EURO 2024 Günlüğü - 6. Gün

Canlı Haber
FutbolEuro 2024
19.06.2024 - 09:17 | Son Güncellenme: 19.06.2024 - 10:04

EURO 2024'te Türkiye, Gürcistan'ı mağlup etmeyi başardı. Bugün ise gözler tüm ilk grup maçlarının sona ermesiyle birlikte ikinci maçlara çevrildi. Üç maça ev sahipliği yapacak EURO 2024 6. gününden tüm detaylar gün boyu AJANSSPOR'da...

EURO 2024 Günlüğü - 6. Gün

AJANSSPOR HABER

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen EURO 2024'te ilk grup maçları tamamlandı. Türkiye, Avrupa Şampiyonası'ndaki ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 mağlup etmeyi başardı ve F Grubu'na 3 puanla başladı. Şimdi ise turnuva heyecanı bugün A ve B Grubu'nda oynanacak 3 maçla devam edecek.

Günün programı

Günün ilk maçında TSİ 16:00'da B Grubu'nun iki ekibi Hırvatistan ve Arnavutluk karşı karşıya gelecek.

Avrupa Şampiyonası'nda heyecan TSİ 19:00'da ev sahibi Almanya ve Macaristan arasındaki mücadele ile devam edecek.

6. günün kapanış maçında ise TSİ 22:00'de İskoçya ve İsviçre sahada kozlarını paylaşacak.

Hırvatistan ve Arnavutluk ilk puanları için sahaya çıkacak

EURO 2024'teki ilk maçında İspanya'ya 3-0'lık net bir skorla mağlup olan Hırvatistan, İtalya'ya 2-1 boyun eğen Arnavutluk ile karşı karşıya gelecek. İki puansız takımın mücadelesine Volksparkstadion Hamburg ev sahipliği yapacak.

Hırvatistan - Arnavutluk maçında Fransız hakem François Letexier görev alacak. Letexier'in yardımcılıklarını Cyril Mugnier ve Mehdi Rahmouni yapacak.

Tarihte ilk

EURO 2024'te kozlarını paylaşmaya hazırlanan Hırvatistan ve Arnavutluk, tarihlerinde ilk kez karşı karşıya gelecek.

Süper Lig'den tanıdık isimler

Hırvatistan ve Arnavutluk kadrolarında Süper Lig'den aşina olduğumuz isimler de yer alıyor. Hırvatistan kadrosunda Fenerbahçe'nin başarılı file bekçisi Dominik Livakovic, Arnavutluk'ta ise Beşiktaş'ın 10 numarası Ernest Muçi ve Sivasspor'un golcüsü Rey Manaj yer alıyor.

Ev sahibi, Macaristan karşısında sahne alacak

EURO 2024 heyecanı TSİ 19:00'da ev sahibi Almanya ve Macaristan arasında Stuttgart Arena'da oynanacak maçla devam edecek.

Turnuvanın açılış maçında İskoçya'yı 5-1'lik skorla farklı mağlup eden Almanlar, Macaristan karşısında da 3 puana ulaşarak gruptan çıkma yolunda avantajın sahibi olmak istiyor. İlk maçında İsviçre'ye mağlup olan Macarlar ise Almanya karşısında puan veya puanlar alarak şansını arttırmak istiyor.

37. randevu

Almanya ve Macaristan, A milli takım düzeyinde tarihlerindeki 37. maçta karşı karşıya gelecek. Bu maçlarda Almanlar 13, Macarlar ise 11 kez sahadan galibiyetle ayrılmayı başardı. 12 karşılaşma ise beraberlikle sona erdi.

Kapanış maçında İskoçya ve İsviçre sahada olacak

Günün kapanış maçında ise İskoçya ve İsviçre TSİ 22:00'de Cologne Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. Turnuvadaki ilk maçında Almanya'ya mağlup olan İskoçya, ilk puan veya puanlarını almak için sahaya çıkacak.

2024 Avrupa Şampiyonası'ndaki ilk maçında Macaristan karşısında 3 puanın sahibi olan İsviçre ise, bu maçtan da 3 puanla ayrıldığı takdirde gruptan çıkmayı garantileyecek.

16 kez karşı karşıya geldiler

İskoçya ve İsviçre arasında bugüne dek oynanan 16 maçta İskoçya 8, İsviçre ise 5 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. 3 maçta ise eşitlik bozulmadı.

Senin için hazırladığımız haberler