Galatasaray ve Fenerbahçe’ye saygılar…

02.01.2024 - 19:46 | Son Güncellenme: 02.01.2024 - 19:53

Suudi Arabistan'daki Süper Kupa finali iptal edildi. Süper Lig başlıyor. Ajansspor yazarı Cezayir Doğan, "Galatasaray ve Fenerbahçe’ye saygılar…" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Galatasaray ve Fenerbahçe’ye saygılar…

Cezayir DOĞAN

"Bu kupa bizim, ülkemizin kupası. Eğer şartlarımızı kabul etmezler ise dönün, şampiyonlar gibi karşılayalım" demiştim henüz yangın büyümeden, alevler yeni yeni yükselirken. Doğru mu yanlış mı tartışmasına ara verip dünya basınının manşetlerine baksın bizim İrlandalılılar, sanmam ama belki biraz hicap duyarlar! Dönüşün üstüne çok söz edildi daha da edilir edilecektir elbette. Ama ben meselenin kök sebebine bakılmasından yanayımdır her zaman, yine öyle yapayım çok uzatmadan. Çok kötü bir federasyonumuz var, kadro baştan aşağı yenilenmeli, ‘liyakat adalet ve sistem’ üçgeni üzerine her şey yeniden inşa edilmeli. 

Süper Lig başlıyor

İstanbulspor Fenerbahçe maçı lider için kolay geçer. Konyaspor’un oyunu çok gelişti, Galatasaray’ı zorlar ama bu en fazla beraberlik getirebilir. Kasımpaşa’nın Beşiktaş’a yenilmeyeceğini düşünüyorum. Hatta Kartal’ın kazanma hırsı mağlubiyet bile getirebilir çünkü Paşa bu ligin en iyi ‘kontra atak’ oynayan takımı! Ankaragücü-Trabzonspor maçında iki takım da beraberliğe razı olmaz ama kazananı tahmin etmek çok güç, ibre değişken. Sergen'li Antalyaspor’un Alanyaspor’u yeneceğini, Bülent Uygun’un Sivasspor’un başında Kayserispor deplasmanından puan alamayacağını tahmin ediyorum. İki takım da giden-gönderilen hocalarını her hafta daha çok arayacaklardır. Rizespor Hatayspor’u, Samsunspor Karagümrük’ü yener, Gaziantep-Pendikspor ve Başakşehir-Adana Demirspor maçları ortada geçer gibi duruyor…

Bizim ligimizi izleyenler, sadece İngiltere Ligi'ni değil -ki o da birkaç malum takımı seyredenlerin ağızlarını yayarak anlattığı gibi çok kötü değil. İngiliz futbolu elbette üst düzey ve keyifli- mesela Belçika, Hollanda vs. buraları seyredip kıyaslamayı deneseler mi acaba?

İlgini Çekebilir
''İstanbulspor’da geçen hafta yaşanan travmanın izleri duruyor''
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler