Isparta Tekvandoda Dünya Rekoru Kırdı!

05.01.2023 - 18:31 | Son Güncellenme: 05.01.2023 - 18:40

Türkiye Tekvando Federasyonu (TGF), Isparta'daki Tekvando Poomsae ve Kulüpler Türkiye Tekvando Şampiyonaları'nda dünya katılım rekoru kırıldığını açıkladı.

Isparta Tekvandoda Dünya Rekoru Kırdı!

Isparta, tekvandoda dünya katılım rekoru kırdı. Türkiye Tekvando Federasyonu (TGF), konuyla ilgili açıklama yaptı. TGF, Isparta'da düzenlenen Tekvando Poomsae ve Kulüpler Türkiye Tekvando Şampiyonaları'nda katılım açısından dünya rekoru kırıldığını duyurdu.

TGF katılımcı sayısını toplam 8 bini bulduğunu açıkladı

Federasyon, Isparta'da gerçekleşen Tekvando Poomsae Türkiye Şampiyonası'nda yaklaşık bin 200, Kulüpler Türkiye Tekvando Şampiyonası'nda ise yaklaşık 4 bin sporcu mücadele ettiğini açıkladı. Sporcu sayısı 5 binin üzerine çıkarken, antrenör, hakem, görevli ve velilerin de dahil olmasıyla katılımcı sayısı toplamda 8 bini buldu.

Bilinen en büyük katılımlı tekvando turnuvası!

Isparta'daki organizasyonda sporcu sayısı 5 binin üzerine çıkarken, toplam katılımcı sayısının 8 bine ulaşması ile dünya rekoru kırıldı. Isparta'da düzenlenen Tekvando Poomsae ve Kulüpler Türkiye Tekvando Şampiyonaları, dünya üzerinde bilinen en büyük katılımlı tekvando turnuvası olarak tarihe geçti.

İlgini Çekebilir
İşte Türkiye Tekvando Şampiyonası ve Uluslararası Türkiye Açık detayları
Habere Git

TGF Başkanı açıklama yaptı

Isparta, bu şekilde dünya rekorunu kırarak, tarihe geçti. Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, konuyla ilgili açıklamada bulundu.

"Isparta'da bunun karşılığını dünya rekoru olarak aldık"

TGF Başkanı Metin Şahin, Türkiye'de tekvandoya büyük ilgi olduğunu söyledi. Şahin, "Isparta’da bunun karşılığını dünya rekoru olarak aldık. Bu yıllar boyu süren planlı bir çalışmanın sonucu" ifadelerini kullandı.

"Tekvandonun ulaşamadığı bir nokta kalmadı"

Sözlerine devam eden Metin Şahin, "Ülkemizde tekvandonun ulaşamadığı bir nokta kalmadı. Her yerde varız. Bugünlere ulaşmak için çok çaba sarf edildi" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Tarihi başarıya imza attı, şimdi olimpiyat madalyası istiyor
Habere Git

"Madalya deposu federasyonlardan biriyiz"

TGF Başkanı Metin Şahin, "Bu kadar ilgi ve katılım doğal olarak başarıyı da yanında getiriyor. Ülkemizin madalya deposu federasyonlarından birisiyiz" dedi.

"Başarılarımız artarak devam edecektir"

Sözlerine son veren Metin Şahin son olarak ise "Bu ilgiyi gördükçe ve planlı çalışmamızı sürdürdükçe başarılarımız artarak devam edecektir" açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler