Netflix, Fatih Terim belgeselini yayınladı! İşte Belgesel...

15.09.2022 - 10:23 | Son Güncellenme: 15.09.2022 - 19:38

Eski Milli Takım ve Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim adına çekilen belgesel Netflix üzerinden yayınlandı. İşte 4 bölümden öne çıkanlar...

Netflix, Fatih Terim belgeselini yayınladı! İşte Belgesel...

AJANSSPOR HABER

Eski Türkiye Milli Futbol Takımı ve Galatasaray 'ın eski teknik direktörü Fatih Terim adına Netflix'te 'TERİM' belgeseli çekildi. Belgesel 4 bölüm olarak yayınlandı. İşte TERIM belgeselinde öne çıkan anlar ve konuşmalar...

Fatih Terim, belgesele konuk olan Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk ile arasında geçen diyaloğu anlattı. Terim, "Okan'a 'Gördüğüne ver' diyorum, o çalım atıyor. Malzemeciden top istedim, dedim sen bununla oyna. Ben taraftar ve basın olduğunu unuttum, kendime kızdım. Onların içinde yapmazdım bunu." dedi.

Eski başkan Faruk Süren, Terim belgeselinde başkanlık dönemini anlattı. Süren, kendisine gelen Fatih Terim'in oyun stili kime benziyor sorusuna Melo cevabı verdi. İşte o anlarda yaşanan konuşmalar:

"Fatih Terim kime benziyor?"  

Fatih Terim: "Kime benzeteyim ben kendimi? Suat desem benim tekniğime erişemez. Ergün desem sağ ayağı yok. Hagi desem bende o sol ayak yok."  

Faruk Süren: "Melo."

Fatih Terim, efsane oyuncu Hagi'nin transferinde alacağı ücretin kesilmesini istedi. Belgesel'de Terim, ''Sorun para ise benim alacağım ücretten kesin Hagi'yi getirin. Türkiye Kupası'nı almışız. UEFA'lara gitmişiz, ikincilikler, üçüncülükler, Cumhurbaşkanlığı Kupaları, Başbakanlık Kupaları... Ama Türkiye Ligi'ni alamamışız. E peki o zaman biz de antrenörlüğümüzde alalım.'' dedi.
 
 

Fatih Terim, her ayrılıklarında sonuçların etkisini olmadığı söyledi. Terim, ''Benim ayrılmalarımın sonuçlarla ilgisi yoktur. Beni kimse buna ikna edemez. Çünkü normal insanlar başarılı olamaz. Küfelerinin dolu olması gerekir. Onlarla çalışmak, onları taşımak çok zordur. O insanlar apoletlere bakmazlar. O koltukta iki dakika daha oturmak için hayatımda taviz vermedim. O koltukta iki dakika fazla oturmak için her türlü hainliği yapanı gördüm'' ifadelerini kullandı.

''1 senelik emeğiniz gidiyor''

Kadıköy Şampiyonluğu hakkında açıklamalarda bulunan Fatih Terim: ''İnsanların bilmediği var. Bu bize baskı yaratmaz. Oyuncularımıza kaybetmekten korkmayın cümlesini öğrettim ben. Bakın maça hiçbir dakikası bizim için endişe verici değil. Kolay bir maç değil. 1 sene emeğiniz gidiyor. Bunu o genç omuzlar, genç beyinler, endişeli bakışlar ve düşünceler almak zorundaydım. Benim görevimdi.'' dedi.

İlgini Çekebilir
Emre Belözoğlu: "Fatih Terim bizimle beraber olacak"
Habere Git

''Karakterini gösterir''

Ünsal Aysal döneminde yaşanan ayrılık ile iligili konuşan Fatih Terim, ''Alnımdaki ter soğumadan kızım Merve aradı. ''Televizyon veriyor açabilirsin'' dedi. Televizyonu açtım. Baktım ki işimize son vermişler. Ayrılmakta birleşmek kadar medeni bir şeydir. Hangi iş ile ilgili emek verirseniz verin. Terleri alnında duruyorsa eğer işten çıkarırsanız bu sizin karakterinizi gösterir.'' ifadelerini kullandı.

''Bir sonraki şampiyonluk senin için''

Muslera: ''İki sene boyunca Fatih Terim ile çalıştım. Birçok galibiyet, birçok kupa aldık. Hocalar takımdan ayrılabilir ya da takımla kalabilir. Ama bence Fatih Terim'in ayrılışı hoş değildi.'' derken eski oyuncunu Felipe Melo'da ayrılık sonrası ağladığını söyledi. Melo, O yıl takımdan ayrıldı. Bizim için üzücüydü. Ağladım. Fatih Terim'e sarıldım. ''Bir sonraki şampiyonluk senin için'' dedim'' ifadelerini kullandı.

