EURO 2024 Günlüğü - 7. Gün

20.06.2024 - 09:12 | Son Güncellenme: 21.06.2024 - 10:38

EURO 2024'ün yedinci gününde oynanacak Slovenya - Sırbistan, Danimarka - İngiltere, İspanya - İtalya maçları ve diğer tüm gelişmeler AJANSSPOR'da olacak.

EURO 2024 Günlüğü - 7. Gün

AJANSSPOR HABER

EURO 2024'te yedinci gün heyecanı başlıyor. C Grubu'ndan iki, B Grubu'ndan ise bir karşılaşmayla futbola doyacağımız günün dev maçlarından tüm gelişmeler gün boyu haberimizde...

EURO 2024'ün yedinci gününün maç programıı

Günün ilk maçında TSİ 16:00'da C Grubu'nda Slovenya ve Sırbistan, Allianz Arena'da karşı karşıya gelecek.

Romanya Futbol Federasyonu'ndan Istvan Kovacs'ın düdük çalacağı maçta Rumen hakemin yardımcıları Vasile Marinescu ve Mihai Artene olacak.

Turnuvadaki ilk maçında Danimarka ile berabere kalan Slovenya, Sırbistan karşısında da puan veya puanlar alarak son maçlar öncesi gruptaki yerini güçlendirmek istiyor.

İlk maçında İngiltere'ye mağlup olan Sırbistan ise gruptaki ilk puanlarının peşinde olacak.

Filip Kostic turnuvayı kapattı

Sırbistan'da, İngiltere karşısında sakatlanan Filip Kostic turnuvanın geri kalanında forma giyemeyecek. 31 yaşındaki Sırp futbolcunun sol diz dış yan bağlarında yırtık tespit edildi.

8 maçta 6 beraberlik

Slovenya ve Sırbistan, tarih boyunca 8 maçta karşı karşıya geldi. Bu maçların altısı beraberlikle sonuçlanırken, her iki takım da birer galibiyetle sahadan ayrıldı.

Turnuvanın favorilerinden İngiltere sahneye çıkıyor

EURO 2024'te heyecan TSİ 19:00 seansında Danimarka - İngiltere maçıyla devam edecek. Turnuvanın iddialı takımı İngiltere ve yetenekli ayaklara sahip olan Danimarka, Frankfurt Arena'da kozlarını paylaşacak.

Bu maçta Portekizli hakem Artur Dias görev alacak. Dias'ın yardımcılıklarını Paulo Soares ve Pedro Ribeiro yapacak.

İngilizler gruptan çıkmayı garantilemek istiyor

İlk maçında 3 puana ulaşan İngiltere, Danimarka'yı mağlup ettiği takdirde gruptan çıkmayı garantileyecek.

EURO 2020 yarı finalinde İngiltere'ye mağlup olarak turnuvaya veda eden Danimarka ise İngilizlerden rövanşı almayı hedefliyor.

25. randevu

Danimarka ve İngiltere, daha önce 24 maçta karşı karşıya geldi. Bu maçlarda İngilizler rakibine üstünlük kurarak 14 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. Danimarka 5 kez galip gelirken, 5 maç da beraberlikle sona erdi.

İngiltere'nin attığı 41 gole, Danimarka 24 golle karşılık verebildi.

İki dev karşı karşıya

EURO 2024'ün yedinci gününün kapanış maçında turnuvanın iki güçlü ekibi İspanya ve İtalya B Grubu'nda TSİ 22:00'de karşı karşıya gelecek.

Veltins-Arena'da oynanacak mücadeleyi Sloven hakem Slavko Vincic yönetecek. Vincic'in yardımcılıklarını Tomaz Klancnik ve Andraz Kovacic yapacak.

İlk maçlarında fire vermediler

Turnuvadaki ilk maçlarında İspanya, Hırvatistan karşısında 3-0'lık skorla rahat bir galibiyete imza atarken; İtalya, Arnavutluk'u 2-1 mağlup etmeyi başardı.

Rekabette İspanyollar üstün

İspanya ve İtalya daha önce 39 maçta kozlarını paylaştı. Bu müsabakalarda İspanyollar 14, İtalyanlar 11 kez sahadan galip ayrılmayı bildi. 14 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

Türkiye-Portekiz maçını Alman hakem Felix Zwayer yönetecek

A Milli Futbol Takımı'nın 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu'nda 22 Haziran Cumartesi günü Portekiz ile oynayacağı maçı, Alman hakem Felix Zwayer yönetecek.

UEFA'dan yapılan açıklamaya göre, BVB Dortmund Stadı'nda TSİ 19.00'da başlayacak maçta düdük çalacak Zwayer'in yardımcıları aynı ülkeden Stefan Lupp ve Marco Achmüller olacak.

Karşılaşmanın dördüncü hakemliğini ise İspanyol Jeses Gil Manzano yapacak.

Senin için hazırladığımız haberler