Cedi Osman'dan Hidayet Türkoğlu'na blok! "Beni kimsenin önüne atamazsınız"

18.10.2023 - 21:58 | Son Güncellenme: 18.10.2023 - 22:33

Milli basketbolcumuz Cedi Osman, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu'nun kendisi hakkındaki yorumlarına yanıt verdi.

Cedi Osman'dan Hidayet Türkoğlu'na blok! "Beni kimsenin önüne atamazsınız"

AJANSSPOR-HABER

NBA'in Batı Konferası ekiplerinden San Antonio Spurs'ün formasını terleten milli basketbolcumuz Cedi Osman, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu'nun kendisine yönelik açıklamalarına yanıt verdi.

"Gerçeklerin bilinmesi gerekiyor"

Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yayınlayan 28 yaşındaki basketbolcu “Dünyanın çok daha önemli konularla, acılarla imtihan edildiği günlerde, kişisel bir konuyla ilgili sizleri meşgul etmek istemezdim. Formasını hayatım boyunca gururla taşıdığım Milli Takım’ın bir tartışma konusu olmasından derin bir üzüntü duyuyorum. Tam da bu yüzden gerçeklerin bilinmesi gerektiğini düşünüyorum." ifadeleriyle milli takımama katılmama sürecini açıklığa kavuşturmak istediğini dile getirdi.

"Mental ve fiziksel yorgunluk sağlığımı etkiledi"

Mental ve fiziksel yorgunluğunun ileri seviyelere çıktığını ve bu durumun sağlığını da olumsuz etkilediğini belirten Cedi Osman "Bu güne kadar tüm kategorilerde 178 kez milli formayı giydim. Yaşananlar ne olursa olsun, görev verildiğinde elimden gelenin en iyisini yapmaya gayret ettim. Son 6 sezonu NBA’de olmak üzere 10 senedir en üst seviyede basketbol oynuyorum. Bu sene, yılların verdiği mental ve fiziksel yorgunluğun artık sağlığımı da etkilediğini fark etmeye başladım." dedi.

İlgini Çekebilir
"Larkin, Wilbekin kararı emsal olsun... Cedi Milli Takım'da oynamak istemiyor"
Habere Git

"Milli formayı reddetmedim"

İçlerinde Başkan Hidayet Türkoğlu'nun da bulunduğu bir federasyon heyeti ile görüşüp izin aldığını belirten milli forvet "2 Haziran 2023 tarihinde, kimseyi mağdur etmemek adına, milli takım kadrosu açıklanmadan önce federasyon yetkilileriyle bir araya gelip, bu seneki FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası’ndan izin istedim. Bu dönemi dinlenerek ve rehabilite olarak geçirmek istediğimi söyledim. Toplantıda federasyon başkanımız Hidayet Türkoğlu ve milli takım yetkililerimiz de vardı. Kendileri de konuya olumlu şekilde yaklaştı, onay verdi, hatta oluşabilecek olumsuz bir algıya karşı beni korumak istediklerini de belirttiler. Ben milli formayı reddetmedim. Benim için Ay-Yıldızlı formadan daha değerli bir forma yoktur." dedi.

"Kimsenin beni kamuoyunun önüne atmasına izin vermem"

Hidayet Türkoğlu'nun söylediklerine sert bir tepki veren Cedi Osman sözlerini "Kimsenin beni kamuoyunun önüne atmasına izin vermem. Hakkımda yapılan suçlamaları asla kabul etmediğimi ve gerçekleri söylemeye devam edeceğimi bilmenizi isterim." ifadeleri ile tamamladı.

Hidayet Türkoğlu ne demişti?

TBF Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu bugün yaptığı açıklamada takımın Ağustos ayında oynadığı 2024 Paris Olimpiyatları Elemeleri Turnuvası'na katılmayan Cedi Osman'a “Bu konuyu bazen biz de anlamlandıramıyoruz. Cedi Osman bizim yanımıza gelip, Milli Takım’da oynamak istemediğini söyledi. Biz de kimsenin zorla ya da isteksiz olarak Milli Takım’a gelmesini sağlayacak insanlar değiliz. Bu soruyu bizden çok Cedi ve diğer arkadaşlara sormamız gerekir. Hiçbir sakatlığı olmayıp, sezonu erken bitirip, Milli Takım’da neden oynamak istemediklerini bizden çok onlara sormak gerekir." ifadelerini yöneltti.

İlgini Çekebilir
"Larkin ve Wilbekin konusunda sağlıklı bilgi aktarılmadığını düşünüyorum"
Habere Git

Wilbekin ve Larkin'e ağır cezalar geldi

Yaz aylarında 2024 Olimpiyat Elemeleri Turnuvası'na sakatlıklarını gerekçe göstererek katılmayan devşirme oyuncular; Fenerbahçe Beko'lu Scottie Wilbekin ve Anadolu Efes'li Shane Larkin; Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından; 5 maç men, 90 bin TL ve Türk vatandaşlığından düşürülme cezalarına çarptırılmıştı. Kulüplerin Tahkim Kurulu'na götürdüğü cezalar onanmıştı.

"Günah keçisi ilan edildik"

Devşirme statüsünden düşen oyuncular karar sonrası sakatlık durumlarına milli takım doktorlarının vakıf olduğunu açıkladı. Shane Larkin, temmuz ayında milli takım için MR'a girdiğini belirtiken, Scottie Wilbekin ise ağustos'ta milli takım doktorlarına sağlık raporlarına ilettiğini açıkladı.

Senin için hazırladığımız haberler