Hull City, Fenerbahçe'den İki Yıldızı, 7 Milyon Euro'ya Transfer Etti

08.06.2022 - 15:36 | Son Güncellenme: 08.06.2022 - 18:56

Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City, Fenerbahçe'den iki yıldızı transfer etti. Sarı-Lacivertliler'e ödenen bonservis ise 7 milyon Euro oldu. İşte detaylar.

Hull City, Fenerbahçe'den İki Yıldızı, 7 Milyon Euro'ya Transfer Etti

Aygün ÖZİPEK - AJANSSPOR

Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Championship ekibi Hull City, gelecek sezonda kadrosuna önemli takviyeler yapmak için çalışmalarına devam ediyor. Acun Ilıcalı, Ali Koç yönetimi ile anlaşarak, Fenerbahçe'nin iki yıldızını transfer etti.

Hull City'nin Fenerbahçe'den kadrosuna kattığı iki isim belli oldu. Bu isimlerin, geçen sezon İngiliz kulüpte kiralık olarak forma giyen Allahyar Sayyadmanesh ve Premier Lig takımlarından Watford'a kiralandıktan sonra devre arasında geri çağırılan ardından Sarı-Lacivertliler'de kadro dışı bırakılan Ozan Tufan olduğu öğrenildi.

İki transferden 7 milyon Euro

Acun Ilıcalı'nın Fenerbahçe'ye, Allahyar Sayyadmanesh için 4 milyon Euro, Ozan Tufan için ise 3 milyon Euro ödeyeceği kaydedildi. Böylece Sarı-Lacivertliler'in bu iki transferden elde edeceği bonservis geliri toplam 7 milyon Euro oldu.

Allahyar'ın bu sezonki performansı

2022'nin Ocak ayında Fenerbahçe'den Hull City'e kiralanan Allahyar Sayyadmanesh, 2021/22 sezonunda toplam 36 resmi müsabakada görev aldı. 20 yaşındaki genç santrfor, 10 kez rakip fileleri havalandırmayı başarırken, 4 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi.

Ozan İngiltere'den çağırılmıştı

Önceki sezonlarda Sarı-Lacivertli forma ile gösterdiği performans ile Avrupa kulüplerinin dikkatini çeken ve sezon başında Watford'a kiralık olarak giden Ozan Tufan ise devre arasında takımın kötü durumu nedeniyle geri çağırılmıştı. Premier Lig, EFL Cup ve FA Cup'ta toplam 9 maça çıkan Ozan, İngiliz kulübe gol ya da asist katkısı sunamadı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de Fernandao'dan sonra bir ilk! Duyurdular...
Habere Git

Fenerbahçe'ye geri döndükten sonra 6'sı Süper Lig olmak üzere toplam 9 maçta süre bulan Ozan Tufan, Sarı-Lacivertliler'de de skora katkı sunamadı. 27 yaşındaki orta saha, yıldız futbolcu Mesut Özil ile birlikte kadro dışı kalmış ve geleceği merak konusu olmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler