Faroe Adaları'na Kaybeden A Milli Takım Hocası Stefan Kuntz Ayrılabilir

26.09.2022 - 00:12 | Son Güncellenme: 26.09.2022 - 02:46

Basın toplantısında yaptığı espriler anlaşılmadığı için bir daha şaka yapmayacağını söyleyen A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz'un koltuğu tehlikede.

Faroe Adaları'na Kaybeden A Milli Takım Hocası Stefan Kuntz Ayrılabilir

AJANSSPOR HABER

Türkiye, Avrupa Uluslar Ligi'nde Faroe Adaları'na 2-1 kaybederek tarihi bir yenilgi aldı. Lüksemburg ile 3-3 berabere kaldıktan sonra eleştirilerin odağında yer alan A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz'un bu tarihi yenilgi sonrası görevine son verilebileceği belirtiliyor. Kuntz, 3-3 berabere biten Lüksemburg maçından sonra "Türkiye’de bundan sonra kesinlikle şaka yapmayacağım" demişti. Faroe Adaları yenilgisi Kuntz'un son şakası olabilir.

Büyükekşi "İddialar doğru değil" demişti

Lüksemburg ile 3-3 berabere biten maç sonrası Kuntz ile yolların ayrılacağı iddiaları yüksek sesle dile getirilirken, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi konuyla ilgili açıklama yapmıştı. Büyükekşi, "A Milli Takım'da istikrar gerekiyor, Stefan Kuntz ile ilgili iddialar kesinlikle doğru değil. Hocamızın oyuncu tercihlerine saygı duymak lazım" demişti.

"Sabredersek neticeler alırız"

Büyükeşi şöyle konuşmuştu: "Hocamızın bir fikri var buna saygı göstermek lazım. Bu periyotta bir çözüm bulduk diyor. Bu çözüme başlanan oyuncuları aynı seçtik diyor. Kasım ayında Dünya Şampiyonası var. 1'i Diyarbakır'da İskoçya ile 2.'si Gaziantep'te Çek Cumhuriyeti'yle özel maçımız var. Burada ilave isimler gelecektir. Hocamız elinden gelen çabayı gösteriyor. İnşallah biraz sabredersek güzel neticeler alırız diye düşünüyorum."

125. sıradaki Faroe Adaları yenilgisi sabırları taşırdı

TFF Başkanı Büyükekşi'nin bu açıklamalarına karşın FIFA listesinde 125. sırada bulunan Faroe Adaları karşısında alınan yenilgiden sonra Kuntz'un durumunun tekrar gözden geçirileceği belirtiliyor. Türkiye FIFA listesinde 42. sırada yer alıyor.

Sergen Yalçın, Fatih Terim ve Ersun Yanal

TFF Başkanı Büyükekşi, Kuntz'un yerine Sergen Yalçın'ın getirileceği iddiaları üzerine Beşiktaş'ı şampiyon yapan teknik direktörü sadece iki kez gördüğünü söylemiş ve Fatih Terim'in evine gittiğini belirterek onunla daha samimi olduğunu açıklamıştı. Sosyal medyada Sergen Yalçın, Fatih Terim'in yanı sıra Ersun Yanal'ın göreve getirilmesini isteyenler dikkat çekti.

Kuntz'un A Milli Takım performansı

TFF Yönetim Kurulu üyesi Hamit Altıntop tarafından Türkiye A Milli Takımı'nın başına geçirilen Kuntz, Dünya Kupası elemelerine iyi bir başlangıç yaptı. Norveç ile 1-1 berabere kalan Türkiye, Letonya'yı deplasmanda 2-1 yenerken Kuntz son dakikada Burak Yılmaz'ın penaltıdan attığı golden sonra gözyaşlarını tutamadı. Grubu ikinci bitiren Türkiye play-off maçında Portekiz'e 3-1 yenilerek turnuvaya veda etti. Portekiz maçında skor 2-1 iken Burak Yılmaz'ın 86. dakikada kaçırdığı penaltı sonuçta belirleyici oldu.

Kuntz'un Dünya Kupası elemeleri karnesi

Kuntz yönetimindeki Türkiye Dünya kupası elemelerinde şu sonuçları aldı:

  • Türkiye -Norveç 1-1
  • Letonya- Türkiye 1-2
  • Türkiye- Cebelitark 6-0
  • Karadağ - Türkiye 1-2
  • Portekiz - Türkiye 3-1

Kuntz C Ligi'nden B Ligi'ne çıkardı

Dünya Kupası elemelerinden sonra İtalya'ya karşı oynanan hazırlık maçını 3-2 kaybeden A Milli takım, Avrupa Uluslar Ligi'nde ilk 4 maçını ağlarında top görmeyerek kazanarak C Ligi'nden B Ligi'ne çıkmayı başardı. Ancak Kuntz'un "Hiç gol yemeden ve puan kaybetmeden grup maçlarını tamamlamak istiyoruz" açıklamasından sonra oynanan Lüksemburg ve Faroe Adaları karşılaşmaları kabus oldu. Türkiye, iki maçta toplam 5 gol yerken 1 puan alabildi.

İlgini Çekebilir
1-1'e razı değildi... Yenildi!
Habere Git

Kunz'un Avrupa Uluslar Ligi karnesi

Kuntz yönetimindeki Türkiye,  Avrupa Uluslar Ligi'nde şu sonuçları aldı:

  • Türkiye - Faroe Adaları 4-0
  • Litvanya - Türkiye 0-6
  • Lüksemburg -Türkiye 0-2
  • Türkiye - Litvanya 2-0
  • Türkiye -Lüksemburg 3-3
  • Faroe Adaları - Türkiye 2-1
Senin için hazırladığımız haberler