Mehmet Büyükekşi'den EURO 2032 açıklaması: "Söz konusu değil!

12.12.2023 - 12:39 | Son Güncellenme: 12.12.2023 - 12:48

Ankaragücü başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e yumruk atmasının ardından EURO 2032'nin Türkiye'den alınacağı iddia edilmişti. TFF Başkanı açıklama yaptı.

Mehmet Büyükekşi'den EURO 2032 açıklaması: "Söz konusu değil!

AJANSSPOR-HABER

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, dün akşam Trendyol Süper Lig'de oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçında saldırıya uğrayan Halil Umut Meler'i tedavi gördüğü Acıbadem Ankara Hastanesi'nde ziyaret etti.

EURO 2032 Türkiye'den alınacak mı?

TFF Başkanı Büyükekşi, Ankaragücü başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e yumruk atmasının ardından ortaya atılan 'EURO 2032 Türkiye'den alınabilir' iddiaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"Böyle bir şey söz konusu değil"

Böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söyleyen Büyükekşi, "Böyle bir şey söz konusu değil. Aleksander Ceferin de aradı, 'sizin yanınızdayız,  her ne gerekiyorsa yapmaya hazırız' dedi. Böyle bir ifadelerle lütfen kamuoyunu yanlış yönlendirmeyelim. 

İlgini Çekebilir
Ligler devam edecek mi? Büyükekşi resmen duyurdu!
Habere Git

Bizim hedefimiz Türkiye'de futbolun doğru şekilde ve herhangi bir sıkıntı yaşamadan en hızlı şekilde devam etmesi" ifadelerini kullandı.

UEFA, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahipliğini Türkiye ve İtalya ortaklığına verdi

Bilindiği üzere UEFA, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2032) ev sahipliğinin Türkiye ve İtalya ortaklığına verildiğini duyurmuştu.

UEFA'nın Nyon'daki merkezinde gerçekleştirilen UEFA Yönetim Kurulu toplantısının ardından gerçekleştirilen törenle EURO 2032'nin Türkiye-İtalya ortaklığına verildiği açıklanmıştı.

İlgini Çekebilir
Halil Umut Meler hakemliği bırakacak mı? Canlı yayında açıkladı
Habere Git

EURO 2032'yi alan Türkiye tarihinde ilk kez şampiyonaya ev sahipliği yapacak

2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı (EURO 2032) İtalya ile ortaklaşa düzenleyecek Türkiye, tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak.

Daha önce 6 kez Avrupa Şampiyonası'na aday olan ancak ev sahipliği hakkını elde edemeyen Türkiye, 2032 yılında İtalya ile ortaklaşa Avrupa futbolunun en büyük organizasyonunu düzenleyecek.

EURO 2032 için yalnızca Türkiye ve İtalya adaylık başvurusunda bulunmuştu.

Daha önceki 4 adaylığında başarılı olamayan ve 2 adaylığından da oylama sürecine geçilmeden çekilen Türkiye, 7. girişiminde turnuvanın ev sahipliğine hak kazandı.

EURO 2008'e Yunanistan ile aday olan Türkiye, EURO 2012, EURO 2016 ve EURO 2024'e tek başına adaylık başvurusu yaptı. Türkiye, EURO 2020 ve 2028 adaylıklarından ise çekilme kararı almıştı.

Senin için hazırladığımız haberler