Red Bull dominasyonuna Ferrari'den küçük bir virgül

29.09.2023 - 01:04 | Son Güncellenme: 29.09.2023 - 01:10

Formula 1’de bu sezon 16 yarışın 15’ini Red Bull Racing ekibi kazandı. Red Bull’un serisini bozan ekip ise Ferrari oldu.

Red Bull dominasyonuna Ferrari'den küçük bir virgül

Bu sezon Formula 1’de Red Bull’un dominasyonu söz konusu. Bu sezon 16 yarışın 15’inde galip gelen Red Bull, bitime 6 yarış kala 6’ncı şampiyonluğunu ilan etti ve bu alanda rekor kırmayı başardı. Red Bull’un ve çifte dünya şampiyonu pilotu Max Verstappen’in serisini Ferrari bozdu. Tifosiler Singapur Grand Prix’sini İspanyol pilot Carlos Sainz ile kazandı.

Carlos Sainz bu sezon yarış kazanan 3. pilot

Formula 1’in İtalyan ekiplerinden Ferrari, bu sezon yarış kazanan ikinci takım oldu. Ferrari’ye zaferi getiren isim ise İspanyol pilot Carlos Sainz oldu. Sainz bu sezon yarış kazanan 3’üncü pilot oldu. Yarış kazanan diğer pilotlar ise Red Bull’dan Max Verstappen ve Sergio Perez. Ferrari, Singapur Grand Prix’sinde antrenman yarışlarında, sıralama turlarında ve 62 turluk yarışta zirvede yer aldı. Ferrari geçen sezonu 2’nci tamamlarken bu sezon ise 285 puanla 3’üncü sırada yer alıyor. Ferrari’nin 2’nci sırada yer alan Mercedes ile puan farkı ise 20 puan.

Sainz'ın yüksek performansı

Ferrari’nin İspanyol pilotu Carlos Sainz, bu sezon Singapur Grand Prix’sinde galip gelerek yarış kazanan 3’üncü pilot oldu. 62 turluk Singapur yarışını baştan sona zirvede götüren Sainz, en sonunda damalı bayrağı görmüştü. İspanyol pilot bu sezon ilk kez yarış kazanırken kariyerindeki 2’nci yarış galibiyetini almış oldu. Carlos Sainz, kariyerinde de 17 kez podyumu tattı. Ferrari’nin bu sezonki ilk zaferini getiren Sainz, Sürücüler Sıralaması’nda 150 puanla 5’inci sırada yer alıyor. Takım arkadaşı Charles Leclerc ise Sainz’ın 15 puan gerisinde 135 puanla 6’ncı sırada bulunuyor. Carlos Sainz ayrıca bu sezon 2 kez podyuma çıkmayı başardı.

İlgini Çekebilir
McLaren pilotları göz kamaştırıyor
Habere Git

Leclerc'in podyum hasreti sürüyor

Ferrari’nin Monakolu pilotu Charles Leclerc, son 4 yarıştır podyuma çıkamıyor. 25 yaşındaki pilot, bu sezon 3 kez podyuma çıkmayı başardı. Sürücüler Sıralaması’nda 135 puanla takım arkadaşı Sainz’ın 15 puan gerisinde 6’ncı sırada yer alan Leclerc, 16 yarışta galibiyet alamadı. Charles Leclerc, kariyerinde 5 kez yarış kazanırken, 27 kez podyuma çıktı ve 20 kez de pole pozisyonunun sahibi oldu. Ayrıca Charles Leclerc geçen sezonu 308 puanla Verstappen’in gerisinde 2’nci sırada tamamlamıştı. Charles Leclerc, takımıyla bu sezon birçok kez iletişim problemi yaşadı. Kanada Grand Prix’sinde Leclerc, sıralama turlarındayken takımına slick lastik takmalarının gerektiğini söylemiş ve takımı buna izin vermemişti. Daha sonra Leclerc, birkaç kez hata yaptıktan sonra slick lastiklerle yoluna devam etmek isterken, takımı lastikleri takmış bu seferde yağmur yağmaya başlamış ve Leclerc Q2’de 11’inci olarak elenmişti. Leclerc sıralama sonrasında takımı için “Bundan daha iyi olmamız gerekiyor ve ben bunu bir süredir takımıma söylüyorum. Umarım gelecekte beni biraz daha dinlerler” ifadelerini kullanmıştı.

Ferrari'nin pit stop süreleri

Ferrari son yarış olan Japonya Grand Prix’sinde en hızlı pit stopu yaptı. Tifosiler, Leclerc’i pite 2.23 saniye ile gönderirken, Sainz’ı ise 2.30 saniyelik iyi bir zamanla yarış pitine geri gönderdi. Suzuka’da en hızlı pit stoplar Ferrari’den geldi. Pit stop şampiyonasında Ferrari, 342 puanla ikinci sırada bulunuyor. Lider ise 420 puanla Red Bull Racing. Bu sezonun en hızlı pit stopu ise Red Bull’dan geldi. Macaristan Grand Prix’sinde Sergio Perez’e 1.98 saniyelik pit stop yapan Red Bull, bu konuda da liderliğini sürdürüyor. Ferrari ise listede 6 ve 9’uncu sıralarda yer alıyor. Suudi Arabistan Grand Prix’sinde Leclerc’e 2.10’luk pit stop yapan Ferrari, Macaristan Grand Prix’sinde de Carlos Sainz’a 2.14’lük pit stop yaparak listede ilk 10 içerisinde bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler