Mehmet Demirkol, Elini Masaya Vuran Hamit Altıntop’a Tepki Gösterdi

27.09.2022 - 18:50 | Son Güncellenme: 27.09.2022 - 19:43

Yorumcu Mehmet Demirkol, “Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop davranışlarını düzeltmeli. Elini masaya vurma Hamit! Bunlardan bizde çok var” dedi.

Mehmet Demirkol, Elini Masaya Vuran Hamit Altıntop’a Tepki Gösterdi

AJANSSPOR HABER

Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Uluslar Ligi C Grubu’nda Türkiye’nin Faroe Adaları’na 2-1 yenilmesinin ardından TRT Spor’da canlı yayına çıkan Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop’u sert şekilde eleştirdi.

Demirkol, Altıntop’un masaya elini vurarak konuşmasına tepki göstererek, “Almanya’da elini masay vur  bak ne oluyor? Burada bunlardan çok var. Hamit bunu yapma” dedi.

Kuntz, Sergen Yalçın, Şenol Güneş...

Socretes dergisinin YouTube kanalındaki ‘Karşı Karşıya’ programında haftanın futbol olaylarını yorumlayan Demirkol, topun ağzında olan A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz’un Türkiye’ye bir şeyler anlatamaya çalıştığını ama anlaşılamadığını söyledi:

"Stefan Kuntz, bir fikir anlatmaya çalışıyor. Arkadaşlar bu böyle olmaz. Teknik direktörlüğünü bir kenara bırakalım onu savunmuyorum ama adam bir şey anlatmaya çalışıyor bize. Diyor ki: Bu böyle olmaz. Beni değiştirin, bu yine değişmeyecek. Çünkü Dünya Kupası’na gidemiyorsunuz, gidemeyeceksiniz. Kontenjan artmadığı sürece. Artıyor neyse ki!"

Medya kurt, Kuntz orta bir ceylan

Türk medyasının ortada ceylan görmüş kurtlar gibi saldırdığını savunan Demirkol, "Kuntz, ‘Tamam ben değişeyim ama bu durumu değiştirmemiz lazım. Bu düşünce yapısını değiştirmemiz lazım’ diyor. Adam böyle biraz daha duygusal, bir şeyler anlatmaya çalışıyor olunca herkes bu sefer kurt sürüsü gibi ortada ceylanı görmüşler gibi, oynamaya başlıyoruz adamla" diye konuştu.

İlgini Çekebilir
Altıntop, Sergen Yalçın'ı taca attı, "Kuntz ile devam" dedi
Habere Git

Espri yapma elini masaya vur!

Kuntz’un basın toplantılarında espri yapmaya çalıştığını ama bunun Türkiye’de karşılığı olmadığını kaydeden Demirkol, “Bizde elini masaya vuracaksın. Sonra ne oluyor? Hamit Altıntop çıkıp ‘Benim burada bilmem ne’ gibi konuşuyor. Hamit Altıntop benim federasyon başkanı adayımdı ama bu Hamit Altıntop değil tabii. Federasyon başkanı adayı olarak fikirlerini, düşüncelerini anlatır ve seçilir. Real Madrid, Bayern Münih bu takımların altyapılarını, Alman altyapılarını görmüş. Bunu nasıl yaparız? Bunu anlatır ve bir batılı kafasıyla da liderlik eder diye düşündüm fakat o da bizden daha buralı olmuş. ’Benim kardeşim’ deyip elini masaya vurmalar… Bunun için değil yani! 

Bunu demedik biz. İstediğimiz şey bu değil. Ama Kuntz’un zor durumda olduğunu görünce o da böyle bir tavır takınmak zorunda kalıyor. ‘Çünkü burada bunlar gidiyor’ diyor. Vur bakayım Almanya’da elini masaya ne oluyor?”

Medya yerli hocaya “Defol git” diyebilir mi?

Kuntz’a karşı eleştirilerde medyanın kullandığı dili de eleştiren Demirkol, “Bakıyorum öyle, ’Defol git’ler falan… Kanaat önderleri. Yani sen herhangi bir Türk teknik direktöre bu dili kullanabilir misin? Kullanamazsın. Zayıf gördüler çünkü. Son iki maçta Kuntz da çok kötü teknik direktörlük yaptı. Lüksemburg maçında çıkan kadroyu görsem ’Evi sat, bas’ derim yani. O savunmanın önüne o orta saha olacak iş mi yani? Ferdi orada oynamamış, Orkun destekli oynuyor orada. Çok aşırı yumuşak” dedi.

Kuntz mutlaka Almanca konuşmalı

Kuntz’un basın toplantılarından İngilizce konuşarak kendini tam olarak ifade edemediğini kaydeden Demirkol, Alman Hoca’ya ana dilini tavsiye etti:

"Kuntz, kötü teknik direktörlük ve liderlik yaptı ama söylediklerini dinlemek lazım. Ve şunu söyleyeyim; kesinlikle Almanca yapması lazım basın toplantılarını. Çünkü söylemek istediği şeyleri anlatamıyor. Anlatmak istediği şeyler tam geçmiyor. Kendisi ifade edemiyor. Tam anlatamıyor, tam geçmiyor, bu çok büyük bir problem. Sürekli alttan alan adam pozisyonuna düşüyor. Halbuki öyle değil. Oradaki nüansları doğru ifade etmek, doğru çevirmek lazım. Doğru ifade edemediği için doğru çevirmekte mümkün olmuyor tabii."

İlgini Çekebilir
Hamit Altıntop: "Yenilen gollerde ciddiyetsizlik var"
Habere Git

Altıntop davranışlarını düzeltmeli

"Kuntz gitmeli mi?" sorusunu çok önemsiz bulduğunu vurgulayan Mehmet Demirkol, “Ama Hamit Altıntop’un hal ve davranışlarını düzeltmesi lazım bence. Bizim, Hamit Altıntop’tan beklentimiz bu değil. Onun gösterdiği tavır çok var burada. Biz Bayern Münih’li, Real Madrid’li Hamit’i istiyoruz burada. Biz Türk Milli takımını seçtiği için Hamit Altıntop’u ayrı sevdik. Euro 2008’in en büyük aktörüdür Hamit. Takımı ayakta tutmuştur. Nihat, Arda vs. -hepsinin rolü çok büyük- onlar konuşulur. Ama orada asıl baş aktör Hamit’tir. Biz futbolun yönetiminde de böyle bir şey bekliyoruz. Masaya böyle ‘tak! pat! çat!’ vuranlardan bizde çok var Hamit’ciğim. Senden başka bir şey bekliyoruz. ’Sorumlusu benim’ hadi canım. Kimle yarıştın da sensin? Biliyoruz senin onu yapabileceğini ama bu Hamit’in değil, o Hamit’in yani” dedi.

Kuntz gitsin, Sergen, Şenol gelsin... Saçmalık 

Teknik direktör değişikliği taleplerini saçmalık olarak yorumlayan Demirkol, şunları söyledi:

'Kuntz gelsin! Kuntz gitsin!’ tabii ki yanlışları var ama bu değil. Biz bunu her sene yaşıyoruz. Hiddink’te de aynı şey vardı. Bu tip yenilgilerde zaaflar ortaya çıkınca yorumcuya dönüşüyor hocalar. Hırvatistan’a elendik, Hiddink çıktı maç sonunda Türk futbolunun sorunlarından bahsediyor. Yorumcu gibi anlattı hepsini. ‘Hepsine katılıyorum’ dedim. O zaman sen neden 3 milyon alıyorsun? Senin işin şu anda o değil. Bunları birbirinden ayırarak, parçalayarak adım adım çözerek gitmemiz lazım. ’Sergen gelsin, Şenol gelsin, Kuntz gitsin, Altay daha kötü, Uğurcan gelsin vb…’ Bu saçmalıkla nereye varacaksın?"

Kuntz gitse de bir şey değişmez

Kuntz’un gönderilmesi halinde hiçbir şeyi istenildiği gibi değişmeyeceğini savunan Mehmet Demirkol, “Sadece şöyle olur; Sergen Hoca mı geldi? Arkasında bir medya sağlam durabilir bir süre. Aykut Hoca, Şenol Hoca için de aynı. Medyanın bir bölümü, taraftarların bir bölümü sağlam durur. Buraya geldiği için iş. Hakikatin kendisinden çıktığımız için tamamen inançlar üzerinden döndüğü için mevzu, bir dönem rahat ederler. Kuntz’un arkasında kimse yok. O yüzden Hamit elini masaya vuruyor. Boşuna yapmıyor. Yapmasın ama.” şeklinde konuştu.

Uğurcan da Altay da milli seviyede değil

Milli takımda yeri en sağlam görünen ve davet edildiklerinde hiç tartışılmayan kaleciler Uğurcan Çakır ve Altay Bayındır için de Demirkol, aykırı bir yorum yaptı:

"Bence son iki yıldaki performanslarına bakarsam ikisi de değil. Çünkü milli takımda ikisi de herhangi bir performans gösteremedi. Peki neden? Nasıl olabilir yani? İki iyi kaleci bunlar! Futbol tek başına oynanan bir oyun değil. Mevzu bizim kolektif olarak bu rakiplerden geride olmamızdır. Ama buna rağmen B Ligi'ne çıktık, İngiltere de B Ligi'ne düştü. İngiltere’yle aynı seviyeye geldik!"

Senin için hazırladığımız haberler