Formula 1 Haberleri | 2023 Hollanda GP Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?

25.08.2023 - 16:31 | Son Güncellenme: 25.08.2023 - 17:18

Formula 1'de yaz arası sona erdi ve gözler Zandvoort Pisti'ne çevrildi. Bu hafta sonu F1 Hollanda Grand Prix'si koşulacak. Peki Hollanda GP ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Formula 1 Haberleri | 2023 Hollanda GP Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?

AJANSSPOR - HABER

Formula 1'de 4 haftalık aranın sonuna gelindi. Sezonunun 14. yarışı, Hollanda’nın kuzeyinde bulunan Zandvoort kasabasındaki Heineken Dutch pistinin ev sahipliğinde, 27 Ağustos gününde koşulacak.

Hollanda Grand Prix'si 72 tur koşulacak

Kuzey Denizi kıyısındaki Zandvoort kasabasıyla aynı adı taşıyan 4,2 kilometrelik pistte 72 tur üzerinden gerçekleştirilecek Hollanda Grand Prix'sinde sıralama turları yarın, yarış ise 27 Ağustos Pazar günü TSİ 16.00'da başlayacak.

Hollanda GP'de havai fişekler yasaklandı

Aynı zamanda şampiyon pilot Max Verstappen'in de ülkesi olan Hollanda'da bu hafta sonu pistte havai fişeklerinin kullanımı yasaklandı.

İlgini Çekebilir
Tatil bitti; Formula 1 geri dönüyor
Habere Git

Geçen yıl Hollanda GP olaylı geçmişti

Öyle ki Zandvoort, takvime girdiği günden bu yana Hollanda Grand Prix'sine en sahipliği yapıyor ve yarışlar adeta karnaval havasında geçiyor. Fakat taraftarlar bazen kutlamaların dozunu kaçırabiliyor. Geçen yıl Zandvoort'taki sıralama turları, ikinci seansın başında bir seyircinin piste yanan bir havai fişeği atması nedeniyle durdurulmuştu.

Verstappen, Sebastian Vettel'in rekoruna göz dikti

Öte yandan Hollanda GP'de son 2 yarışın galibi Red Bull pilotu Max Verstappen olmuştu. 

Verstappen, bu sezon da kendi evinde zafere ulaşırsa üst üste 9. galibiyetini alacak ve Sebastian Vettel'in bu konudaki rekorunu egale edecek. 

Hamilton, Alonso'nun 1 puan gerisinde

Formula 1'de puan durumunda ise Max Verstappen farkı oldukça açmış durumunda. Hollandalı pilot Verstappen, 314 puanla lider koltuğunda. Onun 125 puan kadar arkasında ise takım arkadaşı Sergio Perez var. 

Meksikalı pilot Perez'in arkasında ise 149 puanla Fernando Alonso bulunuyor.  Yaz arasında Kapadokya'ya gelerek Türkiye'yi ziyaret Lewis Hamilton, Alonso'nun 1 puan gerisinde 4. sırada yer almakta. 

2023 Hollanda GP'de yağmur ihtimali

2023 Hollanda GP'de hava durumu ise kritik. Çünkü pazar günü koşulacak yarışta yağmur yağma olasılığı yüksek. Hafta sonu boyunca yağmur beklenen yarış, sürpriz sonuçlara da gebe olabilir.

İşte F1 Hollanda GP'nin günü saati ve kanalı

25 Ağustos Cuma
Hollanda GP 1. antrenman seansı TSİ 13.30  / S Sport Plus 
Hollanda GP 1. antrenman seansı TSİ 17.00  / S Sport Plus
26 Ağustos Cumartesi
Hollanda GP 3. antrenman seansı TSİ 12.30  / S Sport 2 / S Sport Plus
Hollanda GP Sıralama turları  TSİ 16.00 / S Sport 2 / S Sport Plus
27 Ağustos Pazar
Hollanda Grand Prix TSİ 16.00 / S Sport 2 / S Sport Plus

 

Senin için hazırladığımız haberler