Türk Takımlarının Avrupa'da Kura ve Maç Tarihleri Ne Zaman?

08.06.2022 - 15:16 | Son Güncellenme: 08.06.2022 - 16:47

UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi tarihleri ne zaman? Fenerbahçe, Trabzonspor, Sivasspor, Konyaspor ve Başakşehir'in Avrupa kuraları ve maçları ne zaman?

Türk Takımlarının Avrupa'da Kura ve Maç Tarihleri Ne Zaman?

AJANSSPOR HABER

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yeni sezonun maç tarihleri hakkında hatırlatma yaptı. Türkiye'yi Avrupa'da temsil edecek takımlarımızın kura ve maç tarihleri ne zaman? Trabzonspor, Fenerbahçe, Sivasspor, Konyaspor ve Başakşehir'in UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi maçları ne zaman oynanacak?

Bu sezon Dünya Kupası nedeniyle erken başlayacak olan UEFA Şampiyonlar Ligi, eleme turlarıyla birlikte 21 Haziran 2022'te start alırken, 10 Haziran 2023'te İstanbul'da oynanacak finalle sezona nokta koyacak.

Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi play-off maçları ne zaman?

Spor Toto Süper Lig'i şampiyon olarak tamamlayan Trabzonspor, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne play-off turundan katılım gösterecek. Şampiyonlar Ligi play-offları ise 16-17 ve 23-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında oynanacağı duyuruldu.

Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme turu maçları ne zaman?

İsmail Kartal'ın gelişi ile büyük bir çıkış yakalayarak, sezonu ikinci olarak bitiren Fenerbahçe ise UEFA Şampiyonlar Ligi'ne ikinci ön eleme turundan katılacak. Açıklanana göre Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turu, 19-20 ve 26-27 Temmuz 2022 tarihleri arasında yapılacak.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'nin iki yıldızı Hull City'de!
Habere Git

UEFA Şampiyonlar Ligi kura çekimleri ne zaman?

UEFA Şampiyonlar Ligi kura çekimi tarihleri de açıklandı. Fenerbahçe'nin mücadele edeceği ikinci ön eleme turu kuralarının 15 Haziran'da çekileceği duyuruldu. Trabzonspor'un katacağı Play-off turu kuraları ise 2 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.

Sivasspor'un Avrupa Ligi play-off maçı ne zaman?

Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Demir Grup Sivasspor, UEFA Avrupa Ligi'ne play-off turundan dahil olacak. Yiğidolar, 18-25 Ağustos arası oynanacak maçların ardından tur atlarlarsa gruplara yükselecek, elenmeleri durumunda ise doğrudan UEFA Konferans Ligi gruplarında yer alacak.

Konyaspor ve Başakşehir'in Avdupa Konferans Ligi maçları ne zaman?

Sezonu 3. sırada bitiren İttifak Holding Konyaspor ve 4. sırada tamamlayan Medipol Başakşehir, geçen sezon ilk kez düzenlenen UEFA Konferans Ligi'nde mücadele etmeye hak kazandı. İki kulüp de gruplara kalmak için 3 ön eleme turunda mücadele edecek.

UEFA Konferans Lig'ne 2. ön eleme turundan itibaren dahil olacak Konyaspor ve Başakşehir, bu turu geçmeleri durumunda 3. ön eleme turuna yükselecek. Elenen takımın Avrupa defterini kapatacağı turun geçilmesi halinde 2. ön eleme turu ve ardından play-off maçları oynanacak.

  • UEFA Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu: 21-28 Temmuz
  • UEFA Konferans Ligi 3. Ön Eleme Turu: 4-11 Ağustos
  • UEFA Konferans Ligi Play-Off Turu: 18-25 Ağustos
Senin için hazırladığımız haberler