A Milli Takım futbolcularından tepki! "Onları Allah'a havale ediyorum"

23.06.2024 - 17:16 | Son Güncellenme: 23.06.2024 - 18:09

EURO 2024'te mücadele eden A Milli Takım'ın kaptanı Hakan Çalhanoğlu, Cenk Tosun ve İsmail Yüksek Çekya maçı öncesi basın toplantısında açıklama yaptı.

A Milli Takım futbolcularından tepki! "Onları Allah'a havale ediyorum"

AJANSSPOR HABER

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu'nda mücadele eden Türkiye, Portekiz karşısında çıktığı grubun ikinci maçını 3-0 kaybetti. A Milli Takım, tur için Çekya karşısında kritik maça çıkacak. Zorlu mücadele öncesi düzenlenen basın toplantısında A Milli Takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu, Cenk Tosun ve İsmail Yüksek açıklamalarda bulundu.

"Dünkü maçtan sonra her şey daha zor oluyor ama dünyanın sonu değil"

Hakan Çalhanoğlu, "Sizi burada görmek bizim için değerlidir. Beraber başladık ve beraber bitecek. Dünkü maçtan sonra her şey daha zor oluyor ama dünyanın sonu değil. Bizler ilk başından beri demiştik, gruptan çıkma hedefimiz var. Ve hala çıkma şansımız var. Dün evet isteidğimiz sonucu alamadık ama hiçbir şey bitmedi. Önümüzde Çekya maçı var. Beraberlik ve galibiyet bize yetiyor. Takım inanıyor biz de inanıyoruz. Maçta istemediğimiz şeyler oldu, şanssızlıklar oldu. Futbolda olan şeyler. Hem kazanıyorsun hem kaybediyorsun. Bu ekibin hala inanması ve biz dünkü maçı konuştuk, bir araya geldik, önümüze bakacağız artık ki bakmak zorundayız çünkü fazla günümüz yok. Çekya maçına odaklanacağız ve o gruptan geçeceğiz" ifadelerini kullandı.

"En çok eleştiriyi ben alıyorum"

Yapılan eleştiriler hakkında Hakan Çalhanoğlu, "Futbolda olan şeyler bunlar. İster istemez eleştiri gelecek. Göz önünde olduğun için öyle oluyor. Ben performansımdan memnunum. Orada yaptıklarımı burada da yapıyorum. Hocamızın istediklerini karşılamaya çalışıyorum. Şimdi konu aslında ben değilim, konu milli takım. Biz ay-yıldızlı bayrak için savaşıyoruz, gayret gösteriyoruz ama sizin de dediğiniz gibi en çok eleştiriyi ben alıyorum. Ben hiç dinlemiyorum, eğer dinlemiş olsaydım buralara kadar gelmezdim, ben gayet işime konsantreyim. Kendime iyi bakıyorum, 30 yaşıma geldim, istatistiklere girmek istemiyorum, maçtan sonra geliyor. Bir taraftan hocamız analiz yaparken diğer taraftan Inter benimle görüşüp analiz yapıyor. Sahada çok koşan, çok mücadele eden, gayret gösteren ama istediğim sonuçları alamayan bir Hakan var maalesef. Ve bazen evet insan ister istemez duygusal oluyor ama bağlamayacağım oraya. Ben her zaman takım arkadaşlarımın iyi olmasını istiyorum. Hocanın kararı oynatır oynatmaz. Oynarsam da mücadelemi veririm, oynamazsam da takım için burada varım. Eleştiriler her zaman olacak. Özellikle Türkiye'den bana gelen çok eleştiri geliyor, bunu Almanya ve İtalya'da hiç yaşamadım. O taraftan biraz üzgünüm. Ama neden böyle bilmiyorum, kabul etmem gerekiyor. Ben 30 yaşına kadar kolay gelmedim. Hep kendime bakarak performansımı en iyi şekilde sergileyeme çalıştım ve çaba gösterdim" dedi.

İlgini Çekebilir
Hakan Çalhanoğlu Arda Güler'in sakatlığını açıkladı! "Burada hocayı korumam lazım"
Habere Git

"Genel anlamda bu düşüklük hep vardı milli takımda"

Çalhanoğlu, "Her oyuncunun kaç maç yaptığını bilmiyorum. Maç sayısı vardır. Biri 15, biri 40 yapmıştır. Oyuncuya göre değişiyor. Bu sadece şimdi değil, bu genel anlamda bu düşüklük hep vardı milli takımda. Bunu da geliştirmermiz gerekiyor, farkındayız. Çok konuştuk bunu da aramızda. İster istemez futbolda oluyor. Oyundan kopmamak, düşmemek gerekiyor. Daha güçlü olmamız gerekiyor. Genç oyuncularımız da var, ilk kez oynayanlar da var turnuvada. Biz gereken analizleri yaptık hocamızla. Çok üzerine koymamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Tosun: "Pepe ile maçtan sonra futboldan fazla konuşmadık"

A Milli Takım'ın santrforlarından Cenk Tosun, "Pepe ile bir sohbetimiz oldu maçtan sonra. Pepe çok sevdiğim ve saygı duyduğum bir kişilik. Maçta da bunu herkese gösterdi. 41 yaşında olmasına rağmen sahanın en iyilerinden biriydi. Maçtan sonra futboldan fazla konuşmadık. Daha fazla ailen nasıl, sözleşmen bitti, nereye gideceksin. Benim de onun da aynı fikirler soruldu birbirlerine. Çok iyi ve değerli bir insan. Beşiktaş'ta çok iyi işler yaptı. Ona başarılar diliyorum" diye konuştu.

"Mental ve fizik olarak iyi olduğumu düşünüyorum"

Tosun, "Mental ve fizik olarak iyi olduğumu düşünüyorum. İdmanlarda iyi çalışıyorum, iyi besleniyorum, hazırım, ben oynamaya da hazırım. Hem saha içinde hem saha dışında çünkü daha deneyimli futbolcular arasında görülüyorum burada. Üzgün müyüm, evet üzgünüm. Ama bizim başımızda bir hoca var kararları veren. Hepimiz saygı duymak zorundayız ona. Çünkü biz hepimiz burada ortak bir değer için buradayız. Biz kazanınca siz de kazanacaksınız. Biz buradaki bayrağı temsil ediyoruz. O yüzden hocanın kararlarına saygı duyuyorum. Oynamak da istiyorum. Mental ve fiziksel olarak da hazırım" açıklamasını yaptı.

İlgini Çekebilir
Demirkol'dan tepki çeken Kaan Ayhan yorumu! "Onu kastetmedim"
Habere Git

"Hoca ile konuşma fırsatım olmadı"

Teknik direktör Vincenzo Montella ile görüşüp görüşmediği sorusuna Cenk Tosun, "Açıkçası dün çok geç saatte geldik. Bugün biraz geç uyandık. Hoca ile konuşma fırsatım olmadı ama benim hakkımda olan düşüncelerini ben zaten çok iyi biliyorum. Turnuva başında da bunları benimle paylaştı. Benimle alakalı değil. Oynamayan futbolcu mutsuz olur sonuçta. Çünkü hepimiz burada bu takıma bir şeyler katmak için buradayız. Takımıma faydalı olmak istiyorum, hoca ile konuşma fırsatım olmadı. Konuşma talebinde bulunmadım hocayla" yanıtını verdi.

Yüksek: "Yavaş yavaş oynamaya başlayacağımı düşünüyorum"

İsmail Yüksek, "Zor bir sakatlık atlattım. 60 gündür sahaya adımımı atmıyordum. Maçtan önce ve geçen hafta hocamızla konuştuğumuzda beni yavaş yavaş sahaya atmak istediğini kendisi söyledi. Şu an fizik olarak kendimi iyi hissediyorum. Rahatım. Yavaş yavaş oynamaya da başlayacağımı düşünüyorum. Tabii son kararı hocamız verecek. Ona da saygı göstermeliyiz" ifadelerini kullandı.

Çalhanoğlu: "Geride olduğumuz zaman oyundan düşüyoruz, konsantrasyonumuz bozuluyor"

Hakan Çalhanoğlu, "Türk milleti olarak duygusal bir milletiz. Portekiz güçlü bir takım, kaliteli oyunculara sahipler. İspanya ve Almanya gibi takım net favori. Portekiz'i yenebilir miydik, evet yenebilirdik. Biz 1-0 veya 2-0 geride olduğumuz zaman oyundan düşüyoruz, konsantrasyonumuz bozuluyor. Bunu geliştirmemiz gerekiyor. Saha içerisinde çok konuşuyoruz ama bazen sesten dolayı birbirimizi duyamıyoruz. Samet ile Altay'ın olayı oldu. Saha içerisinde biz konuşuyoruz ama bazen duyulmuyor. Bu bir şanssızlık. Bu futbolda olan bir şey. Önemli olan onları ayağa kaldırmak. İkisi de bu takım için ter döküyor. Burada ben diye bir şey yok, biz. Biz beraber de kazanırız beraber de kaybederiz. Grup devam ediyor. Zor bir maç olacak. Çok farklı bir takım. Onları takip ettim ama biz inanıyoruz" dedi.

"Kazanınca her şey daha kolay, kaybedince karakter meselesine geliyor"

"Çekya maçındaki strateji ne olmalı?" sorusuna cevap veren Çalhanoğlu şunları kaydetti: "Kazanınca her şey daha kolay, kaybedince karakter meselesine geliyor. Bizler her zaman sizlere saygı duyuyoruz, duymamız da gerekiyor. Hocanın aklında bir stratejisi vardır, sahaya nasıl çıkacağız, nasıl oynayacağız bunu ben söyleyemem. Ama benim gördüğüm; diri ve güçlü bir Çek takımı gördüm. Çok koşan ve mücadele eden bir takım. Portekiz'e karşı da iyi oynadılar. Hocanın dediklerine ayak uydurmamız gerekiyor. Biz de görevimizi yapacağız"

Tosun: "Oyuna girmeyi istiyordum... Bekledim de"

Cenk Tosun, "Oyuna girmeyi istiyordum. Bekledim de. Hem ilk maçta hem de ikinci maçta olsun. Sonuçta bizim başımızda bir hoca var, patronumuz o. Onun kafasından neler geçiyor, hangi taktikler düşünceler bunu bilemediğimiz için böyle bir karar aldı. Saygı duymamız gerekiyor. Çok güzel bir arkadaşlık var burada. Ben 2011'den beri milli takıma geliyorum, çok milli oyuncuyla birlikte oldum, çok hocayla çalıştım belki eminim ki en güzel arkadaşlık grubu bu takımda var şu an gerçekten. Hem saha içinde hem saha dışında çok iyi anlaşıyoruz. Burada olmaktan dolayı gurur duyuyorum. 33 yaşındayım, hala fit olduğumu düşünüyorum, oynamaya hazır olduğumu düşünüyorum ama yine de başımızda bir hoca var. Ona asla saygısızlık etmem. Karar neyse odur" dedi.

Yüksek: "O gün İsmail oynamasa da oynayan arkadaşımız aynı hırsı gösterecek"

İsmail Yüksek, "Hırvatistan maçıyla ilgili güzel sözler için teşekkür ederim. Özel ve güzel bir gündü o gün benim için. Değerli bir galibiyet almıştık. O maça nasıl hazırlandıysam Çekya maçına da aynı şekilde hazırlanacağım. Aynı mücadeleyi aynı hırsı her zaman göstereceğim. O gün İsmail oynamasa da oynayan arkadaşımız aynı hırsı göstereceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Tosun: "Bizim insanımız bizi yerden yere vurmayı sever"

