Gedson Fernandes'i Şenol Güneş mi istedi? Mehmet Demirkol açıkladı...

03.02.2022 - 16:15 | Son Güncellenme: 03.02.2022 - 16:29

Galatasaray'ın gündeminde olan Gedson Fernandes, Benfica'nın anlaşmasıyla Beşiktaş'a transfer oldu. Mehmet Demirkol, transferin Şenol Güneş onayıyla olduğunu iddia etti.

Gedson Fernandes'i Şenol Güneş mi istedi? Mehmet Demirkol açıkladı...

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon beklediği performansı gösteremeyen Beşiktaş, geçen seneki çifte kupa zaferinde büyük pay sahibi olan Sergen Yalçın'ın istifa etmesi ile teknik direktörlük görevine Önder Karaveli'yi getirmişti. Uzun zamandır Galatasaray'ın gündeminde olan Gedson Fernandes'in, Benfica ile anlaşılarak Siyah-Beyazlı takıma transfer olmasını ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Şenol Güneş onayına bağladı.

Mehmet Demirkol, Beşiktaş ile 2 lig şampiyonluğu ve Avrupa'da rekor başarılara imza atan Şenol Güneş'in, gelecek sezon Kara Kartal'ın yeni teknik direktörü olma ihtimalini çok yüksek gördüğünü ifade etti. Gedson Fernandes transferinin riskli olduğunu belirten Demirkol, bu hamlenin ancak bir üst akıl onayı ile yapılabileceğini kaydetti.

"Ligde sadece 47 dakika süre almış"

Mehmet Demirkol, "Bunun bir inat ya da çalım transferi olmadığını düşünmek istiyorum. Çünkü hem performans gelişimi açısından riskli, hem de yüksek maliyetli. Ligde sadece 47 dakika süre almış, genç ama düşüşte bir oyuncu için fazla kumar. 100 milyon TL’nin üzerinde bir miktardan bahsediyoruz." şeklinde konuştu.

"Aklıma gelen tek isim Şenol Güneş"

Ünlü yorumcu, "Bu açıdan bakıldığında Gedson transferi ancak bir üst aklın onayı ya da isteği ile gerçekleşmiş olabilir. Böyle olunca da aklıma gelen tek isim Şenol Güneş. Ben, Güneş’in önümüzdeki yıl takımın başına geçme ihtimalini çok yüksek görüyorum." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Barcelona başkanından Miralem Pjanic'e şok suçlama!
Habere Git

Sezon sonuna kadar Rize'de

Öte yandan Gedson Fernandes, Çaykur Rizespor'un da transfer hikayesine dahil olması ile sezon sonuna kadar Karadeniz ekibine kiralandı. Beşiktaş bu hamle ile gelecek sezon kadrosuna dahil edeceği oyuncunun hazır durumda olmasını planladı. Rizespor ile sözleşme imzalayan Gedson ise basın toplantısında Beşiktaş konusunda gelen soruyu, "Bir süre sonra Beşiktaş'a gideceğim, ama şu anda konuşmak istemiyorum." şeklinde yanıtladı.

İlgini Çekebilir
Gedson Fernandes: "Beşiktaş hakkında konuşmak istemiyorum"
Habere Git

Fernandes'in bu sezonki performansı

Portekiz kulübü Benfica'da bu sezon yalnızca 4 resmi karşılaşmada görev alan Gedson Fernandes, gol ya da asist katkısında bulunamadı. Benfica Altyapısı'ndan yetişen 23 yaşındaki orta sahanın kariyerinde Premier Lig devi Tottenham Hotspur ve Galatasaray bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler