdi. 

Takım içerisinde neler konuşulduğuna dair Simge Aköz, "Zor anlarda em çok konuştuğumuz 'Neyi daha iyi yapabiliriz?' oluyor. Enerjik olmalıyız ki o kırılma anlarını çok daha kazasız şekilde atlatalım. Kenardan verilen destek birbirimize karşı çok samimi çok içten. Oynayan kişileri daha sakinleştiriyor. Bizim de onların bir parçası olduğuna inandırıyor diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

Takımın liberolarından Ayça Aykaç, "Santarelli, öncelikle bana servis atmamı söylediğinde geceleri uyuyamıyordum. Uzun zamandır atmıyordum. Kulüpte antrenmanda atmakla milli takım formasıyla atmak ayrı bir stres. Her antrenman çalışmaya devam ettim. Sürekli servis çalıştım. Herkesin beklediği ve ace'ti bence. Tarif edemem ne kadar sevindiğimi. Çok mutlu oldum" dedi. 

Guidetti'ye gönderme

"Giovanni'ye (Guidetti) karşı oynamak her zaman çok güzel" diyen pasör Cansu Özbay, "Ekstra bir hırs oluyor. 7 yıldır benim antrenörüm ve başka kimseyle çalışmamıştım. İlk defa Antalya'da Sırbistan maçında ona karşı oynamıştım. O maçta da kendimi inanılmaz hissediyordum. Kendisi yetiştirdi beni. Ama aynı zamanda sahaya çıktığında onu çok düşünemiyorsun. Beni çok iyi tanıyan, nerede ne yapacağımı bilen bir antrenör. Ama bence çok güzel oldu tabii bizim tarafın kazanması ona karşı" diyerek Vakafbank'tan da antrenörü olan İtalyan çalıştırıcıya göndermede bulundu. 

Senin için hazırladığımız haberler