Deniz Ateş Bitnel, Halil Umut Meler'in kararını açıkladı! Meler Hakemliği bırakacak mı

12.12.2023 - 11:51 | Son Güncellenme: 12.12.2023 - 12:03

Eski hakem Deniz Ateş Bitnel, Ankargücü Başkanı Faruk Koca'nın yumruklu saldırısa uğrayan Halil Umut Meler'in hakemliğe devam edip etmeyeceğiyle ilgili kararını açıkladı.

Deniz Ateş Bitnel, Halil Umut Meler'in kararını açıkladı! Meler Hakemliği bırakacak mı

AJANSSPOR - HABER

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında 1-1'lik skorla sonuçlanan MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor karşılaşmasının bitiş düdüğünün ardından Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, karşılaşmanın orta hakemi Halil Umut Meler'e yumruk attı. Yere düşen Meler sahaya giren kişiler tarafından tekmelerle saldırıldı.

Güvenlik güçlerinin müdahelesi ile soyunma odasına götürülen Halil Umut Meler daha sonra ambulansla tedavisi için hastaneye kaldırıldı.

Ligler süresiz olarak ertelendi

Olayların ardından olağanüstü olarak toplanan Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu futbol liglerinin süresiz olarak ertelenmesine karar verdi. 

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi yaptığı açıklamada, "Tüm liglerdeki maçları süresiz olarak erteledik. Futbol maçları bir savaş değil, sonunda ölüm yok. Bütün takımlar aynı anda şampiyon olamaz. Bunu hepimizin idrak etmesi lazım. Herkesi sorumluluğa davet ediyoruz. Artık yeter. Yeter diyoruz! Hakemler de insan. Kimseye böyle vurulmaz. Türk futbolunun değerini daha fazla düşürmeyin. Dünyaya Türk futbolunu rezil etmeyelim. Yeter artık!" ifadelerini kullandı. 

Deniz Ateş Bitnel Radyaspor'a açıkladı! Binlerce mail...

Eski hakem Deniz Ateş Bitnel, Radyospor'da Aygün Özipek'in canlı yayın konuğu oldu. Halil Umut Meler'in saldırıya uğramasının ardından hakemlerden Türkiye Futbol Federasyonu'na binlerce mail atıldığını söyleyen Bitnel, "Hakemler maçlara çıkmayacaklarını federasyona iletmişler. Hakemler liglerin gelecek hafta oynanması durumunda da karşılaşmalara çıkmayacak." dedi.

Halil Umut Meler hakemliği bırakmayacak

Uğradığı saldırırın ardından hakemlik kariyerine devam edip etmeyeceği merak konusu olan Halil Umut Meler'in geleceği hakkında da konuşan Deniz Ateş Bitnel, "Halil Umut Meler hakemliği bırakmıyormuş. Saldırının ardından kendisine gerekli yerlerden destek gelmiş ve sen ülkemizin 1 numarasısın demişler" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Halil Umut Meler kimdir, çocuğu var mı, kaç yaşında? Evli mi?
Habere Git

Hakemlerden ortak açıklama geldi

Halil Umut Meler'i tedavi gördüğü Ankara Acıbadem Hastanesi'nde ziyaret eden meslektaşları, ziyaretin ardından ortak bir basın açıklaması yaptı.

Süper Lig hakemi Arda Kardeşler, "Dün akşam yaşananları herkes gördü. Söyleyebilecek hiçbir şey. Tüm hakemler olarak toplandık. Federasyonumuz ve Merkez Hakem Kurulu yaşanan olayın arkasından, alacağımız her kararda bizi destekleyeceklierini belirterek tüm ligleri ertelediler. Ancak şu anda hakemlik ve futbol konuşacak halimiz yok. Şu anki tek önceliğimiz arkadaşımız Halil Umut Meler'in sağlına ve ailesine bir an önce kavuşması. Halil Umut Meler'in yanındayız. Bundan sonra kendisine sağlığına kavuştuğunda tüm hakemler olarak tekrar bir araya gelerek, kendisiyle birlikte geleceğimiz ve kariyerimizle ilgili alacağımız kararları tekrar sizlere açıklayacağız. Resmi kaynaklardan almadığınız hiçbir bilgiye lütfen inanmayın. Çok fazla dedikodu geziyor. Şu anda herkes çok hasas. Lütfen siz de sağduyulu yaklaşın" dedi. 

"Mesleğimize duyduğumuz bu saygı bize karşı bir şiddet sarmalına dönüşmüştür"

Mete Kalkavan ise mesleklerine duydukları saygının kendilerine karşı bir şiddet sarmalına dönüşmüştüğünü belirterek, "Türkiye'de hakkında iftira atılması, küfür edilmesi temelsiz yalanlar uydurulması serbest olan tek kurum maalesef hakemlik kurumudur. Tamamen insani olan hatalar yapabileceğimiz gerçeği ortadan kalkmıştır. Hiçbir meslek sahibi mesleğini icra ederken bu kadar hakaret ve müdahaleye maruz kalmamıştır. Hakemlerin sessiz kalmalarının sebebi üzerlerine atılan iftiralardan korkmaları değil, mesleklerine olan saygılarıdır. Ama bugün daha net görülmüştür ki mesleğimize duyduğumuz bu saygı bize karşı bir şiddet sarmalına dönüşmüştür. Bugün önceliğimiz arkadaşımızın bir an önce sağlığına kavuşması ve ailesine ulaşmasıdır. Yukarıda bahsettiğim sürdürülemez ortamın çözümü için atılacak adımların özellikle takipçisi ve mücadelecisi olacağız" şeklinde konuştu.

TFFHGD'den maçlara çıkmama çağrısı

Öte yandan Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği, hakemlere maçlara çıkmama çağrısı yaptı.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği'nin saldırı sonrası açıklaması şu şekilde:

11 Aralık Pazartesi akşamı Ankara Eryaman Stadı'nda hakem camiamızın gözbebeği FıFA Hakemimiz Halil Umut Meler’e karșı yapılan șiddete tüm Türkiye gibi bizler de șahit olduk. Bu hadiseyi gerçekleștirenlerin futbolun içinde (sözde) futbol adamı olarak yer alması bizleri derinden yaralamıştır. Futbolu yőnetenlerin ve Türk adaletinin bu elim hadise karşısında gereken bütün ağır cezai ișlemleri yapacağına inanıyoruz, inanmak istiyoruz. Geldiğimiz noktada, artık sözün bittiği yerdeyiz. Türk Futbolu adına kapkara bir iz bırakan bu gecenin takipçisi olacağız. Bütün kamuoyunun ortak olarak tepki gösterip, lanetlemesi gereken bu olay umarız ki milat olur. Birkaç basit kınamayla geçiștirilemeyecek olan bu hadise sonunda bu tarz insanların Türk futbolundan uzaklaştırılması ilk beklentimizdir. Bu elim hadise Türk futbolunun tarihine kara bir leke olarak ișlenecek ve verilecek olan ceza da tarafımızca bu minvalde değerlendirilecektir. FIFA Hakemimiz Halil Umut Meler'e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, saldırıları gerçekleştiren, sebebiyet veren ve aynı zihniyette olan herkesi şiddetle lanetliyoruz.

MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonrası FIFA Hakemimiz Halil Umut Meler'e yapılan șiddetli saldırı, sadece Hakemimiz Halil Umut MELER'e değil tüm hakem camiasına yapılmıştır. En üst kademeden alt kademeye kadar tüm hakemlerimize mūsabakalara çıkmama çağrımızı buradan ilan ediyoruz. Gün hakem camiası olarak birlik olma günüdür.

Senin için hazırladığımız haberler