Eski hakem Bülent Demirlek'ten, 'kripto vurgunu' açıklaması!

03.01.2022 - 15:17 | Son Güncellenme: 03.01.2022 - 16:23

Eski FIFA kokartlı hakem Bülent Demirlek, 2 milyar dolarlık kripto para vurgunu iddiasında insanları mağdur ettiği iddiasını cevapladı. İşte detaylar.

Eski hakem Bülent Demirlek'ten, 'kripto vurgunu' açıklaması!

AJANSSPOR - HABER

Kripto para piyasasında işlem yapan Smart Trade Coin tarafından dolandırıldıklarını iddia ederek Ankara'da savcılığa başvuran 50 kişinin, firmanın tanıtımını yaptığını belirttiği FIFA kokartlı eski hakem Bülent Demirlek, kendisini savundu. Demirlek, "Asıl ben mağdurum" dedi.

Bülent Demirlek sessizliğini bozdu

HalkTV'ye konuşan Demirlek, arkadaşlarının tasviyesiyle bu Smart Trade Coin ile çalışmaya başladığını belirtirken, kimseye kefil veya referans olmadığını savundu. Demirlek, "Kripto dünyası bize yeni dünyanın bir parçası olarak lanse edildi. Yatırım boyutuyla ilgili bana 'Buraya yatırım yaparsan Bitcoin ve Ethereum cinsi olarak adet artar' denildi. Şirketin Almanya menşeli olduğu ve şirketin yazılım merkezinin Hindistan'da olduğundan söz edildi. Ben beden eğitimi öğretmeniyim. Ömer Faruk diye bir öğretmen arkadaşımız bana bu şirketle ilgili referans oldu. Kriptoya karşı önyargılıydım ve düşünmediğimi söyledim. Yanında Engin diye bir arkadaş daha vardı. İkisi birden beni ikna etti. 2-3 hafta bekledikten sonra ben de katılmaya karar verdim. Hakem ve spor camiasından buraya yatırım yapan kimse yoktu ve kimseye referans olmadım" dedi.

'Mart'ta karşılayacağız dediler'

Smart Coin firmasının yetkililerinin yaşanan mağduriyeti telafi edeceklerini söylediklerini anlatan Bülent Demirlek, "Ablam, babam ve annem de para yatırdı. Daha sonra yüzde 90’larda zarar açıkladılar. Bu zararın sitelerindeki uygulamalarının içerisinde kaldıraçlı sistemden kaynaklandığını ve bu tip kaldıraçlı sistemlerde zararın olabileceğinden bahsettiler. Sonraysa 'Bu zararı Mart 2020’de karşılayacağız' dediler. Belki aptalca bir umuttur ama bizim mağduriyetlerimizin giderileceğini düşünüyorum" diye konuştu.

'İnsan anne ve babasının kaybetmesini ister mi?'

Ünlü olmasından ötürü isminin kullanıldığını savunan Demirlek, "İnsan anne ve babasının para kaybetmesini ister mi? Benimle hiç alakası olmayan insanlar benim adımı ön plana çıkartıyorlar. Burada asıl mağduriyet yaşayan kişilerin başında aslında ben geliyorum. Gerçekten kendi adıma ve insanlar adına çok üzgünüm. Kripto dünyası hepimize bir ders oldu. Umarım söylendiği gibi kurum bizim zararımızı karşılar" dedi.

Toplam 8 ay sistemde kaldı

Firmanın, Telegram gruplarındaki online toplantılarda ve gönderdikleri maillerde Mart ayında ödemeyi yapacağını taahhüt ettiğini söyleyen Demirlek, kendisinin yaptığı zararı açıklamak istemediğini söyledi. Eski hakem, "Ama biz çok para kaybettik. Bırakın malvarlığımızı yükseltmeyi elimizdekilerden de olduk. Benim Smart Trade Coin'deki maceram topu topu 8 ay sürdü. İlk 2 ay sadece sistemin nasıl çalıştığını çözmekle geçti. Kendi aileme bile bahsetmemiştim durumu ilk başlarda. Zarar açıklandığı zamanlarda ilk baştan herkes çok panik yaptı ama daha sonra şirket açıklama yapınca insanlar ümitlendi. Zararımızı karşılayacaklarını Kasım 2021’de bize ilettiler" ifadesini kullandı.

Demirlek: Hayatımın en kötü 6 ayı

Hayatının en kötü 6 ayını geçirdiğini söyleyen Bülent Demirlek, "Kaybettiğim paralar ve sonra da yakınımdaki insanların önünde başımın eğik olması beni çok yıprattı. Elimizdeki avucumuzdakileri verdiğimiz için şu anda avukata bile gidecek gücümüz kalmadı" dedi.

'Hakem şirket sunumunu yapıyordu'

Mağdurlardan Eren Dinç, yaptığı açıklamada "FIFA kokartlı bir hakem şirketin sunumunu yapıyordu. Ben onu izleyince sisteme girmeye karar verdim. 20 bin dolar zararımız var" deyince, spor kamuoyu söz konusu hakemin kim olduğunu merak etmeye başladı.

Bir diğer mağdur Gökhan Çelebi de "Ben de FIFA kokartlı hakemin yaptığı tanıtımı izleyerek girdim. 55 bin dolara yakın zararım var" dedi. Sosyal medyada yapılan paylaşımların sonucunda kısa sürede söz konusu eski hakemin Bülent Demirlek olduğu ortaya çıktı. Demirlek de sessizliğin bozarak bu cevabı verdi.

'Mağduriyet 2 milyar doları aştı'

Daha önce yaptığı açıklamada 50 bin kişinin üzerinde insanın mağdur olduğunu, çeşitli illerde 30 suç duyurusunda bulunulduğun ve mağduriyetin 2 milyar doları aştığını söyleyen mağdurların avukatı Yağız Kaya, Ajansspor'a konuştu. Kaya, "Söz konusu şirketin Marshall adalarında bir posta kutusu olarak var olduğunu, 50’yi aşkın şüpheliyle birlikte faaliyetlerini en yoğun Türkiye’de sürdürdüğünü tespit etmiş bulunmaktayız" dedi.

Sistem nasıl çalışıyor?

Kaya, sistemin nasıl işlediğiniyse şöyle anlattı: "Önce vatandaşlara 1000 dolar karşılığında sözde arbitraj botu satılmış,  ardından sisteme kripto para yüklemesi yaparak Eth ve Btc cinsinden kripto paraların, bot aracılığıyla ayda yüzde 30 kâr bırakacağı vaat edilmiştir" dedi.

'İki mağdur polis intihar etti'

Kaya, diğer yandan söz konusu olayın üzerinden 6 ay geçmiş olmasına karşın soruşturmada somut bir gelişme olmadığını da vurguluyarak, "On binlerce insan mağdurken, İstanbul çevik kuvvet şubeden iki mağdur polisimiz bu olay sebebiyle intihar etmişken, banka hesaplarında milyonlar döndüren baş şüpheliler ne yazık ki 6 aydır ifadeye bile çağrılmamıştır. Bir an önce şüpheliler ile ilgili soruşturmalar genişletilmeli, geri döndürülemeyecek zararların önlenebilmesi açısından gereken adli kontrol tedbirleri acilen alınmalıdır" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler