Luka Doncic'in üst düzey performansı yetmedi! NBA karması Kanada yarı finale çıktı

06.09.2023 - 18:12 | Son Güncellenme: 06.09.2023 - 18:49

2023 FIBA Dünya Kupası çeyrek final eşleşmelerinin ikinci ayağı bugün oynandı. Slovenya'yı yenen Kanada ve Letonya'yı yenen Almanya adlarını yarı finale yazdırdı.

Luka Doncic'in üst düzey performansı yetmedi! NBA karması Kanada yarı finale çıktı

AJANSSPOR-HABER

2023 FIBA Dünya Kupası'nda çeyrek final eşleşmelerinin ikinci ayağı geçildi. Almanya-Letonya ve Slovenya-Kanada maçlarının ardından  Amerika Birleşik Devletleri ve Sırbistan'ın yarı finaldeki rakipleri belli oldu.

NBA karması Kanada yarı finalde Sırbistan'ın rakibi oldu

Kadrosu büyük ölçüde NBA yıldızlarından kurulu olan ve şimdiye kadar Fransa ve İspanya gibi şampiyonluk adayı takımları devirerek yoluna devam eden Kanada, Slovenya'yı ilk yarıda iki tarafa da gidip gelen maçta 3. çeyrekte makası açarak 100-89 mağlup etti. Akçağaç Yaprağı lakaplı ülke yarı finalde Sırbistan'ın rakibi oldu.

SGA ağırlık koydu Doncic'in eforu yetmedi

Kanada'da Shai Gilegeous Alexander 31 sayı, 10 ribauntluk performansı ile maçın oyuncusu oldu. Ona 24 sayıyla RJ Barret, 14'er sayı ile Dillion Brooks ve Nickeil Alexander Walker eşlik etti. Slovenya'da maçı 26 sayı ile tamamalayan Luka Doncic'e, 22 sayı ile Klemen Prepelic eşlik etse de sonuca etki etmedi. Karşılaşmanın son bölümünde Dillion Brooks ve Luka Doncic diskalifiye edildi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe taraftarı Letonyalı yıldızı istiyor!
Habere Git

Nefes kesen maçta yarı finalist Almanya

Turnuvaya güçlü bir kadro ile gelen Almanya ve turnuvanın sürpriz ekiplerinden Letonya yarı finale çıkmak için kozlarını paylaştı. Son bölümüne yürek dayanmayan karşılaşmadan galip ayrılan taraf 81-79 Almanya yarı finalde ABD'nin rakibi oldu.

Schroder korkunç oynasa da Panzerler kazandı

Almanya'da takımın kilit isimi Denis Schroder maçı 4/26 saha içi isabeti bularak 9 sayıda tamamladı ve takımına pozitif katkı veremedi. Panzerler'de Franz Wagner 16, Anderas Obst 13, Mo Wagner 10 sayı ile mücadele etti. Letonya'da ise turnuvanın flaş ismi Arturs Zagars 24 sayı, 8 asist, Davis Bertans ise 20 sayıyla oynasa da yarı final için yetmedi.

Final 10 Ekim'de

FIBA 2023 Dünya Kupası'nda yarı fianl eşleşmeleri 8 Eylül Cuma oynanacakken, şampiyon ise 10 Eylül Pazar oynanacak final mücadelesinin ardından belli olacak.

İlgini Çekebilir
FIBA'nın yeni başkanı Katarlı Şeyh Saud Ali Al Thani oldu
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler