Ali Koç, Sivasspor- Galatasaray Maçı Kararları Hakkında Konuştu

30.12.2022 - 14:51 | Son Güncellenme: 30.12.2022 - 16:41

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Sivasspor- Galatasaray maçında yaşanan hakem olayına dair açıklamalarda bulundu. İşte Koç'un açıklamaları ve detaylar...

 Ali Koç, Sivasspor- Galatasaray Maçı Kararları Hakkında Konuştu

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe TV'de hakem hatalarına dair açıklamalarda bulundu. Koç, özellikle gündemde yer alan Sivasspor- Galatasaray maçında iptal edilen gole değindi. İşte Koç'un açıklamaları ve detaylar...

''İstemediğimiz durumlarla karşı karşıya kaldık''

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, hakem hataları hakkında açıklamalarda bulundu. Koç, "Uzun süre sonra hiç istemediğimiz bir konu ile ilgili beraberiz. Dikkat edenler olmuştur son zamanlarda 3 defa, 5 Kasım, 24 Kasım, 28 Kasım olmak üzere MHK ile ilgili bazı söylemlerde bulunmuştum. Federasyonun kronikleşmiş hakem sıkıntısını gidermek için çalıştığını, bu sürecin başarılı olması için MHK'nin aynı yolda yürümesi gerektiğini ama bu konuda ciddi şüphelerimizin olduğunu söylemiştim" dedi.

''Şampiyonluk yarışını etkiledi''

Sivasspor- Galatasaray maçına değinen Ali Koç, "Dün geceki maçtan sonra endişelerimizin tavan yapması bizleri rahatsız etmiştir. Dün geceki maç bir hakem hatası yüzünden bir takımın avantaj sağlandığı değil şampiyonluk yarışı yaşayan diğer takımları da etkilemiştir. Bu sadece iki takımı ilgilendiren bir konu değil" dedi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den Galatasaray'a: Kara Gece
Habere Git

''Serkan Çimen hakkında rahatsızlığımızı dile getirmiştik''

Trabzonspor maçında görev alan hakem Serkan Çimen hakkında konuşan Koç, "Bazı tuhaf konulara değinmek istiyorum. Trabzonspor-Fenerbahçe maçından önce açıklama yapmıştık. Serkan Çimen hakkında rahatsızlığımızı dile getirmiştik. Kesinlikle maçın skorunda hakem etkisi olmadığını söylüyorum. İyi top oynamadık. MHK'nın tuhaflıklarını birkaç örnekle göstereceğim" dedi.

''Bu hakemin atanması aslında Meler'e de haksızlık''

Koç, Beşiktaş- Adana Demirspor maçına değinirken Halil Umut Meler hakkında da konuştu. Koç, "Türkiye'de 46 adet yardımcı hakem var. Bu kadar zorluk derecesi yüksek maça hangi hakem atanmamalı diye sorsanız ilk sırada bu çıkar. Niye bu atama yapıldı diyoruz, yapay zeka deniyor. Hakemlik ciddi bir iş. Bu yapay zekayla eskiden alıştığımız triolar da bozuldu. Bu zorluk derecesi yüksek maçta Halil Umut Meler ile bu ikili ne zaman maç yönetmişler bulamadık. Bu hakemin atanması aslında Meler'e de haksızlık. Beşiktaş - Adana Demirspor maçı oynandı, tam izlemedim. Ama geçen sezon müthiş sıkıntılı bir maç vardı. Adana Demirspor cephesinden ciddi şekilde tepki verildi. Ortam gerildi. Bu maçtan sonra ilk defa iki takım arasında oynanan maça aynı hakem triosunun atanmasını nasıl açıklanabileceğini bilmiyorum. Adana Demirspor da bilmiyor. Bunun yapay zeka sonucunda atandı deseniz buna kimse inanmaz." dedi.

''Hakem testlerden kalmış''

Ali Koç, Hatayspor- Giresunspor maçında görev alan Özgür Ertem'in testleri geçemediğini dile getirdi. Koç, "Özgür Ertem diye bir hakem Hatay-Giresun maçına yardımcı hakemi oluyor. Sonra bu hakemin testlere katılmadığını öğreniyoruz. Hiçbir maça verilmemesi gerekirken bu atama yapılıyor. Bu yapay zeka bilmiyor ki. MHK, federasyonu yapay zeka adıyla uyutuyor" dedi.

İlgini Çekebilir
Samet Akaydın'da sona gelindi! İşte Fenerbahçe'nin ödeme planı
Habere Git

''Hakem bilgilerini sisteme başkası giriyor''

Ali Koç, hakem değerlendirmelerinde Yaşar Kemal Uğurlu'ya da değindi. Koç, "Yaşar Kemal Uğurlu... Geçen hafta federasyon çok güzel sunum yapıldı. Bu kriterlerden nasıl hakemlerin atandığını gösterdiler. 5. kriter. Diyor ki hakem-takım ilişkisi. Enteresan bulduk bu kriteri. Bir hakem bir takımın müsabakasında görevlendirilmek istemiyorsa o takımın hiçbir müsabakasında görevlendirilemez maddesi var. Bunun için örnekler var. Bir hakem Alanya'da ihale almış. Alanya maçlarını vermemişler. Yaşar Kemal Uğurlu Adana Demirspor ve Trabzonspor maçlarına atanmak istememiş. Bu bize garip geldi. Biz bunu soruşturduk. Yaşar Kemal Uğurlu'nun öyle bir talebi yok. Bu hakem hakkında sisteme girilen bilgileri kendi girmiyor, başkası giriyor. Federasyon başkanına ''Böyle bir şey var, biliyor musunuz'' dedim. ''Biliyoruz'' dedi. Bu kriteri kaldıracağız dedi. Sizin siteminize nasıl bir başkası girebiliyor?" dedi.

''Bu arkadaşımız FIFA VAR listesine alınıyor''

Hakem Erkan Zengin'in uzun süre maç almamasına rağmen FIFA listesinde yer almasına değinen Koç, "Yakın zamanda FIFA listeleri çıktı. Bunda da tuhaflık var. Erkan Zengin diye bir hakem var. Orta hakem olarak ligde maçını bulamadık. Kayserispor-Galatasaray maçında vahim bir hata yapıyor, uzun süre maç alamıyor. Ancak bu arkadaşımız FIFA VAR listesine alınıyor." dedi.

''Bir bilinçaltı meselesi var''

Hakemlerin performansına değinen Koç, "Erkan Özdamar, dünkü maçın hakemi. Öncelikle askerlikle ilgili çürük raporu var. Askere gitmeye engel fiziki bir durum varsa nasıl hakem olabiliyor? Dün 12 km'nin üzerinde koştu. Bu arkadaş sezon başındaki atletik testi geçemiyor. Sonrasında bunun sebebi olarak sakat olduğu ifade ediliyor. Son dönemdeki Türk hakemlerinin testleri geçememesine çok sık rastlıyoruz. 6. haftada ilk maçını alıyor. 6-8-10-13. haftalarda maç aldıktan sonra yani tüm sezon 4 maç yönetiyor ve sonra FIFA listesine alınıyor. MHK'daki bazı sevdikleri ya da yönlendirebildikleri hakemleri öne mi çıkarıyor? Bir bilinçaltı meselesi var. X hakem bir takımın maçında vahim hata yapar, sen o hakemi maç verirsin diğer hakemlere mesaj verirsin. Bu maçta hata yapmak ceza getirmez dersin..." dedi. 

''Devre arası hakemliği bitirilecek''

Hakem Yasin Kol'un devre arası hakemliği sonlandırılacağını açıklayan Koç, "Birkaç gün evvel Atilla Karaoğlan, N'Koudou'yu atamıyor. Bilinçaltından atamıyor. VAR'a çağırılıyor, yine atamıyor. Ama istisnasız tüm otoriteler kırmızı kart diyor. Burada bir Ali Palabıyık, bir Yasin Kol etkisi var. Bilinçaltı etkilenmiş. Ali Palabıyık bir hata yapıyor Galatasaray maçında. Şu anki sistemin aksine çok uzun süre maç alamıyor. O hata da tartışılır... Yasin Kol 2. haftada Alanya-Beşiktaş maçında bir hata yapıyor. Bu sezon 3 maç alıyor. Bu arkadaşın Süper Lig hakemliği devre arasında bitirilecek. Hakemler biliyor ki çok yakında onlara pompalanan algı Yasin Kol'un hakemliği bitecek. Ali Palabıyık niye haftalarca maç alamadı? Çünkü gücü olan takımların maçlarında hata yapıldığında bu kadar ağır ceza verirseniz, diğer maçlarda yaşanan çok vahim hatalarla ilgili hakemleri cezalandırmazsanız, ya da daha az cezalandırırsanız bu bilinçaltları oluşur" dedi.

''Belki de onlar bu yapay zekayı istemiyor''

Yapay zeka ile hakem hatalarına değinen Ali Koç, "Yapay zeka... MHK yapay zeka ile federasyon ve bizleri uyutuyor. Yapay zeka da aynı VAR gibi içine koyarsan o şekilde performans sağlar. VAR'ı kullanan insan, insanın niyeti iyi olmazsa zarar sağlamaya başlar. Yapay zeka, şahsen federasyonun bu girişimini destekliyorum. Birisinin hakem atamalarını yapmasına karşıyız. Bizzat biliyorum başkanların federasyon başkanını arayıp etki ettiğini. Biz hiçbir zaman bu topa girmedik. Böyle bir sistem oturtulursa bunun önüne geçebileceğimize inandığımız için yapay zekanın arkasındayım. 30 yıllık kronikleşmiş hakem sorununu bir federasyon 6 ayda değiştiremez. Ama eski köhnemiş ana aktör insanlarla da bu işi yapamazsınız. Belki de onlar bu yapay zekayı istemiyor. Yapay zeka göz göre göre kör göze parmak uygulamalarla bir yere gidemeyiz" dedi.

''Fenerbahçe olarak sizi destekliyoruz''

Hakem atamalarını yapan yapay zekanın sorgulanmaya başlandığını açıklayan Ali Koç, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'yi desteklediklerini dile getirdi. Koç, "Yapay zekanın da dürüstlüğü sorgulanabilir hale geliyor. Sen yapay zekaya 5. kriteri koyup, o hakemin bundan haberi yoksa nasıl olacak. Trioları bozup, yapay zeka böyle istiyor diyip, Beşiktaş -Adana Demirspor maçına aynı isimleri verirsen olmaz. Sayın Büyükekşi'ye de söylüyorum, niyetinizden şüphemiz yok. Fenerbahçe olarak sizi destekliyoruz. Kısa vadede çok şey yapmak istiyorsunuz. Ancak bu gidişata bu yaşananlarla ilgili ağır. Radikal kararlar almazsanız siz de bu tiyatronun bir parçasısınızdır. Bugün sistemde hakem yoksa, bu adamlar hakem eğitmediği için. Kontrol edemeyeceklerini sistem dışı bıraktıkları için. İsimler değişiyor ancak bu yaşananlar değişmiyor" dedi.

İlgini Çekebilir
Angel Di Maria'nın eşinden eski Fenerbahçe futbolcusuna ağır sözler!
Habere Git

''Nizami bir gol iptal edildi''

Sivasspor'un iptal edilen golüne değinen Ali Koç, ''Nizami bir gol iptal edildi. Kimse sebebini bilmiyor. Dünkü olayı Türk futbolunun geleceği açısından büyük bir fırsat olarak ele almak istiyorum. Daha 15. haftadayız. Bunu düzeltmek için zamanımız var. Dünkü olaydan ders alıp doğru adımları atabilirsek..." dedi.

''Size ne oluyor da diyemezsiniz''

Erden Timur'un açıklamalarında neden yaygara olduğuna değinen Koç, "Erden Timur çok yaygara kopartılıyor dedi. Evet kopartılıyor. Ama bu öyle böyle bir olay değil. Size ne oluyor da diyemezsiniz. Çünkü biz de yarışın içindeyiz. Herkesi etkileyen bir olay bu. Kasım ayında 3 defa sıkıntı var dedik. Kıyamet kopuyorsa bir sebebi var. Burada futbol dışında unsurlar var mı diye bakmamız gerekiyor. Yıllar önce Aziz Yıldırım 'Ne şikesi, memleket elden gidiyor' demişti. Ben de benzerini söylemek istiyorum. Ne hakem hatası, memleket meselesi. Seçim arifesindeyiz kaosa sürüklemek istiyor olabilirler. Bunu masum bir olay olarak ele alamayız. Bu hata değil zaten" dedi.

''Maçın iptal edilmesi gerekir''

Golün neden iptal edildiğini anlamadıklarını söyleyen Koç, "Bugüne kadar Türk futbolunda iptal edilen bir golün sebebini kimsenin bilmediği bir olay yaşandı mı? Eski hakemler, futbolcular, yorumcular, muhabirler, köşe yazarları kimse bilmiyor. Daha önce böyle bir olay yaşanmadı. VAR hayatımıza girdiğinden beri ofsayttan dolayı iptal edilen veya ofsayt şüphesi olmasına rağmen verilen golde bir tane pozisyonda çizginin çizilmediği oldu mu? Çizemediler çizgiyi. Orta hakem faul gerekçesiyle VAR'a gitti, ofsaytla döndü.  Çizgi yanlış çizildi. Yanlış anlaşılınca geri dönüş olmadı diye bir iddia da var. Böyle bir şey varsa maçın iptal edilmesi gerekir'' dedi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe Espor, Valorant oyuncusu ile yollarını ayırdı
Habere Git

''Neredeyse Galatasaray mağdur oluyordu''

Galatasaray'ın kendini mağdur göstermek istediğini dile getiren Koç, "Hakem hataları olacaktır, ama böylesi başka seviyede bir hata. Dolayısıyla ne ceza verilecek, ne radikal kararlar verilecek bekliyoruz. Böyle şuursuzca iddialar yapan kulüp değiliz. İddia yaparsak, arkasında dururuz. Biz tespitte bulunuyoruz şu an. Biz bir iddiada bulunursak arkasında bulunuruz. Dolayısıyla biz tespitte bulunuyoruz. Bizde çanak soru olmaz. Biraz önceki toplantıda neredeyse Galatasaray mağdur oluyordu.'' dedi.

''Elimizde VAR kayıtları yok''

Galatasaray'ın da açıklama istediklerini dile getiren Koç, "Alanya-Kayseri maçında yaşananlar olacak gibi değildi. Kayseri başkanı da isyanlarda. Futbol dışında olan unsurlara da bakmak lazım. Sivasspor başkanı ve hocasını tebrik ediyorum. En ağır mağdur olan onlar. Dünkü açıklamalarına çok büyük saygı duyuyorum. Olgun davrandılar ve açıklama istediler. Hepimiz açıklama istiyoruz. Galatasaray da açıklama istiyor. Bizim her yerde elimiz yok. Daha önce VAR kayıtları da bize verilmedi. Ama onlar da açıklama istiyor. Ben bunu büyük bir fursat olarak görüyorum. Doğruyu bulmak adına fırsat. İşte bu noktada şimdi federasyonu göreceğiz" dedi.

''İyi niyetli ancak tecrübeli değiller''

Yapay zekanın gelişmesi gerektiğini söyleyen Koç, ''Yapay zeka sistemi yeni bir sistem. Bu sistemi koymak bile federasyonun niyetini gösteriyor. Federasyonumuz iyi niyetli ancak tecrübeli değiller. Fakat getirilen sistem doğru işlerse, büyük fayda getirir. Bizim şüphemiz, verilerin manipüle edildiği. Yan hakemlerin atamasını bize göstermediler. Niye göstermediler bilmiyorum. Niyet iyi, yeni sistem uygulanmak isteniyor ancak yapay zeka diye de her şey doğru olacak diye bir şey yok. Toplum bilgilendirilmeli.'' dedi.

İlgini Çekebilir
Nihat Kahveci'den flaş sözler! "Jesus milli takıma gelse..."
Habere Git

''Her derbi öncesi soru işaretleri var''

Dataların manipüle edildiğini açıklayan Ali Koç, "Bizim şüphemiz içerideki datalar manipüle ediliyor. Lütfen araştırın. Yan hakemleri bize göstermediler. VAR'la atıyoruz dediler. Ama biz onu görmedik. Niye onu görmedik bilmiyorum. Yapay zeka diye de her şeyi doğru biliyor denilemez. Her derbi öncesi soru işaretleri var. Bu seneki oluş tarihi açısından iyi olmadı. İnşallah derbiye yansımaz. Ozan Tufan'ın Galatasaray'a attığı gol burada kaç dakika incelenmişti. Biz sakata gelmek istemiyoruz. 3 sezondur çıkıp burada bu konuları konuşan kulüp biziz. İnşallah burada yaşananlar derbi atmosferine olumsuz etki etmez" dedi.

''Yabancı hakem konuşuldu''

Yabancı hakemin tekrardan gündeme gelmesi hakkında konuşam Koç, ''Yabancı hakem konusu etraflıca defalarca Kulüpler Birliği Vakfı ve federasyonla konuşuldu. Diğer ülkeler araştırıldı. Yunanistan ve Suudi Arabistan dışında tam anlamıyla yabancı hakem kullanan yok. Hakem değişim programı kullanıyorlar. Federasyon VAR için yabancı hakem getireceğiz dediler. Orta hakeminin yabancı olmasının eğitmen yanlış olur demiş. VAR tarafına baktılar. Yaptıkları temaslarda netice alamadıkları için bu seneyi böyle bitireceğiz. Çare olur mu, zararı olmaz, faydası olur" dedi.

''Ağlamayana mama yok''

Galatasaray'da Erden Timur'un aldığı ceza hakkında konuşma doğru olmadığını söyleyen Koç, "Erden Timur'un aldığı cezayla ilgili benim ahkam kesmem doğru olmaz. Ama herkesin aynı cezayı almadığı gerçek Türk futbolunda. Ağlamayana mama yok. Ne yazık ki Türk futbolunda geçerli. Bizim de yoğurt yiyiş tekniğimizde ağlayıp zırlama yok. İlk dönemde acemiydik bazı hatalar yaptık" dedi.

''Biz yanlış anlaşılır dedik''

TFF'nin ziyareti yanlış anlaşılır diye ertelediklerini dile getiren Koç, "Federasyon akademilere çok öenm veriyor. Devletle ciddi temasları var. Onun için ziyaretler yapıyorlar. Fakat iyi niyetli olmak değil, buna inanılması önemli. Bana göre şuursuz açıklamalardı. Olay yerine ilk katil değil, ligi bitirmeyiz vs. Ondan iki gün sonra ziyaretin yapılması yanlış. Bize de ziyaret yapacaklar. Hatta bize ziyareti Trabzon maçından önce yapacaklardı. Biz yanlış anlaşılır dedik. Biz bu hassasiyeti gösterdik. Ama sonuçta bu bir akademi ziyaretidir. İnşallah biz de Ocak ayının ilk haftası yapacağız" dedi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de Jorge Jesus farkı! 59'dan beri ilk kez...
Habere Git

''Bu adam derhal sistemden çıkarılmalı!''

Özgür Türkalp hakkında sert açıklama yapan Koç, "Hakem golü veriyor. Ama VAR çağırıyor. Kamuoyunun vicdanını rahatlatmak lazım. Biz son derece rahatsızız. 3 puan rahatsızlığı değil bu, bundan sonra neler yaşayacağızın rahatsızlığı. Sivasspor başkanı Mecnun Otyakmaz'a katılıyorum. Özgüç Türkalp bir an önce emekliliğe ayrılsın. Dünkü maçın sorumlusu tamamen o. Dün bir kart olayı var. Enner Valencia yapsa onu ne olurdu? Trabzonspor maçında yaşadığımız olaylar var. Mert Hakan'ın ısınma olayı. Bunlar raporlara girmedi. Ama bu adam derhal sistemden çıkarılmalı!. Sadece biz değil, bir sürü kulüp bu işi takip edecek. Kendi aramızdaki yazışmalarda da görüyorum. Çizgi işini sonuna kadar takip edeceğiz. Açıklama istiyoruz. Federasyon da duyarlı. Dili döndüğü kadar açıklıyor'' dedi.

''Kimse bu maçı bitiremez''

Ali Koç, Erden Timur'un Alanyaspor maçı sonrası yaptığı açıklama hakkında yorumlarda bulundu. Koç, "Bu ligi Covid durduramamış, Erden Timur mu durduracak? Biz de amatörde işler yaptık. İlk geldiğimizde heyecandan filan. Bu acemeliğin, amatörlüğün getirdiği bir söylem. Şuursuzca söylenmiş ama arkasında durulamayacak bir söylem. Belki savaş çıksa lig bitmez. Covid çıktığında 1 hafta bile ertelenmedi lig" dedi.

Ali Koç: "MHK bırakın istifayı, oraya hiç atanmamalıydı."

Ali Koç, MHK'nın göreve gelmesinin de yanlış olduğunu duyurdu. Koç, ''MHK bırakın istifayı, zaten oraya atanmaması gerekiyordu. Başkana, 'size birileri bu kişileri tavsiye ettiyse, Türk futbolunun iyiliği için değil, kendine fayda sağlamak içindir' demiştim. MHK istifa etti, yerine kim gelecek? Dürüst, inanabileceğimiz bir adam bulamıyoruz.'' dedi.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'dan TFF'ye çağrı: Sivasspor'un golü neden iptal edildi?
Habere Git

''Bizler sorumluyuz''

Yayın ihalesinde ücretin düşük olmasının sorumlusu kulüpler olduğunu söyleyen Koç, "Hep sahada kazanılsın dedik. Ne yazık ki hala iyi oynamanın yeterli olmadığı bir futbol iklimindeyiz. Bu yüzden bizler de sorumluyuz. Ama Türkiye'deki marka değerinden Türkiye'deki futbol ekonomisinin düşmesi, yayıncı ihalesinin bu kadar düşük olmasında hepimizin çorbada tuzu var. Bu son şans. Bu dönüşümün yapılabilmesi için Fenerbahçe olarak üstümüze ne düşüyorsa yapacağımızı dile getirdik. Alışık olmadığımız davranışlar içine de girmek istemiyoruz. Ama gidişatın gidişat olmadığını biliyoruz. Federasyon da gelecek dönem de seçilmek isteyecektir" dedi.

''İyilik kazanacaksa ilk aday Fenerbahçe'dir''

Erden Timur'un açıklamalarına değinen Ali Koç, "Aslında Erden beyin basın toplantısının ana fikri buydu. Burada yaygara koparılıyor çünkü belki de bugün yapılmış bir yanlış, yarın yapılacak bir yanlışı kapatmak içindi. Biz çok heyecanlanmıştık. Benim algıladığım nedir: İyilik kazansın dedi. Bana sorarsanız da iyilik kazansın. İnanın iyilik kazanacaksa ilk aday Fenerbahçe'dir. Bu kadar işin büyütülmesi insanın aklına bazı şeyler getiriyor dedi. Bu aslında derbi öncesi gidişatı sağlama almak içindi. Halbu ki dünkü faiş hata üzerinden 'bu bize yapılsaydı neler olurdu, Sivas'a helal olsun' deyip sadece o gole odaklansaydı son derece samimi bir yaklaşım olarak değerlendirirdim. Bizden başka adalet arayan yok diyerek yaklaşırsanız samimiyetiniz sorgulanır. O zaman da biri çıkar der ki 'niye hep en büyük hakem hataları hep Galatasaray'ın lehine oluyor' diye sorabilir. 'Niye başja bir takım bizde VAR konuşması var' demedi diye sorar" dedi.

''Hangi takım olsa aynıları yaşanırdı''

Konunun Galatasaray özelinde değil pozisyonlar üzerinde olduğunu açıklayan Koç, "26 tane pozisyon yoladık. 21'i aleyhimize, 5'i lehimize. Hemen yapılacak zannettik. Bilmiyorduk devre arasında olacağını. Doğru yapılırsa çok fayda sağlar diye düşünüyorum. Objektif yapılırsa. Bein'e içeriğine ve yayın akışına laf edildi. Bein ile çok yılıdızımın barışmadığını biliyorsunuz. Bu olay o kadar olağan üstü bir olay ki herkes şaşırmış. O yüzden bu kadar yorumlar yapıldı. Bu Galatasaray'ın özelinde değil olayın özelinde. Hangi takım olsa aynıları yaşanırdı. Belki yeni girdiğiniz için sektöre, çok bilmiyorusunz. Ama Fenerbahçe'nin ne kadar adalet aradaığını, ne gibi konularda adalet talep ettiğimizi görürsünüz" dedi.

''Savaşsa savaş dediniz''

Erden Timur'un açıklamalarına değinmeye devam eden Koç, "Bu kadar yaygara niye koptu anlamıyorum diyor. Ama siz daha sezon başında ligi bitirmeyeeğiz, katil, savaşsa savaş dediniz. Bunları siz dediniz. Öyle bir çanak sorular soruldu ki bugün... Dünkü maç ve sezon genelinde inanılmaz bir mağduruiyet yaratıldı. Soran gazetecilere bakın, sorduklarına bakın. Bizim yok öyle kadrolu muhabirimiz. Bir tane duayen maçı yazmış, verilmeyen gol pozisyonunu yazmamış" dedi.

''Bahisse bahis, kaossa kaos her açıdan ele alınmalıdır''

Bahis ise gerekli araştırmanın yapılmasını gerektiğini vurgulayan Ali Koç, "Ben çok heyecanlandım basın toplantısının başında. Ama sonuna geldiğimizde yaratılmaya çalışılan mağduruyiet ortamını görünce üzüldüm. Hakikaten oyunu dğiştirecek basın toplantısı bekliyorum. Bu bir memleket meselesi. Burada sıkntı var. Bahisse bahis, kaossa kaos her açıdan ele alınmalıdır. Bunun önüne geçebileceğimiz şansımız var" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler