Erken sevinç altın madalya ve askerlikten muafiyete mal oldu

03.10.2023 - 13:06 | Son Güncellenme: 03.10.2023 - 13:14

Çin'de düzenlenen Asya Oyunları'nda Güney Koreli Jung Cheol-won zafer kutlamasına erken başladı, altın madalyayı kaptırdı. Takım arkadaşı ise askerlik hizmetinden muaf olma şansını yitirdi.

Erken sevinç altın madalya ve askerlikten muafiyete mal oldu

AJANSSPOR HABER

Asya oyunları üç bin metre paten bayrak yarışında Güney Koreli Jung Cheol-won, finişte altın madalyayı kaybetti. 27 yaşındaki sporcu bitişe yaklaşırken kollarını kaldırdı ve sevinmeye başladı. 

Tayvanlı, son bir atakla birinci oldu

Ancak ikinci Tayvanlı Huang Yu-Lin, son bir atakla finişi ilk sırada görmeyi başardı. Saniyenin yüzde biri farkla altın madalya Tayvan'a gitti. 

"Gardımı erken düşürdüm"

Güney Koreli yarış sonrası duygularını anlatırken, "Büyük bir hata yaptım. Gardımı erken düşürdüm ve bitiş çizgisine tam hızla gelemedim. Çok özgünüm" açıklamasını yaptı. 

İlgini Çekebilir
Etiyopyalı atlet, dünya rekorunu kırdı!
Habere Git

Pazar günü diskalifiye olmuştu, moral buldu

Tayvanlı Huang Yu-Lin ise beklenmedik anda gelen altın madalyayla moral buldu. Pazar günü erkekler 1000 metre sprintte diskalifiye edilen Tayvanlı, gözyaşlarına boğulmuştu. Huang, üç bin metre yarışlarına katılıp katılmayacağından emin olmadığını söylemişti.

"Bu bir mucizeydi"

Huang altın madalyayı kazanmayla ilgili olarak, "Az farkla kaybetmenin utanç verici olduğunu düşündüm ve sonra saniyenin yüzde biri farkla kazandığımızı gösteren sonuçlar ekrandaydı. Bu bir mucizeydi" dedi. 

Askerlikten muaf olma şansı gitti

Jung Cheol-won ve arkadaşları gümüş madalya kazanırken; takımdaki Choi In-ho ek bir acı daha yaşadı. Güney Kore altın madalyayı alsaydı, Choi In-ho zorunlu askerlik hizmetinden muaf olma hakkı elde edebilecekti. Asya Oyunları'ndaki şampiyonluk Güney Koreli sporculara bu hakkı veriyor. 

İlgini Çekebilir
Dikilen ilk kadın sporcu heykeli depoda çürüyor
Habere Git

18 aydan 2 yıla kadar askerlik yapmak zorundalar

Güney Kore'de, Kuzey Kore'ye karşı savunma programı çerçevesinde 18 ila 28 yaş arasındaki tüm sağlıklı erkekler 18 aydan 2 yıla kadar orduda görev yapması gerekiyor. 

Öte yandan Tayvan Pazartesi günü de kadınlar 3000 metre bayrak yarışında Güney Kore'nin önünde altın madalya kazandı.  

Senin için hazırladığımız haberler