Hakan Çalhanoğlu Arda Güler'in sakatlığını açıkladı! "Burada hocayı korumam lazım"

23.06.2024 - 17:58 | Son Güncellenme: 23.06.2024 - 18:00

Türkiye'nin EURO 2024'te Portekiz karşısında aldığı yenilginin ardından Arda Güler'in 11'de başlamaması eleştirildi. Hakan Çalhanoğlu, Arda'nın sakatlığını açıkladı.

Hakan Çalhanoğlu Arda Güler'in sakatlığını açıkladı! "Burada hocayı korumam lazım"

AJANSSPOR HABER

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu'nda mücadele eden Türkiye, Portekiz karşısında çıktığı grubun ikinci maçını 3-0 kaybetti. A Milli Takım, tur için Çekya karşısında kritik maça çıkacak. Zorlu mücadele öncesi düzenlenen basın toplantısında A Milli Takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu açıklamalarda bulundu. Çalhanoğlu, Portekiz maçı öncesi Arda Güler'in yaşadığı sakatlığı açıkladı.

"Bu konuda hocayı korumam lazım"

Hakan Çalhanoğlu, "Evet, tezahüratları tabii ki duyduk. Arda da diğer oyunlar gibi bizim için çok değerli. Bazen siz dışarıda idmanlarda ne olduğunu bilmiyorsunuz, takımın içerisinde ne olduğunu bilmiyorsunuz. Arda'nın sakatlığını bilmiyorsunuz, bunu dile getirmem gerekiyor. Bu konuda hocayı korumam lazım" dedi.

"Arda antrenmandan önce kasığından sakatlık geçirdi"

Çalhanoğlu, "Arda antrenmandan önce kasığından sakatlık geçirdi. O yüzden zaten oynamadı. Yoksa oynayacaktı. Hoca onu korumak amaçlı, beraber konuşarak karar verdiler. Son 20 dakika için hazırlandı Arda. O yüzden 11 oynamadı. Bunu hoca dışarıya yansıtmadı. Hep takım içerisinde kalan bir şey. Arda bu yüzden sonradan oyuna girdi. Kasığında problem vardı" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Hakan Çalhanoğlu: "Bu düşüş Milli Takım'da hep vardı"
Habere Git

"Bazı oyuncular her 2-3 günde 1 oynamaya hazır değiller"

Çalhanoğlu, "Arda'nın ve hocanın ne konuştuklarını bilmediğim için bir şey diyemem. Sizler ve bizler nasıl Arda'ya değer verirsek hoca da aynı şekilde değer veriyor. Tüm oyunculara aynı şekilde değer veriyor. Bilmediğiniz çok şeyler var. Bazı oyuncular her 2-3 günde 1 oynamaya hazır değiller. O yüzden bazı dinlenmeler oluyor. Hoca birebir oyuncuyla görüşüyor ve değerlendiriyor bu durumu" açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler