İşte Büyükekşi ve Altıntop’un istediği isimler

19.09.2023 - 12:09 | Son Güncellenme: 19.09.2023 - 12:22

Stefan Kuntz ile yolları ayırmaya hazırlanan TFF Başkan Mehmet Büyükekşi ve A Milli Takım Sorumlusu Hamit Altıntop’un istediği iki isim belli oldu.

İşte Büyükekşi ve Altıntop’un istediği isimler

Koray GEÇGEL - AJANSSPOR

Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde Ermenistan ile evinde berabere kalan ve sonrasında oynanan hazırlık maçında Japonya’ya kaybeden A Milli Takım’da Stefan Kuntz dönemi sona eriyor. Alman teknik adamla ayrılığı yarın resmen duyurması beklenen Türkiye Futbol Federasyonu’nda (TFF) Başkan Mehmet Büyükekşi ve A Milli Takım Sorumlusu Hamit Altıntop’un ilk tercihleri belli oldu.

Birçok isim konuşuluyor

Fatih Terim, Abdullah Avcı, Vincenzo Montella, Joachim Löw, Aykut Kocaman, Sergen Yalçın gibi isimler kulislerde konuşulurken, başkan Mehmet Büyükekşi ve A Milli Takım Sorumlusu Hamit Altıntop, adaylarını 2’ye indirdi.

Büyükekşi ve Altıntop adayları 2'ye indirdi

Stefan Kuntz ile yolların ayrılmasının ardından kısa süre içerisinde yeni teknik adamını açıklamak için yoğun bir çalışma sarf eden Türkiye Futbol Federasyonu’nda en güçlü iki aday olarak Vincenzo Montella ve Abdullah Avcı öne çıktı.

İlgini Çekebilir
A Milli Takım'ın yeni teknik direktörü Montella mı oluyor? Açıkladı...
Habere Git

Gelen bilgilere göre Başkan Mehmet Büyükekşi’nin Vincenzo Montella’yı, Hamit Altıntop’un ise Abdullah Avcı’yı isterken, diğer konularda da anlaşılması halinde bu iki teknik adamdan birisinin futbolun yeni patronu olması bekleniyor.

Montella ilk kez konuştu

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörlüğü için adı anılan isimlerden olan Vincenzo Montella bu konuyla ilgili ilk kez konuştu. Sabah Gazetesi'nin haberine göre; TFF'den teklif alıp almadığı sorulan Montella "Size bir detay vermem mümkün değil. Ancak şunu söleyebilirim; böyle bir görevden dolayı gurur duyarım" yanıtını verdi. Mesajının sonuna "İnşallah" ifadesini kullanan İtalyan teknik adamın yaptığı vurgu dikkat çekti.

TFF açıklama yaptı

Türkiye Futbol Federasyonu, Stefan Kuntz ile ilgili çıkan haberlere dün yazılı olarak açıklama yaptı. Alman teknik adamla ilgili olarak çıkan haberin gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, “Türkiye Futbol Federasyonu sözleşmesi devam eden A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz'u 20 Eylül Çarşamba günü TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile toplantı yapmak üzere Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'ne resmi olarak davet etmiştir” ifadelerine yer verildi.

Senin için hazırladığımız haberler