Futbol dünyasını karıştıran sözler! Zidane Fransa'dır...

09.01.2023 - 13:50 | Son Güncellenme: 09.01.2023 - 14:00

Pariz Saint Germain'in dünya yıldızı Kylian Mbappe, Fransa Federasyonu Başkanı Le Graet'in futbol efsanesi Zinedine Zidane ile ilgili sözlerine sosyal medyasından tepki gösterdi.

Futbol dünyasını karıştıran sözler! Zidane Fransa'dır...

AJANSSPOR HABER

2018'de Dünya Kupası'nı kazanan 2022'de ise penaltılarla Arjantin'e yenilerek turnuvayı ikinci tamamlayan Fransa'da Zinedine Zidane krizi yaşanıyor. Farklı jenerasyonlarda Dünya Kupası'nın Fransa'ya gelmesinde büyük rolü olan Kylian Mbappe ile Zidane tartışmaların odağında yer alıyor.

Dider Deschampes ile sözleşme uzatıldı

Fransa Futbol Federasyonu, Dünya Kupası'nda bir şampiyonluk bir ikincilik kazanan teknik direktör Dider Deschampes ile 2026'nın sonuna kadar sürecek bir sözleşme imzaladı.

Noel Le Graet'in Zidan sözleri kriz yarattı

Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noel Le Graet'in sözleşme imzalandıktan sonra milli takım için adı geçen Zinedine Zidane hakkında kullandığı ifadeler ise futbol dünyasında kriz yarattı.

İlgini Çekebilir
Zidane Amerika'nın yüzüne bakmadı!
Habere Git

"Zidane arasa bile açmazdım"

Noel Le Graet, RMC Sport'a yaptığı açıklamada "Zidane, Brezilya'ya mı gidiyormuş? Diyecek hiçbir şeyim yok. Nereye isterse gitsin. Avrupa'da büyük bir kulübe de gidebilir, milli takım da çalıştırabilir. Derdim değil. Beni arasa telefonunu açmam. Kesinlikle açmam. Hem açıp ne diyeceğim? 'Merhaba üzülme, bir kulüp bulursun, aramayı sürdür. Ben de Deschamps ile yola devam ediyorum mu?' diyeceğim. Zidane da kendisine bir kulüpte veya milli takım da özel bir program ayarlayabilir" dedi.

Özür diledi ama yetmedi...

Başkanı Noel Le Graet'in sözleri infial yaratırken Fransa Futbol Federasyonu Başkanı, basın açıklaması düzenleyerek özür diledi.  Graet, "Söylememem gereken şeyler söyledim. Gerçek hislerimi yansıtmayan bu sözler için özür dilerim. Zidane ve Deschamps üzerinden tartışma yaratılıyordu. Zidane, tüm Fransızlar gibi benim de ona saygı duyduğumu biliyor" ifadesini kullandı.

"Böyle bir efsaneye saygısızlık yapamazsınız"

Bu özür kamuoyunda tepkileri durduramadı. Fransa'nın yıldızı Kylian Mbappe, tartışmaya dahil olarak "Zidane, Fransa'dır! Böyle bir efsaneye saygısızlık edemezsiniz!" açıklaması yaptı.

İlgini Çekebilir
Horozlar Didier Deschamps ile devam dedi!
Habere Git

Bakan Amelie Castera: Zidane'dan mutlaka özür dilenecek

Tartışmaya Fransa Spor Bakanı Amelie Castera da dahil oldu. Castra, "Bir federasyon başkanı böyle konuşamaz. Zidane'dan mutlaka özür dilenecek. Noel Le Graet, Zidane için sarf ettiği utanç verici, saygısızca ve kabul edilemez sözleri nedeniyle özür dilemeli" dedi.

Real Madrid: Bu sözler saygısızlık

Tartışmaya Real Madrid kulübü de dahil oldu.  Madrid ekibi, iki farklı dönemde kendilerine 3 Şampiyonlar Ligi, 2 Avrupa Süper Kupası, 2 FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 2 La Liga ve 2 İspanya Süper Kupası şampiyonluğu yaşatan Fransiz efsaneye sahip çıktı. Real Madrid'den yapılan açıklamada şöyle denildi: "Noel Le Graet'in dünya spor efsanesi Zinedine Zidane hakkındaki talihsiz sözlerini üzüntüyle karşıladık. Bu sözler saygısızlık. Real Madrid, derhal özür beklemektedir." 

Zidane, Fransa Milli Takımı'nı çalıştırmak istiyor

Zidane, Fransa Milli Takımı'na çalıştırmak isteğini daha önce dile getirmişti. Efsane futbolcu Haziran 2022'de yaptığı açıklamada şunları söylemişti: "Fransa'nın teknik direktörü olmak istiyorum, elbette istiyorum ve umarım bir gün olacağım. Ne zaman? Bu bana bağlı değil. Fransa milli takımı var olan en güzel şey."

Zidane ne yapacak?

Teknik direktörlük kariyerinde Real Madrid ile çok başarılı olan Zinedine Zidane, ABD Milli Takımı'ndan gelen teknik direktörlük teklifini reddetti. Fransa basınında Christophe Galtier ile yollarını ayırması halinde Zinedine Zidane'nın PSG için en kuvvetli teknik direktör adayı olduğu iddia ediliyor.

Senin için hazırladığımız haberler