Cenk Tosun, "İlk 2 maçta muazzam bir atmosfer vardı. Gelen, gelmeyen, televizyon başında bizi destekleyen herkese teşekkür etmek istiyorum. Bu birlik ve beraberliği korumamız lazım. Turnuvalar çok sık gelen bir şey değil. Birleştirici güçleri vardır. Bizleri desteklemeye devam etsinler. Gürcistan maçında güzel bir galibiyet aldık. Bizim insanımız sever, finalde rakibimiz kim olsun, onu mu çekelim bunu mu çekelim demeyi. İkinci maçtan sonra da mağlup olmamızla birlikte bizi yerden yere vurmayı da severler. O yüzden onu bir kenara bırakalım ve 3. maça odaklanalım. Birlik olalım. Hedefimiz gruptan çıkmaktı. Biz, evet övünülecek durumda değiliz Portekiz'e karşı oynadığımız maçta. İyi maç oynamadık. Çekya maçı hazırlıklarına başladık. O maçta her şeyimizi ortaya koyup galip geliriz ve ikinci tura yükselmek istiyoruz" açıklamasını yaptı.

Yüksek: "Konuşmama gerek kaldı mı?"

Cenk Tosun'un açıklamasının ardından Hakan Çalhanoğlu, "Cenk'e katılıyorum. Hepsini açıkladı. Bunun üzerine de bir şey eklemem", İsmail Yüksek ise "Benim de konuşmama gerek kaldı mı?" dedi.

Tosun: "Hoca neden oynatmadığına dair benimle konuşmadı"

Sözlerine devam eden Cenk Tosun, "Hoca futbolun içinden geldiği için gerçekten bizim dilimizden anlıyor. Herkesi mutlu etmek istiyor, herkese güler yüzlü olmaya çalışıyor. Neden oynatmadığına dair benimle konuşmadı. Düşüncelerini bilmediğim için taktik gereği olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Çalhanoğlu: "Cenk ceza sahası içinde Türkiye'de en tehlikeli oyuncu ve en iyisi"

"Cenk gibi nokta bir forvetin olmaması senin performansını etkiliyor mu?" sorusunu Hakan Çalhanoğlu, "Ben Cenk ile beraber yıllarca formayı paylaştım. Tabii ki oynamasını isterim, her oyuncunun oynamasını isterim. Ama hocanın kararlarına saygı duymamız gerekiyor. Bu sadece Montella için geçerli değil. Diğer burada çalışan hocalarımızla da aynısıydı. Herkes saygı çerçevesinde bulundu ve hala böyle. Ben 6 numarada olduğum için ona biraz uzak olmuş olurum. Ama onun koşularını, kalitesini biliyorum. Ceza sahası içinde Türkiye'de en tehlikeli oyuncu ve en iyisi. Bunu biliyor ve farkındayım. Ama kararlar hocanın" diye cevapladı.

Tosun: "Maça birkaç saat kala öğreniyoruz kimin oynayacağını"

Cenk Tosun, "Biz maça birkaç saat kala öğreniyoruz kimin oynayacağını. Hoca idmanlarda deniyor, ediyor ama şimdiden hiçbir şey belli değil. Belli olsa da söylemem" açıklamasını yaptı.

"Semih evladım gibi, o da üzülüyor"

"Semih ve Bertuğ oynamamayı dert ediyor mu?" sorusuna Cenk Tosun şu yanıtı verdi: "Onlar da benim gibi. Her oyuncu gibi üzülüyordur. Bertuğ ile çok konuşma fırsatım olmadı ama Semih zaten benim evladım gibi sonuçta. Her zaman birlikte zaman geçiriyoruz. O da üzülüyor. Çünkü güzel bir sezon geçirdi. O da benim gibi düşünüyor, hocanın kararlarına saygı duyuyor. Turnuva daha uzun çünkü gruptan çıkacağımıza inanıyorum"

Çalhanoğlu: "Arda antrenmandan önce kasığından sakatlık geçirdi"

Arda Güler hakkında konuşan Hakan Çalhanoğlu, "Evet, tezahüratları tabii ki duyduk. Arda da diğer oyunlar gibi bizim için çok değerli. Bazen siz dışarıda idmanlarda ne olduğunu bilmiyorsunuz, takımın içerisinde ne olduğunu bilmiyorsunuz. Arda'nın sakatlığını bilmiyorsunuz, bunu dile getirmem gerekiyor. Bu konuda hocayı korumam lazım. Arda antrenmandan önce kasığından sakatlık geçirdi. O yüzden zaten oynamadı. Yoksa oynayacaktı. Hoca onu korumak amaçlı, beraber konuşarak karar verdiler. Son 20 dakika için hazırlandı Arda. O yüzden 11 oynamadı. Bunu hoca dışarıya yansıtmadı. Hep takım içerisinde kalan bir şey. Arda bu yüzden sonradan oyuna girdi. Kasığında problem vardı" dedi.

"Bazı oyuncular her 2-3 günde 1 oynamaya hazır değiller"

Çalhanoğlu, "Arda'nın ve hocanın ne konuştuklarını bilmediğim için bir şey diyemem. Sizler ve bizler nasıl Arda'ya değer verirsek hoca da aynı şekilde değer veriyor. Tüm oyunculara aynı şekilde değer veriyor. Bilmediğiniz çok şeyler var. Bazı oyuncular her 2-3 günde 1 oynamaya hazır değiller. O yüzden bazı dinlenmeler oluyor. Hoca birebir oyuncuyla görüşüyor ve değerlendiriyor bu durumu" açıklamasını yaptı.

"Kazandığımızda herkes gökyüzüne çıkarıyor, kaybettiğimizde aşırı eleştiri alıyoruz"

Hakan Çalhanoğlu, "Biz hep zoru başardık. Deplasmanda Hırvatistan'ı yendik ve lider olarak çıktık. En son İzlanda'ya karşı Selçuk abi attı, yine zoru haşardık. Biz alışığız buna. Bunu da başaracağımıza inanıyorum. Çünkü eminim ki taraftarlarımız aynı coşkuyu verir. Daha iyi bir takım olarak sahaya çıkıp maçı kazanırız inşallah. Kazandığımızda herkes bizi gökyüzüne kadar çıkarıyor, ama kaybettiğimizde direkt aşırı derecede eleştiri alıyoruz. Daha güçlü olmamız gerekiyor. Onlara kulak asmayacağız çünkü ne yapacağımızı biliyoruz" diye konuştu.

"Eski milli futbolcular eleştiriyor... Onları Allah'a havale ediyorum"

Oynadığı pozisyon hakkında açıklama yapan Çalhanoğlu şunları söyledi: "Kamuoyuna anlatmak kolay olmaz. Çünkü anlayan var anlamayanlar da var. Veya görmek isteyenler bazen görmemezlikten gelenler de var. Bunu açıklamak zor. Ben iki maçta da hem hücum hem defans... Defansa daha çok yardım ettim. Her maçtan sonra analizlerimi yaparım ve istatistiklerime bakarım. Dün bütün ikili mücadeleleri kazandım, burada yaptıklarımı Inter'de de yapıyorum. Orada yıllardır beraber oynuyorum. Burada daha çok zaman istiyor bir organize bir koşu yolları oluyor... Bunlar zaman istiyor. Aynı takım arkadaşlarınla oynamadığın için farklı oluyor. Bunu burada bir saat konuşabiliriz. Beni istedikleri gibi görüyorlar. Ben altı numarayım. O pozisyona geçtim, orada da mutluyum. Eleştiri geliyor. Özellikle eski milli futbolculardan da geliyor. Ben onları Allah'a havale ediyorum. Canları sağ olsun. Eleştiri var, kabul ediyoruz ama ben kendime bakıyorum"

Çalhanoğlu, "Ben daha çok aynı pozisyonda İsmail ile beraber oynadım. İsmail'in sakatlığı tabii ki... Ne kadar önemli olduğunu herkes biliyor. Diğer oyuncular da aynı şekilde değerli. Her zaman oyuncu değişikliği olunca daha farklı oluyor şeyler. Herkesin farklı oyun felsefesi ve karakteri var saha içerisinde ayak uydurmam gerekiyor ya da onların bana ayak uydurması gerekiyor. Ben ona fazla takılmıyorum. Benden kaynaklanmıyor. Yaptığımız şeyleri antrenmanda çalışıyoruz. Bunu bazen sadece sahada gösteremiyoruz. Onu daha iyi yapmamız gerekiyor. Bunu yaparsak daha iyi oluruz" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler