Formula 1 Haberleri | Aston Martin pilotu Lance Stroll Koltuğunu Kaybedebilir

07.10.2023 - 18:16 | Son Güncellenme: 07.10.2023 - 18:21

Formula 1'de performansıyla sık sık eleştirilerin odağında olan Aston Martin pilotu Lance Stroll, Katar GP sıralamalarında da hayal kırıklığı yaşattı.

Formula 1 Haberleri | Aston Martin pilotu Lance Stroll Koltuğunu Kaybedebilir

AJANSSPOR - HABER

Formula 1’de Aston Martin takım patronu Lawrence Stroll ve oğlu Lance Stroll’ün geleceği belirsiz. Lance Stroll’ün son yarışlardaki performansı sebebiyle Formula 1 geleceği sıkça eleştiriliyor. 

Lance Stroll, sıralama turlarında havlu atıyor

Aston Martin’in pilotu Lance Stroll, Japonya GP’deki sıralama turlarında olduğu gibi, bir kez daha Katar GP’nin sıralama turlarında 17’nci sırada yer alıyor. Sıralama turlarında üst üste 4 kez ilk turda havlu atan Stroll, takımına performans olarak yardımcı olamıyor. Stroll’ün performans düşüklüğü devam ederse, Aston Martin markalar sıralamasında dördüncülüğü McLaren’e kaybedecek.

Lawrence Stroll, oğlunu gönderebilir

Aston Martin’de oğlunun performans düşüklüğü sebebiyle takımı satılığa çıkarması gündemde olan patron Lawrence Stroll, yol ayrımına girecek gibi gözüküyor. Aston Martin patronu, eleştirler sonrası takımı satabilir ya da oğlunu takımdan gönderip yerine başka bir pilot alabilir.

İlgini Çekebilir
Son viraj! Formula 1'de şampiyon belli oluyor!
Habere Git

Stroll, kortlara geçebilir

Erken emekliliği bile konuşulan Lance Stroll’ün asıl yapmak istediği spor tenis. Formula 1 kariyerini bırakıp tenisçi olması beklenen Stroll’ün yerine ise kimin geçeceği merak konusu.

Lawson iptal Drugovich belirsiz

Kanadalı iş adamı Lawrence Stroll, oğlunun olası erken emekliliğinde yeni bir pilot arayışına girdi. Formula 1 medyasındaki iddialara göre Lance Stroll sonrası Aston Martin, boşalan pilot koltuğunu takımlarıyla test sürüşüde yapan Formula 2 şampiyonu Felipe Drugovich’e verebilir. Daniel Ricciardo sonrası gösterdiği performans ve aldığı puanla adından söz ettiren Liam Lawson ise, Katar GP’de AlphaTauri ile son yarışına çıkacak. 2025 senesi için Lawson’ın Red Bull pilotu olacağı söyleniliyor. 

Katar’da Stroll’den büyük tepki

Katar GP öncesi düzenlenen sıralama turlarında ilk turda elenen Lance Stroll, kameralara çok agresif yansıdı. Kameraların Stroll’ü çektiği anlarda Aston Martin pilotu, takımın fizyoterapisti Henry Howe’u sertçe itti. Kendisine ağırlık merkezine gitmesini söylediği Howe, Lance Stroll tarafından sertçe itildi. Sıralama turu sonrası röportaj veren Stroll, sorulan sorulara tek kelimelik cevaplar verdi ve günün b*k gibi geçtiğini ifade etti.

Senin için hazırladığımız haberler