''Ben ve benim gibi insanların hikayesi bitmez''

Fatih Terim, belgeselin kapanışında ise gelecek hakkında kararlarını açıklayacağını duyurdu. Terim, ''Futbolcu Fatih Terim, Kaptan Fatih Terim, Hoca, Baba, Dede, İmparator Terim... Sıralamaya geldiğin zaman aşağı yukarı nereye geleceğimiz açık. Biraz beklesinler. Kararımı vereceğim. Paylaşacağım tabi ki. Ne yapmak istediğimi, ne yapmak istemediğimi... Ben ve benim gibi insanların hikayesi bitmez. Hikayenin sonu olmaz. O yüzden daha hikayelerimiz bitmedi. Bakalım neye karar vereceğiz.'' ifadeleri ile belgeseli sona erdi.

BANA VE HAYATA DAİR ÇOK ŞEY..."

"Her birine ayrı belgesel yapılabilecek birçok maçı ve hikâyeyi, dört bölümde toplamak, çok zor bir iş. Belgesel çekimleri sırasında tüm kariyerinizi ve hayatınızı bir daha yaşamak sizde nasıl duygular uyandırdı?" sorusunu yanıtlayan Fatih Terim "Kupalar, madalyalar, arşivlerdeki görüntülerim veya fotoğraflarım benim için çok şey ifade ediyor. Bir kupaya veya fotoğrafa baktığımda; o anın hikâyesini hatırlıyor, o anın duygusunu yaşıyorum. Aslında bu belgeseli yapmayı kabul ettiğimde içimden geçen de buydu. Herkesin gördüğü ile bana yaşattığı duyguyu birleştirmek. Dediğiniz gibi bazen bir dost sohbetinde, bir maçı bile saatlerce konuşabilirken, neredeyse tüm hayatımı dört bölüme sığdırmak zordu. Zaten sığmadı. Ama eminim beni hiç tanımayan birinin bile dikkatini çekse, dört bölüm de hem bana hem hayata dair çok şey anlatıyor." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Fatih Terim'e sürpriz talip!
Habere Git

"EŞİM FULYA İLE İZLEDİK, AĞLADIK"

"Sonrasında ilk izlediğinizde neler hissettiniz?" sorusunu yanıtlayan deneyimli teknik adam "Ben çekimler sırasında dönem dönem yaşadıklarımı anlatıyorum. Adana, İstanbul, Ankara, İzmir derken Floransa, Milano, tekrar İstanbul… Anlatıyorum ama hatırladıkça başa dönüyoruz veya başka konuya geçiyoruz. Ben ne anlattığımı çok iyi hatırlıyorum tabii ama başkaları ne dedi, ne anlattı, bilmiyorum. Bir veya iki kişinin eş zamanlı çekimi yapılmış. Sadece onların birer yorumu geldi bana soru olarak. Onun dışında hiçbir şey bilmiyorum. İnanır mısınız, uzunca bir süre kimler konuştu, onu da bilmiyordum. Neyse, dediler ki, hocam ilk iki bölüm bitti, gelin. Eşim Fulya ile izledik ve gözyaşlarımızı tutamadığımız anlar oldu. Hiç kolay değil. İnsan o an kendine yabancılaşıyor. Yani izlediğin kendi hayatın ama görüntüler, müzik, konuşmalar… Bir süre sonra son iki bölümü izledik. Bu sefer kızlarım vardı yanımda. Baktım onların da gözler doluyor. "Elinize sağlık" dedik ve çıktık. Şu an bile çok heyecanlıyım. İleride torunlarımın, "bu bizim dedemiz" diye anlatmak yerine izletecekleri bir iş olmuş. Bu duygu beni çok mutlu ediyor." açıklamasını yaptı.

GALATASARAY'DAN AYRILMASI....

"Çekimlere Galatasaray teknik direktörü olarak başladınız, bambaşka bir noktada bitirdiniz. O süreci nasıl yaşadınız? Bu çekimleri nasıl etkiledi?" sorusuna da cevap veren Terim "Hayatın içinde ne varsa futbolda da var. Bunu belgeselde de söyledim. Futbol sadece bir spor değil. Sadece çekimlere değil genel olarak belgesele, dolayısıyla hayatıma baktığınızda başladığım ve bitirdiğim pek çok şey var. Bu süreç de onlardan biriydi" açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler