FIFA'dan renk körü operasyonu! İşte ülke ülke formalar

03.12.2022 - 19:59 | Son Güncellenme: 03.12.2022 - 20:08

Dünya Kupası'ndaki İsviçre-Kamerun maçında bir takımın kırmızı bir takımın yeşil formayla çıkması renk körlüğü bulunanları mağdur etti. FIFA, son 16'da ülkelerin giyeceği formaları açıkladı.

FIFA'dan renk körü operasyonu! İşte ülke ülke formalar

Hüseyin Özkök -Ajansspor 

Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nda grup maçları geride kaldı. artık sıra Son 16 Turu yani diğer bir deyişle elemeli turlara geldi. 

Ülkeler, formalarını FIFA'ya bildirdi

Açılış maçı öncesinde FIFA’nın turnuva ile ilgili getirdiği kuralların bazı önemli kısımlarını Ajansspor okuyucuları ile paylaşmıştık. Bunların arasında takımların kullandıkları malzemeler de vardı. Bütün takımlar turnuvadan iki ay önce açık ve koyu renkelrde olmak üzere giyecekleri 2 takım formanın hangileri olacağını FIFA’ya bildirmişti.

Kamerun- İsviçre maçında kötü sınav

Karşılaşmalarda takımların ve hakemlerin seyircilerin ayırt edebileceği formalar giymesi gerekirken özellikle de kırmız ve yeşil renk körlüğü yaşayan insanları da gözetmeleri gerekiyor. Ancak G Grubu’nda oynanan İsviçre-Kamerun karşılamasında İsviçre kırmızı Kamerun da yeşil forma ile sahaya çıktı ve bu renklerde körlük yaşayan insanlar maçı seyretmekte çok güçlük çekti. 

İlgini Çekebilir
Katar para verdi, UltrAslan'dan eğitim almayı reddetti: Bordo tişörtlüler!
Habere Git

FIFA önlem aldı, formaları açıkladı

FIFA bunun üzerine takımları uyarırken diğer maçlarda bir renk sorunu yaşanmadı. Turnuvanın kalan maçları için de takımların giyecekleri formaları da resimli şekilde açıkladı. İşte maçlarda giyilecek formalar...

Hollanda-ABD

Arjantin-Avusturalya

İngiltere-Senegal

Fransa-Polonya

Japonya-Hırvatistan

Brezilya- Güney Kore

Fas-İspanya

Portekiz-İsviçre

Senin için hazırladığımız haberler