Masalara Vuran Hamit Altıntop'a Yunus Akgün Sorusu

01.10.2022 - 18:04 | Son Güncellenme: 01.10.2022 - 18:11

TRT Spor'da milyonların önünde Yunus Akgün'ün Avrupa seviyesinde olmadığını söyleyen Hamit Altıntop, milli futbolcuyu müthiş motive etti(!) Faroe lekesinde Kuntz'un suçu yok demek(!)

Masalara Vuran Hamit Altıntop'a Yunus Akgün Sorusu

Kerim ÖZTÜRK - AJANSSPOR

A Milli Futbol Takımımız'ın Faroe Adaları’na mağlup olması sonrası TFF Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop’un TRT Spor ekranlarında masaya elini vura vura teknik ekibi savunması bana hissettirdi ki; TFF’de gerçekçi eleştirilere karşı haklı olduğunu ispata çalışmanın en iyi yolu masaya vurmak!

Masaya vurmak bir TFF geleneği!

A Milli Takım, Faroe Adaları’na karşı, tarihine kara leke olarak geçecek mağlubiyetlerden birini aldıktan sonra ne lazımsa söylendi, yazıldı. Şahsen futbolda her sonucun mübah olduğuna inanan biri olarak, bazı eleştirileri de ağır bulduğumu söylemem lazım. Zaten yazımı da maç özelinde değil, TFF Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop’un açıklamaları üzerine yazdım.

Zira, sıcağı sıcağına Altıntop’un canlı yayında mağlubiyeti ve bunun bence baş mimarlarından olan Stefan Kuntz başta olmak üzere, TFF’yi savunması gerçekten akıl tutulmasıydı. Üstelik Hamit Bey’in bu savunmayı yaparken önünde bulunan masayı amiyane bir tabirle “tokat manyağı” yapması bana, TFF’nin kendisine yönelik her sert eleştiride, “Masaya vurarak konuşayım, o zaman haklı olurum” düşüncesi ile hareket ettiğini hissettirdi. Zira çok değil, daha bundan 2 ay kadar önce de TFF Başkanı Sayın Mehmet Büyükekşi, bugün futbol ile öyle ya da böyle ilgisi olan herkesin eleştirdiği hakemleri de masaya yumruğunu vura vura savunmuştu.

Tek sorun futbolcular, öyle mi?

Hamit Altıntop’un açıklamalarına göre milli takım yenildi ama bunun nedeni asla teknik direktör Kuntz ya da Kuntz’u milli takımın başına getirenler değildi. Altıntop’un söylediklerinden anladığımız kadarıyla, evet, mağlubiyetin sorumluluğunu kendileri de alıyorlardı ama asıl neden genç oyuncuların performans düşüklüğü, desteğe ihtiyaçlarının olması, gelişim içinde olmaları, bazılarının profesyonelliği kavrayamaması, bazı oyuncuların da Avrupa seviyesinde olmamasıydı!

Bu arada bazılarının Avrupa seviyesinde olmadığını söyleyen Altıntop’a şunu da hatırlatmak isterim: 2-1 mağlup olduğumuz takımın hiçbir oyuncusu Avrupa seviyesinde değil! Üstelik Hamit Bey, bunları anlatırken bu genç oyuncularım desteğe ihtiyaçları olduğunu da belirtti. Yani milyonların izlediği bir TV kanalında hem isim isim futbolcuların neden performanslarının düşük olduğunu söyledi, hem de ardından bu futbolculara destek olduklarını ifade etti.

Bana göre olayın en trajikomik yanı ise burasıydı. Mesela, Türkiye’nin devlet televizyonunda milyonlar izlerken “Yunus Akgün’ün Avrupa seviyesinde olmadığını görmüyor muyuz” lafları, eminim ki Yunus için müthiş bir motivasyon olmuştur!

İlgini Çekebilir
Elini masaya vurma Hamit!
Habere Git

Hamit Altıntop'a 9 soru

Sayın TFF Milli Takımlar Sorumlusu, o kadar kendisi ile çelişen açıklamalar yaptı ki; o açıklamaları yaparken karşısında kendisine soru sorabilecek durumda olmayı çok istedim. O gün bunları sorma şansım yoktu. Ben de herkese açık bir şekilde buradan sormaya karar verdim:

1. Gördüğüm kadarıyla haklılığınızı ispata çalışırken elinizi sürekli masaya vuruyorsunuz. Elinizi masaya vurmak sizi haklı çıkarır mı?

2. Siz de yıllarca futbol oynadınız. Deneyimlerinizden de yola çıkarak, yanıtlamanızı isterim; bir futbolcuya milyonların izlediği bir ekranda “Sen Avrupa seviyesinde değilsin” demek o futbolcuda ne gibi duygular uyandırır.

3. Sayın Altıntop, sözlerinizden anladığımız kadarıyla A Milli Futbol Takımımız'ın kadrosunda bulunan birçok oyuncunun öyle ya da böyle sorunları var ve buna bağlı olarak da performansları düşük. Bu oyuncular, aday kadroya alınmadan önce bu sorunları biliniyor muydu?

4. Sorunlar biliniyorsa neden alındılar? Eğer sorunların olduğu aday kadroya alındıktan sonra fark edildiyse; işleri futbolcuları takip etmek olan milli takım teknik heyeti ne bunu nasıl açıklar? Bu futbolcuları kim seçiyor?

5. A Milli Takım teknik heyetinin futbolcu seçerken dikkate aldığı kriterler nelerdir? Mesela 3 cm boy uzunluğu önemli bir ktirer midir?

6. Sizin göreve getirdiğiniz ve sözlerinizden net bir şekilde anlaşıldığı üzere arkasında durduğunuz Sayın Kuntz ve ekibinin alınan mağlubiyette hiçbir payı yok mudur?

7. Eğer alınan mağlubiyetlerde hoca ve ekibi sorumlu değilse bundan önceki hocalar ile yollar neden ayrıldı? Ve bazılarına neden milyonlarca lira tazminat ödendi?

8. Hoca ve ekibinin mağlubiyette payı olmadığını iddia etmeniz halinde sorum şu; hocayı savunmanızda; sizin de yıllarca (2006-2016 arası) takım çalıştırmamış, en büyük kariyeri 67 gün Almanya Milli Takımı'nı yönetmek olan ve bu süreçte bir beraberlik, bir mağlubiyet bir de galibiyet alan bir hocayı göreve getiren ekipte olmanızın bir etkisi var mı?

9. En önemli soruyu en sona sakladım; sayın Kuntz maç sonraki açıklamalarında “Bu takımın şu anki realitesi bu” ifadelerini kullandı. Hocaya güvenen, değişim sürecinde olduğunu söyleyen biri olarak; Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın realitesinin bu olduğu sözlerinin de arkasında mısınız?

Senin için hazırladığımız haberler