Erman Kunter'den TBF'ye "Günah Keçisi aradılar"

20.10.2023 - 18:37 | Son Güncellenme: 20.10.2023 - 19:26

Türk basketbol efsanesi Erman Kunter, TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu-Cedi Osman arasındaki tartışma ve Shane Larkin-Scottie Wilbekin ikilisine verilen cezayı değerlendirdi.

Erman Kunter'den TBF'ye "Günah Keçisi aradılar"

AJANSSPOR-HABER

Türk basketbol efsanesi Erman Kunter; Hidayet Türkoğlu-Cedi Osman atışması, Anadolu Efes'li Shane Larkin ve Fenerbahçe Beko'lu Scottie Wilbekin'e verilen cezalar hakkında Radyospor'daki 6.Adam programına konuştu.

"Başarısızlık geldi sonrasında eski defterler açıldı"

Hidayet Türkoğlu'nun Cedi Osman'a yönelik açıklamalarını değerlendiren Kunter "Bu konuda bir sürü polemik oldu. Sonuncusu da Cedi Osman. Ben süreci medyadan takip edebildiğim kadar ettim. Cedi Osman'a bir izin veriliyor. Cedi Osman yorgun olması gayet doğal. Sonrasında başarısızlık geliyor. Olimpiyat Elemeleri'ne gidemedik. Sonrasında da tekrardan eski defterler açıldı. Bana kalırsa Basketbol Federasyonu olayı idare edemedi açıkça söylemek gerekirse." dedi.

"Federasyon nasılsa Larkin oynar dedi ve Wilbekin ile iletişime geçmedi"

Cedi Osman'a benzer bir durumun Shane Larkin ve Scottie Wilbekin ile de yaşandığını belirten Koç "Yani bu Shane Larkin konusunda da aynısını gördük, oyuncunun sakatlığı vardı. Sezon sonunda bir sakatlık geçirdi. Federasyonun sağlık heyetinin kontrolünden geçti ve kontrolde tam olarak iyileşmediği görülünce federasyonun bilgisi dahilinde takıma katılmadı. Bence federasyon nasılsa Larkin oynar dedi ve Scottie Wilbekin'le iletişime geçmedi. Wilbekin'de de bir kırgınlık olduğunu düşünüyorum. Larkin devşirilmeden önce çok iyi performanslar sergiliyordu. O da takıma gelmedi. Ardından bu Cedi Osman meselesi çıktı. Bu olayların pek iyi idare edildiği söylenemez. Hatalar yapıldı, bu hataları düzeltmek için başka hatalar yapıldı." dedi.

İlgini Çekebilir
Cedi'den Hido'ya blok!
Habere Git

"Olan milli takıma oldu"

Kötü yönetilen sürecin sonunda Türk basketbolu için kötü bir yılın geride kaldığını belirten Erman Kunter "Netice itibariyle Türkiye basketbola çok büyük bir bütçe ayırıyor takımlar hatta federasyon bazında. Ama ne oldu? Olan milli takıma oldu. Milli takım, Olimpiyatlar'a gitme şansını kaybetti. Bu yıl açıkçası Türk basketbolu açısından çok kötü geçti." dedi.

"Bu ceza Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko'yu da mağdur etti"

Devşirme oyunculara verilen vatandaşlıktan düşürülme cezasının kulüplerini de etkilediğini belirten Kunter "Yönetmeliğe göre bu iki oyuncu Türk olma statülerini kaybettiler. Türkiye Ligi'nde devşirme statüsünde oynayamayacaklar. Tabi bu aslında Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes'e de verilmiş bir ceza. Bu kulüpler, bir takım kurup lige hazırlanıyorlar ve bu oyuncuları Türk statüsünde kabul edip plan yapıyorlar. Oyunculara da ona göre bir para ödeniyor, kontratlarında herkesin de bildiği gibi Türk pasaportuna sahip oldukları için ciddi bir artış da oldu. Kulüpler de mağdur duruma düştü." dedi.

"Yumurta kapıya gelince harekete geçiyoruz"

TBF'nin oyuncular ile iletişim sıkıntısı yaşadığını belirten başarılı basketbol insanı "Yeniden bir devşirme arayışına girilecek gibi gözüküyor anladığım kadarıyla. Ama biz elimizdeki idare edemedik. Federasyonun görevi en kuvvetli takımı sahaya sürmektir ama biz bunu başaramadık. Diğer ülkelerde de devşirme oyuncular var. Onlar becerdiler, bu oyuncuları bir şekilde sahaya sürüyorlar. Bence Basketbol Federasyonu'nun yapmış olduğu hata; bu oyuncularla çok daha öncesinden iletişime geçilmesi lazım. Biz tabiri caizse, yumurta kapıya gelince harekete geçiyoruz." dedi.

İlgini Çekebilir
"Larkin, Wilbekin kararı emsal olsun... Cedi Milli Takım'da oynamak istemiyor"
Habere Git

"Bu yaşananlar başarısızlığı üzerinden atma çabası"

Ortaya çıkan tabloyu günah keçisi arayışı olarak tanımayan Kunter "Bu yaşananlar başarısızlığı üstünden atma çabasıdır. 'Oyuncular oynamadı, yoksa biz iyiydik' gibi bir düşünceyle anladığım kadarıyla bu dosyaları yürütüyorlar. Bence yanlış yapıyoruz. Sorumluluktan kaçmak olarak yorumladım ben oyuncuların kamuoyunun önüne atılmasını. Bir şekilde bir günah keçisi bulunacaktı. Bunlar da vesile oldu." dedi.

Neler olmuştu?

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile NBA'de San Antonio Spurs forması giyen milli yıldız Cedi Osman'ın milli takıma katılmaması hakkında sitem dolu açıklamalarda bulundu. Ardından konuya ilişkin bir açıklama yayınlayan 28 yaşındaki oyuncu milli takıma katılmama kararını Hidayet Türkoğlu'nun da olduğu bir heyet ile görüşüp aldığını ve kendisnin kamuoyu önüne atılmasına izin vermeyeceğini belirten bir açıklama yayınladı.

Senin için hazırladığımız haberler