Ebrar Karakurt, Rusya Ligi rekorundan 2 sayı uzakta!

25.04.2024 - 20:53 | Son Güncellenme: 27.04.2024 - 00:16

Filenin Sultanları'ndan Ebrar Karakurt, Lokomotiv Kaliningrad'ın Dinamo Ak Bars ile karşılaşacağı final serisi 5. maçında Rusya Ligi sayı rekoruna imza atabilir.

 Ebrar Karakurt, Rusya Ligi rekorundan 2 sayı uzakta!

Milli voleybolcu Ebrar Karakurt'un Lokomotiv Kaliningrad'ın şampiyonluk için Dinamo Ak Bars ile karşılaşacağı maçta rekor kırması bekleniyor. Final serisi beşinci maçında Karakurt 2 sayı kaydetmesi halinde son 13 yılın verilerine göre Rusya Ligi'nin en skorer oyuncusu olacak. 

Karakurt, Rusya'da rekora gidiyor

Ebrar Karakurt, Rusya Ligi'nde rekora çok yakın. Tecrübeli isim Ak Bars - Kaliningrad arasındaki final serisi maçında 2 sayı bulursa Rusya Ligi'nde son 13 yılın verilerine göre en skorer oyuncu olacak. Karakurt maçta yalnızca 1 sayı alması durumunda ise rekoru elinde Natalya Mammadova'nın 784 sayılık lig rekorunu egale edecek. 

Karakurt'un ekibi şampiyonluğu elinden kaçırdı

Milli voleybolcu Ebrar Karakurt'un ekibi Lokomotiv Kaliningrad, Rusya Ligi final serisinde Dinamo Ak Bars karşısında 2-1 öndeydi. Final serisi dördüncü maçında galip gelmesi halinde ligde şampiyonluğunu ilan edecek olan Kaliningrad maçta aradığını bulamadı. Karakurt'un takımı 2-0 önde başladığı maçı 3-2 kaybetti. Dinamo Ak Bars ise kazandığı maçın ardından final serisinde durumu 2-2 yapt. Rusya Ligi'nde şampiyon final serisi beşinci maçında belli olacak. 

İlgini Çekebilir
Eski Fenerbahçeli Terzic'ten Ebrar Karakurt'a övgüler: Üst düzey bir oyuncu
Habere Git

Karakurt'un final serisi sayı ortalaması ne?

Ebrar Karakurt, Lokomotiv Kaliningrad formasıyla final serisindeki 3 maçta da forma giydi. Milli voleybolcu serinin ilk maçında 35, ikinci maçında 28, üçüncü maçında 18, dördüncü maçında ise 29 sayı kaydetti. Karakurt, final serisindeki 4 maçta 27,5 sayılık bir ortalama yakaladı. 

Senin için hazırladığımız haberler