Rusya'da hakemler yalan makinesine bağlanacak!

30.04.2022 - 00:54 | Son Güncellenme: 30.04.2022 - 01:05

Rusya Premier Lig'de hakemlerin yalan makinesinden geçme konusu gündeme gelirken hakemlerin böyle bir duruma düşürülmesi büyük tartışmalara neden oldu.

Rusya'da hakemler yalan makinesine bağlanacak!

Ukrayna yaşadığı savaş Rus sporuna büyük bir darbe vururken bir tartışmada Rusya Premier Lig'den geldi. Son dönemde yaşanan hakem tartışmalarının ardından federasyon büyük tartışmalara yol açacak bir yöntem buldu. 

Hakemlere yalan makinesi uygulaması

Rus Federasyonu hakemleri yalan makinesine sokma kararı alırken son olarak 26. haftasında oynanan Khimki - Krylya Sovetov maçında görev yapan hakemler Matynunin ve Pavel'in Federasyon tarafından yalan makinesi testinden geçirileceği açıklandı. Eğer hakemler yalan makinasına girmeyi kabul etmezse bir süre görev alamayacak. VAR'da görev yapan hakemler için de yalan makinesi kullanılacak. 

İlgini Çekebilir
Yusuf Yazıcı'nın transferi için resmi açıklama geldi! Trabzonspor...
Habere Git

Yalan makinesi bireyin aşağılanmasıdır 

Rusya'da hakemlerin yalan makinesi bağlanacak olması tartışmaları da beraberinde getirdi. Bu karar sonrasında bazı kesimler, "Bu aslında bir bireyin aşağılanmasıdır. Bu uygulama devam ederse ligde kalmaz" dedi. Hakemlerin güvenilirliklerini test etmek amacıyla yapılan uygulamaya tepkiler futbolseverler tarafından yapıldı.

Senin için hazırladığımız haberler