(ÖZET) Fenerbahçe - Çaykur Rizespor Maç Sonucu: 5-0

01.10.2023 - 17:48 | Son Güncellenme: 01.10.2023 - 18:10

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, Süper Lig'in 7. haftasında İlhan Palut'lu Çaykur Rizespor'u 5-0 mağlup etti. İşte maç özeti, goller ve detaylar

(ÖZET) Fenerbahçe - Çaykur Rizespor Maç Sonucu: 5-0

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe, Kadıköy'de ağırladığı Çaykur Rizespor'u 5-0 mağlup ederek, 7'de 7 yaptı. Trendyol Süper Lig liderliğini devam ettiren Kanarya, Avrupa maçlarıyla birlikte galibiyet serisini de 14 maça çıkardı.

Szymanski'den rekor gol

Heyecan dolu geçen karşılaşma adeta golle başladı. Fenerbahçe 3. dakikada Szymanski'nin attığı golle 1-0 öne geçti. 

Sebastian Szymanski'nin Çaykur Rizespor'a 2 dakika 2 saniye içinde attığı gol, bu sezon Süper Lig'de atılan en erken oldu.

İrfan Can Kahveci rahatlattı

Maçın ilk yarısı 1-0 biterken, 47. dakikada sol kanattan ceza sahasına gönderilen topu İrfan Can Kahveci kontrol ettikten sonra sert bir vuruşla filelere gönderdi: 2-0.

Edin Dzeko farkı açtı

Maçın 62. dakikasında ise İrfan Can'ın ara pasında topla buluşan Edin Dzeko'nun karşı karşıya pozisyonda sağ ayak içiyle yaptığı vuruşta top filelere gitti: 3-0.

Tadic siftah yaptı

Karşılaşmanın 76. dakikasında ceza sahası içinde topla buluşan Tadic'in karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta top filelere gitti: 4-0.

Bu sezon ligde sahaya çıktığı altı karşılaşmada bir kez assit yapan Dusan Tadic ilk golünü Rizespor filelerine gönderdi. Kale sahası içinde topla buluşan tecrübeli yıldızın köşeye doğru yaptığı vuruşta top filelere gitti.

Maçta son sözü King söyledi

Müacadelede son sözü King söyledi. Joshua King'in 90+1. dakikada attığı gole maçın skorunu belirledi: 5-0.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe üç puanı dört golle almayı başardı ve yeniden ligin zirvesine yükseldi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'nin iptal edilen golü doğru mu? Erman Toroğlu açıkladı
Habere Git

Fenerbahçe'nin bir golü VAR'a takıldı

Öte yandan karşılaşmanın 38. dakikasında ise Szymanski'nin ara pasına hareketlenen Fred'in yerden kale alanına gönderdiği topu Dzeko filelere gönderdi. Pozisyonun ardından Hakem Cihan Aydın'a pozisyonu izlemesi tavsiye edildi. VAR ekranında pozisyonu izleyen Hakem Aydın elle oynama gerekçesiyle golü iptal etti.

Fenerbahçe pas rekorunu kırdı

Fenerbahçe, Çaykur Rizespor'u farklı yenerken, topa da yüzde 66 gibi yüksek oranda sahip oldu. Kanarya, 615 ile bu sezon ligdeki en yüksek pas oranına ulaştı. Sarı Lacivertliler bundan önce Gaziantep FK maçında 587 pasa ulaşmıştı.

Livakovic'den kritik gol

Karşılaşmanın 23. dakikasında Rizespor hızlı hücuma çıktı. Sağ kanattan arka direğe gönderilen topu Varesanvoc göğsünde yumuşattıktan sonra sert bir şekilde yakın köşeye doğru vuruşunu yaptı. Livakovic bu pozisyonda gole izin vermedi.

Senin için hazırladığımız haberler