Stefan Kuntz, Ermenistan Beraberliğinin Sebebini Açıkladı

09.09.2023 - 00:09 | Son Güncellenme: 09.09.2023 - 00:54

Euro 2024 D Grubu 5. maçında Ermenistan ile 1-1 berabere kalan A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, maç sonu değerlendirmede bulundu. İşte detaylar

Stefan Kuntz, Ermenistan Beraberliğinin Sebebini Açıkladı

AJANSSPOR - HABER

A Milli Takım, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri D Grubu 5. maçında Ermenistan ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşma sonrası  A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, beraberliğin nedenlerini açıkladı.

"Forvet eksikliğini görebiliyorsunuz"

"İlk devre oyuna sergilemek istediğimiz düşüncemizi yansıtamadık" diyen Kuntz, "Ermenistan'ı baskı altına aldık, 5-6 pozisyon bulduk ama golü bulamadık. Muhtemelen devredeki 15 dakikanın ardından öz güvenlerinde bir düşüş oldu. Bir pozisyon hatası ve ardından 2 oyuncunun ıska geçmesi rakibin golü bulmasına neden oldu. Ona rağmen hem takım direnmeye çalıştı. Oyuncuları değiştirdikten sonra Ermenistan'ı baskı altına almaya çalıştık. 8 veya 9. pozisyonda golü bulabildik. Takım son ana kadar maçı bırakmadı. Negatif görebileceğimiz konu, eksiklerimiz bugün sahaya yansıdı. Bazı oyuncularımız umduğumuz oyunu sahaya yansıtamadı" dedi. 

Karşılaşmada kaçan poziyonlardan dert yanan Kuntz, "Devre arasından sonra oyuncularımızda bir öz güven düşüklüğü oldu. Iskalanan bir top sonucu golü yedik. Yine de takım direnmeye çalıştı ve 8. veya 9. pozisyonun ardından golü bulabildik" ifadelerini kullandı. 

"Sadece golü bulamamamızı eleştirebilirim"

Maçta forvet eksikliği yaşadıklarını dile getiren Kuntz, "Böyle maçlarda golü atan forvet eksikliğini görebiliyorsunuz. İlk devre aslında istediğimiz oyunu gösterdik. 5-6 pozisyonumuz vardı. İlk devrede sadece golü bulamamamızı eleştirebilirim. Ermenistan'la burada 1-1 berabere kalıyorsanız kesinlikle öz eleştiri yapmanız gerekiyor." dedi.

İlgini Çekebilir
Genç Bertuğ, Kuntz'u ipten aldı
Habere Git

"Bize kimse bir şey hediye etmiyor"

"Bundan sonrası nasıl olacak?" sorusuna Alman teknik adam, "Takıma söyledim. Bize kimse bir şey hediye etmiyor. Ekim ayındaki maçlarda 6 puanı hedeflememiz gerekiyor" yanıtını verdi.

Kuntz, istifa sorusuna net konuştu

İstifaya davet edildiği yönündeki soruya Stefan Kuntz, "Neyi eleştiriyorlar? Yaklaşık 8-10 pozisyona girdik, onları gole çeviremedik. Onlar mı?" yanıtını verdi.

"Elbette memnun değiliz, biz de üzgünüz"

Taraftarların Ermenistan gibi bir takım karşısında fark beklediği yorumu için Alman çalıştırıcı, "Öncelikle ilk devrede oynamak istediğimiz oyunu sahaya yansıttık. Bir çok pozisyona girdik. İlk devredeki eleştireceğim konu o pozisyonları gol yapamamamız. Aynı zamanda yarı devrede daha hızlı oynayabilecğimizi, top kaybı yapmamamız gerektiğini söyledik. Onların üzerinde durduk. İkinci devreye başlağımızda biraz konsantrasyonumuz düştü. Hatalar yaptık.

Golü yediğimizde de hataları gördük. Aynı zamanda oyuncular elinden gelen her şeyi yaptı. Oyunu çevirmek için. Onları bu konuda eleştiremem. Oyuncu değişikliklerinin de oyuna pozitif yansıdığını düşünüyorum. O yüzden şans eseri değil hak ettiğimiz bir beraberlik elde ettiğimizi düşünüyorum. Elbette memnun değiliz, biz de üzgünüz o adımı atamadığımız ve üç puanı alamadığımız için. Bunun analizini ve öz eleştirisini yapacağız. Ekim ayındaki maçlarda işi bitirmeye çalışacağız." ifadelerini kullandı.

"Rıdvan, Glasgow Rangers'ta bir kere kadroya girmedi"

Stefan Kuntz, "Buraya davet edilmesi gereken oyuncular kimler?" sorusuna bir basın mensubu, "Rıdvan" dedi. Kuntz, "Glasgow Rangers'ta bir kere kadroya girmedi. Sizin verdiğiniz örnek önceki sorunun tezatı oldu" ifadelerini kullandı.

"İkinci devre kırabiliyorsunuz"

Beraberliği değerlendiren Kuntz, "İyi bir sonuçla da aynısı olacaktı. Hırvatistan maçı daha da önem kazandı.Biz oraya odaklanacağız" diye konuştu.

"Biz aslında oyun anlayışımızı sahaya yansıttık. Pozisyon da yakaladık. Ama gol atamadık." sözlerini tekrarlayan Kuntz, "Bu tarz rakipleri bazen ilk yarıda yormaya gidiyorsunuz. Aslında bu tarz takımları ikinci devre kırabiliyorsunuz" yorumunu yaptı.

"Kapı herkese açık"

"Abdülkadir Ömür bu sistemin neden dışında?" sorusuna da Kuntz, "Beni hoca olarak eleştirebilirsiniz. Sorunuza cevap vermeye açığım. Trabzon'daki iki maçı izledim. Antalya ve Galatasaray maçları. Bir oyuncuyu örnek alarak çıkarmamız doğru değil. Oradaki performansıyla şu anda buradaki oyunculardan daha iyi performans gösterdiğini düşünmüyorum. Kapı herkese açık. Yusuf'u çağırdık. Adana Demirspor'da çok iyi işler yapıyor. Ozan Tufan ve Okay'ın da İngiltere'deki maçlarını takip ediyoruz. Şu anda bize en iyi şekilde yardımcı olabilecek oyuncuları seçtiğimizi düşünüyoruz." yanıtını verdi.

Kuntz'dan Arda Güler sözleri

"Arda Güler'le ilgili bilgi alabiliyor musunuz?" sorusu üzerine Kuntz, "Doktorumuz, Real Madrid'in doktoruyla iletişim halinde. Yeni bilgileri onlardan alıyoruz. Umarız en kısa zamanda tekrar Milli Takım'da görebiliriz." ifadelerini kullandı.

"O yüzden Kazımcan ve Bertuğ'u kadroya aldık"

Bertuğ Yıldırım'ı değerlendirmesi istenen Kuntz, "Eksiklerimizden dolayı TFF'nin de uygun gördüğü kadar U21'den oyuncu takviye etmeye çalışıyoruz. O yüzden Kazımcan ve Bertuğ'u kadroya aldık. Aynı zamanda düşünmemiz gereken U21'in kadrosunun da en iyi şekilde olması. Yaklaşık 23 senedir Avrupa şampiyonalarına katılamıyorlar. Onların gelişmesi deönemli bir konu. Bugün de Bertuğ golüyle birlikte bize yardımda bulundu. Bir oyuncunun sonradan oyuna girip skor elde etmesi önemli bir şey." diye konuştu. 

"Daha farklı olabilirdi"

İleri çıkarken çok top kaybı yapıldı, önümüzdeki dönemlerde bununla ilgili çalışma olacak mı?" sorusuna da A Milli Futbol Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, "Pozisyon ve diziliş olarak iyi durduk. Cenk'in sol taraftaki pozisyonu onun için yeni bir durumdu. Belki orada daha iyi olabilirdik. Cengiz ve Kerem'i aslında hep koridorun içine çekmeye çalıştık. Hedefimiz onların arkasındaki alanları Barış'la kullanmaktı. Bu düşünceyle birlikte Barış ilk devrede iki pozisyona girdi. Biraz daha hızlı oynasaydık, konsantrasyonumuzu yüksek tutsaydık daha farklı olabilirdi" yanıtını verdi. 

Senin için hazırladığımız haberler