Borussia Dortmund-Mainz 05: 2-2 (Maç Sonucu-Yazılı Özet)

27.05.2023 - 17:22 | Son Güncellenme: 27.05.2023 - 18:47

Almanya Ligi haberleri... Almanya Ligi 34. haftasında Borussia Dortmund sahasında Mainz 05 ile berabere kalmasına rağmen şampiyonluğu Bayern Münih'e kaptırdı. Detaylar.

Borussia Dortmund-Mainz 05: 2-2 (Maç Sonucu-Yazılı Özet)

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Almanya Bundesliga (Almanya Ligi) 34. hafta mücadelesinde Borussia Dortmund, Signal Iduna Park'ta karşılaştığı Mainz 05 ile 2-2 berabere kaldı ve şampiyonluğu genel averajla ezeli rakibi Bayern Münih'e kaptırdı. Üst üste 11. kez şampiyonluk sevinci yaşayan Bavyera ekibi deplasmanda Köln'ü 2-1 mağlup etti.

  • 1- Bayern Münih: 71
  • 2- Borussia Dortmund: 71

Mainz maça golle başladı

Maça hızlı başlayan Mainz 05, karşılaşmanın 15. dakikasında Andreas Hanche-Olsen'in attığı golle 1-0 öne geçti. 

Haller penaltı kaçırdı

Ev sahibi Borussia Dortmund, bu golün hemen ardından 19. dakikada penaltı kazandı. Topun başına gelen Sebastien Heller, kaleci Finn Dahmen'i geçemedi. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçeli futbolcuya 25 milyon Euro'luk teklif!
Habere Git

Karim Onisiwo farkı 2'ye çıkardı

Borussia Dortmund'un penaltıyı kaçırmasının ardından rakip kalede gol arayan Mainz 05'te Jae-seong Lee sol kanatta topla buluşta. Güney Koreli oyuncu ceza sahası içine şık bir orta kesti ve Karim Onisiwo müsait pozisyonda topu filelere gönderdi 0-2.

İlgini Çekebilir
Trabzonsporlu yıldıza İngiltere'den talip çıktı!
Habere Git

Terzic'ten Reus hamlesi

Borussia Dortmund, karşılaşmanın 2-0 olmasının ardından 40. dakikada Karim Adeyemi'yi oyundan çıkardı ve kaptan Marco Reus'u oyuna dahil etti. Dortmund, maçın uzatma dakikalarında Donyell Malen ile gole yaklaşsa da karşılaşmanın ilk yarısı Mainz'ın 2-0 üstünlüğü ile sonuçlandı.

Haller ve Malen net pozisyonları değerlendiremedi

İkinci yarıya da iyi başlayan Mainz 05, karşılaşmanın 47 ve 57. dakikada net pozisyonları cömertçe harcadı. Pozisyon bulmakta zorlanan Dortmund ise, aradığı pozisyonu 60. dakikada Haller ve 62. dakikada Malen ile buldu ancak 2 yıldız oyuncu da yine topu ağlara gönderemedi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'nin yeni sezon forması sızdı!
Habere Git

Dortmund aradığı golü buldu

Borussia Dortmund aradığı golü sonunda buldu. Siyah-Sarılar karşılaşmanın 68. dakikasında Raphael Guerreiro'nun attığı golle skoru 2-1'e getirdi.

Dortmund'un hayallerini Musiala yıktı

Ve Borussia Dortmund için beklenen gol Köln'den geldi. Sahasında 1-0 yenik durumda olan Köln, karşılaşmanın 81. dakikasında penaltı kazandı. Topun başına gelen Dejan Ljubicic skoru 1-1'e getirdiAncak Bayern Münih henüz son sözü söylemedi. Bavyera ekibinin genç yıldızı Jamal Musiala, maçın 89. dakikasında ceza sahası dışından müthiş bir gole imza attı ve Bayern Münih'i yeniden (1-2) öne geçirdi. Bu sonuçla Dortmnund'un şampiyonluk hayalleri de bir başka bahara kaldı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe Beko sahne alıyor! Rakip Tofaş...
Habere Git

Süle'nin golü Dortmund'a yetmedi

Borussia Dortmund uzatma dakikalarında Niklas Süle ile bir gol daha buldu ve skora eşitliği getirdi. Ancak bu gol Dortmund'un şampiyonluğu için yeterli olmadı ve Bayern Münih şampiyon oldu. Borussia Dortmund ise ligi ikinci sırada tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler