Fenerbahçe'de Forma Lansmanı Yapılıyor! Geçen Sezon Kırılan Rekor Açıklandı

19.07.2022 - 16:18 | Son Güncellenme: 19.07.2022 - 21:36

Fenerbahçe'de, 2022/23 sezonu forma lansmanı yapıldı. Lansmanda, geçen sezon forma satışında kulüp rekorunun kırıldığı açıklandı. İşte detaylar...

Fenerbahçe'de Forma Lansmanı Yapılıyor! Geçen Sezon Kırılan Rekor Açıklandı

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe, 2022/23 sezonu forma lansmanını yaptı. Yeni sezon formaları, 19 Temmuz Dünya Fenerbahçeliler Günü'nde taraftarlara tanıtıldı. Sarı-Lacivertli kulüp, geçtiğimiz sezon forma satışında tüm zamanların kulüp rekorunun kırıldığını açıkladı.

Kulüp rekoru kırıldı

Fenerbahçe 2021/22 sezonu forma satışında kulüp rekoru kırıldığı açıklandı. Yapılan açıklamaya göre geçen sezon satılan toplam forma sayısı 352.000 adet oldu.

Acun Ilıcalı: "Kendimi borçlu hissediyorum"

Lansman öncesi açıklamalarda bulunan Acun Ilıcalı, "Fenerbahçe camiası bence kalitesini, gücünü, zor günleri yaşarken kenetlenmesiyle her zaman göstermiştir. Fenerbahçeli olduğum için çok mutluyum. Dünyada bir camianın bu kadar bütünleşmesi az görülmüştür. Küçüklüğümde beni mutlu eden birçok şeyin arkasında Fenerbahçe galibiyetleri var. Kendimi borçlu hissediyorum. Bu camiayı elimden geldiğince destekleyeceğim." dedi.

Sözlerinde devam eden Ilıcalı, "Sezon başları çok heyecanlı ve güzel olur. O kadar zor bir spor ki bu... Şampiyonluğa oynayan 6-7 takım var. Biri mutlu oluyor sadece. Televizyonculukta öyle değil. 3-4 kanal birden de başarılı olabilir. Bu seneki teknik direktör, bence son zamanların en başarılı ekiplerinden biriyiz. Bu seneki oyuncumuz da çok iyi. Bize ümit verdi diyebilirim." şeklinde konuştu.

"Şimdi Ali başkanı daha iyi anlıyorum"

Hull City'nin sahibi olduktan sonra sezon başları ve transfer dönemi hakkında hissettiklerini açıklayan Acun Ilıcalı, "Şimdi Ali başkanı daha iyi anlıyorum. Bu işler çok zor. Bütün camianın sorumluluğunun sende olması çok zor. Transfer yapmamız, sorun çözmemiz ve en sonunda galip gelmen lazım. Ben Hull City ile Fenerbahçe ve Türkiye'nin bir temsilcisi olmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Çubuklu Sarp Akkaya'da!

Fenerbahçe'nin çubuklu iç saha formasını taşıyan Sarp Akkaya: "Kendi mesleğimi yaparken bile bu kadar heyecanlanmıyorum. Herkese çok teşekkür ediyorum. Herkes bilir ki çubuklu çok kıymetlidir. Çubukluda yapılacak hafif dokunuşları merakla beklerim." ifadelerini kullandı.

Deplasman formasını Afra Saraçoğlu tanıttı

Sarı-Lacivertli takımın deplasman formasını tanıtan Afra Saraçoğlu: "Hepsini çok sevdim. Bugün burada olmak çok büyük gurur. Çocukluğumdan beri aşık olduğum çubuklu formayı Sarp abiye kaptırdım. Hepsi benim için çok kıymetli. Ama çubuklu benim için özel." şeklinde konuştu.

3. formayı Sarp Can aldı

3. formayı üzerinde taşıyan Sarp Can ise "Bu formayı gururla taşıyorum. Kulüpten bu teklif gelince ağzım kulaklarıma vardı. Bu teklifi kim akıl ettiyse ona çok teşekkür ediyorum. Formaları hepimiz çok beğendik. Ama çubuklunun yeri çok ayrı. Kimlerin emeği varsa herkese çok teşekkür ederim." dedi.

Mert Hakan Yandaş: "Formalardan takım arkadaşlarım da çok memnunlar"

Yaşadığı sakatlık nedeniyle takımın kamp kadrosunda yer alamayan Mert Hakan Yandaş, Fenerbahçe'nin 3. forması ile sahneye geldi. Mert Hakan Yandaş: "Dünya Fenerbahçeliler günü kutlu olsun. Formalar gerçekten tasarım olarak çok iyiler. Çok beğendim. Çekimlerimiz çok eğlenerek geçti. Formalardan takım arkadaşlarım da çok memnunlar." diye konuştu.

"Benim favorim çubuklu"

Mert Hakan Yandaş, "Geçen seneden beri Puma ile işbirliği içinde Fenerbahçe. Geçen sezonkiler de çok konforluydu, şimdikiler de çok rahat. Tüm camiamızın olduğu gibi benim favorim de çubuklu. Özellikle ülkemizin 100. yılında Atatürk imzalı forma ile şampiyon olmak istiyoruz." açıklamasını yaptı.

Ali Koç: "Hakikaten sıradışı..."

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç şunları kaydetti: "Hakikaten sıradışı... Tanıtım videosu mükemmel olmuş. Uzun zamandır böyle bir video görmemiştik. PUMA ekibine teşekkür ediyorum. Ece Seçkin'e ve müthiş dans grubuna da teşekkür ediyorum. Yeni formalarımızla bu enerjiyi sahaya yansıttığımızda işimiz kolaylaşacaktır."

"Ne işiniz var Ülker Spor Salonu'nda dendi"

Etkinliğin neden Ülker Spor Salonu'nda yapıldığını açıklayan Koç, "Fenerbahçeliyseniz daima eleştiri var. Ne işiniz var Ülker Spor Salonu'nda dendi. Stadımızdaki çatı baştan başa değişiyor. İlk maçımıza yetişemiyor. Bu yüzden etkinliğimizi orada yapamadık." ifadelerini kullandı.

"11 yıldır maruz bırakıldığımız 3 Temmuz kumpasından kurtulduğumuz sene"

Sözlerine devam eden Fenerbahçe Başkanı, "Günümüz kutlu olsun. Sarı-Lacivert başarılar içinde Allah nice nice tekrarlarını nasip etsin. Bugün özel bir gün. Bugün de özellikle önemli. Çünkü 11 yıldır maruz bırakıldığımız 3 Temmuz kumpasından kurtulduğumuz sene. Her anlamıyla Fenerbahçe bu yıl 19 Temmuz'u kutlarken 3 Temmuz'dan kurtulduğumuz bir gün. Haklılığımızın resmen kanıtlandığı gün. Gerçeklerin er ya da geç çıkma gibi bir huyu vardır. Fenerbahçe o gün de direnişiyle, asaletiyle dünyaya örnek olduğu gibi müthiş bir duruş sergilemiştir. Bu konu kapanana kadar daha gidecek çok yolumuz var." dedi.

"Çubukluyu umarım beğenmişsinizdir"

Formalarla ilgili konuşan Ali Koç, "Bu sene Puma'nın yaptığı detay, dizayn bence çok ama çok yerinde olmuş. 115 yıllık tarihimizi, mücadelemizi, Atatürk sevgisini ve cumhuriyetin değerlerini, kısacası Fenerbahçe denince vazgeçilmez değerleri temsil eden çubukluyu umarım beğenmişsinizdir." dedi.

"Kanaryamızı çok beğenenler vardı, anlam veremeyen de"

Ali Koç, "Kanaryamızı çok beğenenler vardı, anlam veremeyen de. Ama gördükçe, dokundukça satışların çubukluya yaklaşacağını göreceksiniz. Geçen sene de böyle oldu. Deplasman formamız çubuklu ile kafa kafayaydı. Son olarak lacivert formamız da çok iyi oldu. Günlük yaşamda da kullanılabilir." şeklinde konuştu.

"Kombinelerde rekor kırdık bu sene"

Kombine satışlarından bahseden Ali Koç, "Kombinelerde rekor kırdık bu sene. Taraftarlarımıza çok çok teşekkür ediyorum. Onların gücü, bağlılığı bence dünyada eşi benzeri olmayan seviyede. Bunu da her sene kombine satışlarında gösteriyorlar. Bu sene rekoru kıralım. Toplam satışta rekoru kıralım. Puma bize iyi geldi. Biz bu sene rekor kırdık. Biz en çok 2012/13 yılında 350.000 adet toplam forma satışı yapmışız. Geçen sezon formalarıyla 352.348 adeti yakaladık. 2013'ün toplamına baktığınızda Adidas'ı da eklediğinizde 150 bin satılmış. Puma 130 bin satmış. Böyle bakıldığında biraz gerisinde kalmışız. Ama kendi satışlarımızda rekor kırdık." açıklamasını yaptı.

Ali Koç 72 gram formanın fiyatını açıkladı

Dünyanın en hafif formalarından birini ürettiklerini dile getiren Ali Koç, şunları kaydetti: "72 gram denen formaları tuttuk. Gerçekten 72 gram formayı tuttuğunuzda bambaşka bir his. Mendil ağırlığında. Satacak mıyız, satmayacak mıyız konusunda çok gittik geldik. Çünkü çok büyük teknoloji var. Geçen sene formalar pahalı oluyor diye mağazalara sunmamıştık. Bu sene 5 bin adet deneyeceğiz. Fiyatı 1907 TL olacak. Normal formaların fiyatı 629."

"Bütün sezon bu formaların üzerinde resminiz olabiliyor"

Forma numaralarında yer alacak taraftar fotoğraflarını açıklayan Koç, "Bu sene bir yenilik daha var. Ülkemizde ilk defa yapılıyor. 0'dan 9'a kadar olan rakamların içine tam 1907 adet fotoğraf sığdırabiliyorsunuz. Bütün sezon bu formaların üzerinde resminiz olabiliyor. Dün başladık satışına, çok da ilgi var." ifadelerini kullandı.

"Ekibimizin futbolcularımızın yolu açık olsun"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Yarın Polonya'da inşallah çok iyi bir skorla döneriz. 3 raundumuz var. Evet hedef Şampiyonlar Ligi. Ama en büyük hedef Türkiye'nin 100. yılında, bir spor kulübünün çok ötesinde olan Fenerbahçe'ye yakışacağını düşündüğümüz şampiyonluğu tüm takımları destekleyerek el ele yola çıkarak, bu hedefe odaklanmak ve sene sonunda pek çok branşta mutlu sona ulaşmak. Burada ekibimizin futbolcularımızın yolu açık olsun." diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Senin için hazırladığımız haberler