Dursun Özbek: "Bu soruyu Ali Koç'a sorun"

16.01.2024 - 11:21 | Son Güncellenme: 16.01.2024 - 12:28

Galatasaray Kulübü ile Yünsa arasında sponsorluk anlaşması imzalandı. Sarı kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek imza töreninde açıklamalarda bulundu.

Dursun Özbek: "Bu soruyu Ali Koç'a sorun"

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray Spor Kulübü ile Yünsa arasındaki sponsorluk anlaşması imzalanıyor. Sarı kırmızılı kulüp başkanı Dursun Özbek imza töreninde açıklamalarda bulunuyor.

Özbek'in açıklamaları şöyle:

"Ne yapmaya çalıştıklarını görüyoruz"

Maçı kazandık yolumuza devam ediyoruz. Dün akşam maçta verilen hakem kararlarını tüm spor kamuoyu ve sizler de izlediniz. Ligin ilk gününden beri devam eden ciddi bir standartsızlık söz konusudur. Ne yapmaya çalıştıklarını görüyoruz ve buradan net bir şekilde söylüyoruz. Bu böyle devam edemez, etmeyecektir de.

"Galatasaray bugün organize bir kötülükle karşı karşıya"

Geçen günler de yapmış olduğumuz basın toplantısında da ifade etmiştim. Galatasaray bugün organize bir kötülükle karşı karşıyadır. Bunların tek amacı Galatasaray'ın zafer yürüyüşüne engel olmaktır. Bizi durdurmak için akıldan, adaletten yoksun her türlü hareketi yaptıklarını görüyoruz ve bunların hiçbirisine de şaşırmıyoruz.

"Doğru bildiğimden şaşmam"

"Biz birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz ve kenetlendiğimiz sürece bunlar beyhude çabalardır. Ben Galatasaray Kulübü Başkanı olarak bazı kulüp başkanlarının yaptığı gibi kafama göre, rüzgara göre yelken açmam, doğru bildiğimden şaşmam. Değerli basın kulüpleri, bizim kıblemiz bellidir ve öyle kalmaya da devam edecektir.

"Şampiyonluk bir emeklilik ikramiyesi değildir"

"Ama gerektiğinde herkese de anladığı dilden konuşmayı da bilirim. Yani elma demesini de alma demesini de bilirim. Sadece şunu söylemek istiyorum; Bunlar son çırpınışlar, haksızlığı hak olarak kabul edenler, yıllardır devam eden başarısızlıklarının da sonuna geldiler. Ben buradan MHK'ye ve federasyon yetkililerine sesleniyorum ve onları uyarıyorum. Şampiyonluk bir emeklilik ikramiyesi değildir, Türk futbolunda emekli olmayanlar size sempatik gelebilir. Bırakın sene sonunda sessiz-sedasız kenarlarına çekilsinler. Bizim sahada adalet arayışımıza kimsenin gölge düşürmesine izin vermeyin. Hepimizin malumu sponsorluk finansmanlarında bu konulara girmeyi tercih etmiyorum. Ancak ne yazık haftalardır süre gelen olaylar beni buna mecbur etmiştir. Bu vesileyle anlaşmamızın Galatasaray'a hayırlı olmasını temenni ediyorum hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Soru - Cevap

Soru: Soru: Fenerbahçe daha önce 'Aynı masaya oturmayız' derken, şimdi sizi yayına çağırdılar. Bu karar değişiminin nedeni sizce nedir?

"Bu soruya aslında cevap vermişim. Bizim kıblemiz belli. Biz günlük gelişmelere bağlı olarak esen rüzgara göre bağlı olarak yelken açmayız. Bizim doğrularımız bellidir. Haktan, adaletten yana her zaman duruşumuzu aynı şekilde ifade ediyoruz. Şimdi ne değişti o zaman? Bu sorunun muhatabı Fenerbahçe'nin başkanı. Bir gün diyorsun ki ben masaya oturmam, ertesi gün diyorsun ki gel şunu yapalım bunu yapalım. Bunun cevabını ben değil de sayın başkanın vermesinin daha doğru olacağını düşünüyorum."

Kulüpler Birliği toplantısı

Soru: Kulüpler Birliği'nde somut bir gelişme yaşandı mı?

