Bahattin Duran'dan Yasin Kol ve Özgüç Türkalp Açıklaması! "VAR Kayıtlarını Dinledi"

04.01.2023 - 14:28 | Son Güncellenme: 04.01.2023 - 14:54

Cüneyt Çakır'ın yardımcısı eski hakem Bahattin Duran, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un bahsettiği Yasin Kol konusu ve Özgüç Türkalp hakkında konuştu. İşte detaylar.

Bahattin Duran'dan Yasin Kol ve Özgüç Türkalp Açıklaması! "VAR Kayıtlarını Dinledi"

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında oynanan Gaziantep FK - Beşiktaş maçındaki N'Koudou - Kitsiou pozisyonunun ve 17. haftadaki Sivasspor - Galatasaray maçında Sivas'ın iptal edilen golünün VAR kayıtları, TFF tarafından yayınlandı. Türk futbol gündemine yerleşen bu olayın ardından Cüneyt Çakır'ın yardımcılığını yapan eski hakem Bahattin Duran, açıklamalarda bulundu.

Ali Koç'un Yasin Kol ve Özgüç Türkalp ile ilgili dedikleri hoşuna gitti

Türkiye'nin en kariyerli hakemlerinden Cüneyt Çakır'ın yıllarca yardımcılığını üstlenen Bahattin Duran, Play Spor'a konuştu. Duran, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un, Sivasspor - Galatasaray maçından sonra düzenlediği basın toplantısında Yasin Kol ve Özgüç Türkalp'e değindiği bölümün hoşuna gittiğini ifade etti.

"Çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum"

Bahattin Duran, "Öncelikle ben çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Hatırlarsanız Pazar günkü Gaziantep FK - Beşiktaş maçından sonra da Perşembe günkü Sivasspor - Galatasaray maçından sonra da bunları paylaşmıştım. Sayın Ali Koç'un söylediği bilinçaltı hikayesini çok detaylı bir şekilde anlatmaya çalışmıştım" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Ali Koç: ''Bu adam derhal sistemden çıkarılmalı!''
Habere Git

Koç "Hakemliği bitirilecek" dedi, yaklaşık 3 ay sonra maç aldı

Ali Koç, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada "Yasin Kol'un Süper Lig hakemliği devre arasında bitirilecek. Kendisi alt klasmanda devam eder etmez bilmiyorum" demişti. Yasin Kol, bu açıklamanın ardından 2 ay 25 gün sonra görev aldı. Kol, Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında oynanacak Kasımpaşa - Alanyaspor müsabakasına atandı.

"Olayların temeli 8 Mart operasyonuna dayanıyor"

Yasin Kol hakkında konuşan Bahattin Duran, "Önce Atilla kardeşimizin çok iyi bir insan olduğundan bahsetmiştim. Fakat aslında olayların temelinin ne yazık ki 8 Mart operasyonuna dayandığını söylemiştim. Operasyonu yapan oldukları söylenen başkanların takımları olunca işte bilinçaltı böyle oluyor. Her iki maçtan sonra da 'Bakın Beşiktaş maçını yöneten Yasin Kol yok oldu' demiştim. Bunun, başkan tarafından da dillendirilmesi hoşuma gitti. Bu hafta da Yasin Kol'a maç verildi" dedi.

"Ben o pozisyonla alakalı söylememiştim, yaptığı bazı şeyler vardı"

Bahattin Duran, daha önce yaptığı açıklamada hakemler arasında tek güvenmediği ismin Özgüç Türkalp olduğunu söylemişti. Bunun kendisine hatırlatılması üzerine konuşan Duran, "Ben bunu çok söyledim. Ben o pozisyonla alakalı söylememiştim, o arkadaşla ilgili fikrimi. Ben insanlar hakkında genelde çok iyi düşünürüm. Fakat o arkadaşın yaptığı bazı şeyler vardı" açıklamasını yaptı.

İlgini Çekebilir
TFF, VAR kayıtlarını açıkladı! Erkan Özdamar ve Özgüç Türkalp...
Habere Git

"Yalan beyanlarından sonra Tarık Ongun'a soruşturma açıldı, VAR kayıtlarını dinledi"

Sözlerine devam eden Duran, "Yalan beyanlarından sonra ortaya çıkan soruşturmalar vardı. Sabri Çelik MHK'sinden önceki MHK'nin -Ankaralı as başkanın olduğu MHK'nin- ve bu arkadaşın birlikte bir setup hazırladığını duyduğumu söylemiştim. Ondan dolayı Tarık Ongun'a soruşturma açıldığı, VAR kayıtlarını dinlediği ile ilgili çok komik bir şeydi bu" şeklinde konuştu.

"VAR kayıtlarını TFF Başkanı ve MHK Başkanından başka kimse dinleyemez"

Bahattin Duran, "VAR kayıtlarını TFF Başkanı ve MHK Başkanından başka kimsenin dinleyemeyeceğini aslında herkes biliyor. Ama uydurma bir şey yapmışlardı. Bu yaptığı hareketten dolayı söylemiştim. Hakemlik kalitesi, hakemlik performansı filan değildi. Bu göz göre göre çok büyük bir yanlıştı. Bu yüzden bunu söylemiştim. Ben söylediğimin de arkasındayım. Maçları çok başarılı da olsaydı, ben bu arkadaşa zaten güvenmiyorum" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler