(ÖZET) Türkiye - Ermenistan Maç Sonucu: 1-1

08.09.2023 - 23:27 | Son Güncellenme: 09.09.2023 - 00:06

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri (Euro 2024) D Grubu 5. maçında Eskişehir'de Ermenistan ile 1-1 berabere kaldı. İşte maçın özeti...

(ÖZET)  Türkiye - Ermenistan Maç Sonucu: 1-1

AJANSSPOR - HABER

A Milli Futbol Takımımız, Euro 2024 elemelerinde 1-0 geri düştüğü maçta Ermenistan'la 1-1 berabere kaldı. Ay Yıldızlılar, bir puanı 88. dakikada Bertuğ'la kurtardı; ancak oynadığı oyunla hayal kırıklığı yarattı.

Ermenistan'a Bertuğ Yıldırım ile cevap verdik

A Milli Takımımız, EURO 2024 Elemeleri D Grubu’ndaki 5. karşılaşmasında Ermenistan'ı ağırladı. Eskişehir Yeni Stadyumu'nda oynanan ve Daniele Orsato'nun yönettiği karşılaşmada eşitlik bozulmadı. Ermenistan'ın 49. dakikada Artak Dashyan ile bulduğu gole 88. dakikada Bertuğ Yıldırım ile yanıt veren Ay Yıldızlılar, sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı.

Milliler, liderliğini sürdürdü

Bu sonuçların ardından A Milliler, 5. maçında 10 puanını aldı ve liderliğini sürdürdü. Grubun bir sonraki haftasında Ermenistan, Hırvatistan'ı konuk edecek. Türkiye ise haftayı BAY geçecek. Milli takımımız bir sonraki maçını 12 Ekim'de Hırvatistan ile oynayacak.

İlgini Çekebilir
Güven Yalçın yeniden Süper Lig'de
Habere Git

Hırvatlar, Letonya'yı beşledi

Deplasmanda mağlup ettiğimiz Ermeniler’i bir kez daha yenmemiz halinde, hem zirvedeki yerimiz sağlamlaştıracağız hem de rakiplerimizle puan farkını daha da açma şansı bulacaktık ancak istediğimiz galibiyeti alamadık. Gruptaki diğer maçta Hırvatistan, Letonya'yı 5-0'la geçti.

Merih Demiral cezalı durumuna düştü

Karşılaşmada sarı kart gören Merih Demiral, Hırvatistan maçında cezalı duruma düştü.

İşte puan durumu

EURO 2024 Elemeleri D Grubu Puan Durumu
Türkiye 5 Maç- 10 Puan
Hırvatistan 3 Maç- 7 Puan
Ermenistan 4 Maç- 7 Puan
Galler 4 Maç- 4 Puan
Letonya 4 Maç- 0 Puan

Milliler'e Eskişehir'de büyük destek

A Milli Takım'ın Eskişehir'de oynadığı karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, A Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop ve TFF yönetim kurulu üyeleriyle takip etti.

Bando Es-Es de tribünden milli takıma destek verdi.

Taraftarın yoğun ilgi gösterdiği maçta tribünler ise Türk bayraklarıyla donatıldı.

Senin için hazırladığımız haberler