Galatasaray-Bayern Münih yorumu: Galatasaray'ın oyunu: 1 - Bayern'in genetiği: 3

25.10.2023 - 09:15 | Son Güncellenme: 25.10.2023 - 09:37

Spor yazarları Galatasaray-Bayern Münih maçını yorumladı. Ortak kanı, Aslan'ın ilk yarıda Bayern'i boğduğuydu.

Galatasaray-Bayern Münih yorumu: Galatasaray'ın oyunu: 1 - Bayern'in genetiği: 3

AJANSSPOR - HABER

İşte spor yazarlarının maç yorumu:

Uğur Meleke - Hürriyet | Sarı kırmızılı takımın ilk devre sergilediği oyunun ikinci golü getirmemesi büyük talihsizlikti gerçekten.
Şampiyonlar Ligi tarihinde hem 70’lerde, hem 80’lerde, hem 90’larda, hem 2000’lerde, hem 2010’larda, hem de 2020’lerde final gören tek bir takım var: Bayern Münih... Tüm futbol tarihi boyunca büyüklerdi. Tüm kupa tarihi boyunca favorilerdi. Bugün de kupanın en güçlü 2-3 adayından biri konumundalar. Bu takıma karşı dün Galatasaray’ın Ali Sami Yen’de oynadığı dominant ilk yarı, 45 dakika boyunca vazgeçmeden yapılan önde baskı gerçekten olağanüstü umut veren cinstendi.

Bayern Münih’in gruplarda deplasmanda maç kazanması haber değeri taşıyan bir durum değil elbette. Şampiyonlar Ligi’nde gruplarda 36 maçtır kaybetmiyorlar, bu müsabakaların 33’ünü kazanıp sadece 3’ünü beraberlikle bitirmişler. Dün de Galatasaray’ın oyunu Bayern’in genetiğine, Bayern’in tarihine kaybetti adeta. İlk devre oynanan oyunun ikinci golü getirmemesi büyük talihsizlikti gerçekten. Yazık oldu. Gerçekten çok yazık oldu.

60 dakika oynadığı şahsiyetli futbol övgüye layıktı

Ömer Üründül - Sabah | Galatasaray takım halinde mükemmel oynadığı ilk yarıda ne yazık ki Bayern Münih gibi bir takım karşısında eline geçen fırsatları değerlendiremedi. Alman ekibi ilk yarıda iki kez çıktı, ilk çıkışında erken skor avantajı yakaladı. Sonrasında Galatasaray, hiçbir moral bozukluğuna uğramadan, müthiş ön alan baskısıyla rakibi kendi ceza sahasına hapsetti. Müthiş yardımlaşmalı bir ön alan baskısı vardı. Benim saydığım, penaltı golü dışında 5 fırsat yakaladı.

Bana göre Galatasaray yenildi ama bilhassa 60 dakika oynadığı şahsiyetli futbol övgüye layıktı. Aslan, gruptan çıkmak için en önemli finali İstanbul'da Manchester United ile oynayacak.

Aslansan merhametin olmayacak

Büyent Timurlenk -  Sabah | Bir takım, iki oyun ve bir teknik adamın iki yüzü. Muhteşem başlayan, hazin sonla biten filmin kısa hikâyesi bu. Bayern Münih gibi topa sahip olmakta hiçbir kusuru olmayan bir takımı kendi sahasına gömüp son 20 yılda bir maçın ilk yarısında en fazla hücumu (16) geliştirebilmek Okan Buruk'un mahareti. 

Aslansan merhametin olmayacak. Karşısında iki kanadında topla dribblingler yapabilen sırtlan sürüsü var adeta. Bayern soyunma odasına ölü değil, baygın gitti.

75 dakika rakibi sahadan silmek yetmiyor!

Cem Dizdar - Fanatik | Maçtan bir gün önceki basın toplantısında Tuchel, Şampiyonlar Ligi’nde değil iki, bir hatanın bile fazla olduğunu söylüyordu. Oysa dün akşam ilk yarıdaki Galatasaray baskısı Bayern’e onlarca hata yaptırdı. İlk 15 dakikalık bölümünde maçın en gayretlilerinden Kerem gole yaklaştığı üç pozisyonu kullanamadı. Ancak Bayern, Abdülkerim’in orta sahadaki geciken hamlesini boşa çıkararak golü buldu. Tersten düşünüldüğünde Tuchel bir haklıydı, ilk hata gol getirdi!

Maçı anlatan Müjdat Muratoğlu’nun altını çizdiği gibi 75 dakika rakibi sahadan silmek yetmiyor! Aslolan maçın tamamını oynamak. İşte buraları da çözebildiğinde Galatasaray, grubun hala iddialısı olarak yoluna devam edecektir.

Neredeyse kusursuz ilk yarı

Erman Özgür - Fanatik | Galatasaray bir Şampiyonlar Ligi maçı için neredeyse kusursuz bir ilk yarı oynadı. Tek kusuru tecrübesi eksik Kazım Can’ın yaptığı zamanlama hatasında Coman’dan yediği goldü. Kaan Ayhan’ın Torrera’nın yanında ekstra enerji kattığı Galatasaray önde presle başladığı ilk yarıda Icardi ile defalarca pozisyon buldu. Akan oyunda, duran topta, geçiş oyununda adeta Bayern defansını bunalttı. Bu bol pozisyonlu ilk yarının kahramanı her zaman ki gibi Icardi oldu. Aldığı penaltıyı gol yapan, golün dışında pas trafiğini hücumda harika yöneten İcardi, Türkiye’de futbolu seven herkese iyi ki burada dedirtti.

İlgini Çekebilir
Icardi golünü attı, elit kulübe girdi!
Habere Git

Az değil 1 milyar Euro

Halil Özer - Milliyet | Galatasaray özellikle ilk yarı böyle bir takım karşısında oynayabileceği en iyi futbolu oynadı. Ben hiçbir Türk takımının Bayern önünde bu futbol kalitesini yakalayacağını düşünmüyorum.
Ama... Bayern Münih’in toplam fiyatı 1 milyar Euro. Galatasaray’ın ise 300 milyona yakın.
Bayern’in hocası da bir taktisyen dâhisi.
İşte o büyük fark bizi bu maçta mağlup etti.
Hani Galatasaray lig takımlarımızla oynarken aradaki farktan söz ediyoruz ya; işte bu maçta da tam tersi oldu.
Bu maçtan önce birisi size gelip 'Galatasaray, Bayern Münih'i ilk yarıda ezecek' dese ona deli gözüyle bakabilirdiniz. Ancak konu Galatasaray olunca bir dakika duracaksınız ve düşüneceksiniz.
Şimdi ilk 45 dakikaya bakın; gerçekten de Alman devi ezilmekten beter oldu.
Benim sayabildiğim 5 net pozisyon kaçtı. Galatasaray bir lig maçı dahil giremeyeceği kadar gol pozisyonuna girdi. İcardi, Kerem, Torreira öyle goller kaçırdılar ki, Tuchel teknik direktörlük kariyerinin en ağır yenilgisini alabilirdi.

Senin için hazırladığımız haberler