"Yoğunluk nedeniyle ben toplantıya katılamadım. Ama Kulüpler Birliği'nde gündemde yabancı sınırlaması, kadroda bulundurulacak oyuncu sayısı buna yönelik ağırlıklı konuşmalar oldu. Ayrıca bildiğiniz gibi yakında e-bilet ve naklen yayın ihalesi var. Kulüplerin gelirlerin artırılması yönünde gelişen dünya konjektüründe çok önemli parametreler oluştu. Bunun için fikirlerimizi hem federasyonla hem de kamuoyuyla paylaşmak için şu anda Kulüpler Birliği'nde oluşmuş olan bir komisyon var. Bu komisyonda Galatasaray'ın da olması için teklif sunduk çünkü bütün kulüplere fayda sağlayacak, gelirlerini artırması yönünde naklen yayın ile ilgili e-bilet ile ilgili görüşlerimiz var. Bunların ifade edilebilmesi için Galatasaray'ın da komisyonda bulunmasını kendilerine ifade ettik."

"Şampiyonluğa yürüyüşümüzü durdurmak için ellerinden geleni yapıyorlar"

"Biz ligin başından itibaren sadece Galatasaray için değil genelde standart dışı uygulamalar ile karşı karşıyayız. Özellikle Galatasaray üzerinden baktığınız zaman yapılanlar herhangi bir standardın içine girmiyor. Bu çok net. Dün akşam bu zirveye çıktı. Bir golümüzün iptal edilmesiyle bu zirveye çıkmıştır. Biz iki şeye çok dikkat ediyoruz. Galatasaray'ın kenetlenmesi halinde bu tip uygulamalar sonuçsuz kalacaktır. Biz taraftarlarımızdan ve camiamızdan bu kenetlenmenin tek yumruk olması için çağrıda bulunduk. Geçen sene bunu ispat ettik. Geçen sene aynı uygulamalar devredeydi. Bizden beklenmeyen bir performans sergilemiştik. 13.lük'ten şampiyonluğa giden zor bir yolda başarılı olduk. Bu sene biraz daha tedbirli davranıyorlar. Ligin başından itibaren standart dışı uygulamalarla Galatasaray'ın bu şampiyonluğa yürüyüşünü durdurmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bunların hiçbirinin başarılı olacağını düşünmüyorum. Tek yapmamız gereken birlik ve beraber olup onların çabalarını boşa çıkaracağız."

"Algı yaratmanın peşindeler"

"Galatasaray'ı yıpratmak için, bu zafer yürüyüşünden alı koymak için algı yaratmanın peşindeler. Bilgiğiniz gibi Süper Lig'de finansal yapısıyla ilgilenen tek kulüp Galatasaray. Bu algı yaratmadan başka bir şey değil. Bizim geçtiğimiz günler itibarıyla finansal açıdan hiçbir sorunumuz yok. Bunu herkes bilsin."

"Bir gün bile ödemelerin gecikmesine fırsat vermeyiz"

"Prim, transfer ücretlerinde günü gelen ödemeler açısından hiçbir sorun yaşamadık. Hepsini tek tek ödedik. Bu son derece net. İsteyen federasyondan, isteyen kulüpten bunun böyle olduğunu öğrenebilir. Peki niye böyle bir şeye başvuruyorlar? Bu manada konuşulan tek kulüp Galatasaray. Ama Galatasaray'ı algı yaratmak suretiyle yıpratmaya çalıştıkları net. Biz bunlara pabuç bırakmayız. Bir gün bile ödemelerin gecikmesine fırsat vermeyiz."

"Bugün Galatasaray ve Bankalar Birliği konsorsiyumu ile anlaşma yapmış kulüplerin durumu şudur. Bizim dönemimize isabet eden yapılandırma anlaşmasının şartları içinde şu var: Yapılandırmaya girmiş borcumuzun ödenmesi için Galatasaray Kulübü gelirlerin yüzde 50'sini Bankalar Birliği'ne vermek zorunda. Geriye kalan yüzde 50'si ile şampiyonluk yürüyüşünü sürdürmek zorunda. Galatasaray, bu yürüyüşe devam edecek fonu yaratmak için ihtiyacı olan rakamın iki misli gelir yaratmak zorundadır. Bunun içinde en büyük desteğimiz sponsorluklar. Naklen yayın gelirleri çok aşağıda. Sponsorlarımıza büyük bir teşekkür ediyorum."

Sol bek, Léo Dubois, Bakasetas ve Berkay Özcan transfer iddiaları hakkında...

"Bugün itibarıyla futbol takımındaki eksikliklerimizi biliyoruz ve bu eksiklikleri tamamlamak için çalışmalarımız devam ediyor. İsimler üzerinden konuşulduğu zaman bu bize fayda getirmez. Sabrederseniz kısa sürede yaptığımız çalışmalar ile ilgili sizi de bilgilendireceğiz. Arkadaşlarım bu konuda çalışmalarına devam ediyor."

Senin için hazırladığımız haberler