Eski Fenerbahçeli Zoran Terzic'ten Ebrar Karakurt'a övgüler: Üst düzey bir oyuncu

20.04.2024 - 00:29 | Son Güncellenme: 20.04.2024 - 00:44

Rusya Ligi final serisi ikinci maçında Lokomotiv Kaliningrad'ın Dinamo Ak Bars'ı 3-1 yendiği maçın ardından Ak Bars'ın başantrenörü Zoran Terzic, milli voleybolcu Ebrar Karakurt hakkında konuştu.

Eski Fenerbahçeli Zoran Terzic'ten Ebrar Karakurt'a övgüler: Üst düzey bir oyuncu

Bu akşam Rusya Ligi final serisi ikinci maçında Lokomotiv Kaliningrad ve Dinamo Ak Bars karşılaştı. Ak Bars'ın 3-1 yenildiği maçın ardından takımın başantrenörü Zoran Terzic açıklamalarda bulundu. 

Zoran Terzic'ten Karakurt'a övgü

Ebrar Karakurt'un Dinamo Ak Bars karşısındaki performansının ardından ekibin başantrenörü Zoran Terzic, milli voleybolcuyu neden durduramadıklarından bahsetti. Terzic, Karakurt'un Ak Bars maçlarındaki performansından övgüyle bahsederek şunları söyledi: "İlk maçta 50'nin üzerinde bir yüzdeyle 34 sayı aldı. Karar setinde 13-14 sayı aldı. Bu onun oyunuydu. O iyi bir çapraz. Böyle bir çaprazımız yok ve Lokomotiv için bu büyük bir avantaj. Ebrar üst düzey bir oyuncu. İyi bir blok kurgumuz olmadığını söylemeyeceğim. Blok ligde en iyi olduğumuz alan ama Karakurt da güçlü bir oyuncu ve bugün bunu başardı."

İlgini Çekebilir
Ebrar Karakurt, Paola Egonu'yu geçti, tüm zamanların rekorunu kırdı!
Habere Git

Karakurt, Rusya'da rekora koşuyor

Lokomotiv Kaliningrad oyuncusu Ebrar Karakurt, Ak Bars karşısındaki dört sette 28 sayı ve 1 blok buldu, 9 hata yaptı ve 4 kez bloklandı. Milli voleybolcu ayrıca maçın en değerli oyuncusu (MVP) seçildi. Karakurt bu sezonki 737 sayısı ile Rusya Ligi'nde hem normal sezon da hem de play-offlardaki en skorer oyuncu. Karakurt bu sezon 48 sayı daha kaydederse Rusya Ligi'nde en çok sayı kaydeden Natalya Mammadova'nın 784 sayılık rekorunu kıracak. 

Senin için hazırladığımız haberler