FIBA Dünya Kupası'nda parlayan Letonyalı Arturs Zagars Fenerbahçe taraftarının radarına girdi

06.09.2023 - 17:02 | Son Güncellenme: 06.09.2023 - 19:07

Fenerbahçe taraftarı sosyal medya üzerinden 2023 FIBA Dünya Kupası'nda Letonya forması ile parlayan genç oyun kurucu Arturs Zagars'ı takımda görmek istediklerini belirten mesajlar paylaştı.

FIBA Dünya Kupası'nda parlayan Letonyalı Arturs Zagars Fenerbahçe taraftarının radarına girdi

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları EuroLeague'deki temsilcimiz Fenerbahçe Beko, yaz aylarında NBA ekibi Cleveland Cavaliers'tan transfer ettiği Brezilyalı oyun kurucu Raul Neto'nun Dünya Kupası'nda yaşadığı uzun süreli sakatlık sonrası guard rotasyonu için yeni bir ekleme arayışına girmişti. Sarı-Lacivertliler'de taraftar bir ismi gözüne kestirdi.

Fenerbahçe taraftarı Zagars dedi

Fenerbahçe taraftarları sosyal medya üzerinden FIBA 2023 Dünya Kupası'nda Letonya ile etkileyici bir performans sergileyen 2000 doğumlu oyun kurucu Arturs Zagars'ı takımlarında görmek istediklerini belirten gönderiler paylaştı. 

Dünya Kupası'nda herkesin dikkatini çekti

NBA yıldızı Kristaps Porzingis'ten yoksun Dünya Kupası'na kanadı kırık gelen Letonya'da turnuvanın yıldızı son olarak Litvanya Ligi'nde Nevezis-Optibet forması giyen 1.90'lık guard Arturs Zagars oldu. 23 yaşındaki oyuncu 6 maçta forma giydiği turnuvada 14.2 sayı, 6.0 asist ortalamları ile mücadele etti.

İlgini Çekebilir
EuroLeague'de yılan hikayesi İtalya'da son buldu!
Habere Git

Serbest oyuncu statüsünde

Turnuvayı izleyen herkesi kendine hayran bırakan Arturs Zagars geçtiğimiz sezonun bitimi ile Nevezis-Optibet ile olan sözleşmesini tamamladı ve yaz ayalarında henüz bir takım ile anşalma sağlayamadı.

İspanyol ekibi alt yaştan kaptı

Letonyalı oyun kurucu henüz 17 yaşındayken İspanya Ligi ACB'nin önde gelen ekiplerinden Joventut Badalona ile uzun süreli bir sözleşmeye imza attı. Burada geçirdiği dönemde 2018-2019 sezonunda İspanyol ekibi CB Prat, 2021-2022'de ise Alman ekibi Basketball Lowen Braunschweig'da kiralık oynayan Zagars sonrasında İspanyol ekibinden ayrıldı.

EuroLeague ekibi ilgilenebilir

Yunan gazeteci Christos Harpidis, oyun kurucu arayışında olan EuroLeague'in İspanyol temsilcisi Baskonia'nın Arturs Zagars ile ilgilenebileceğini belirtti. Oyunun İspanya hakları eski takımı Joventut Badalona'da bulunuyor. Baskonia oyuncu ile anlaşması durumunda Jovantut Badalona'yı da ikna etmeye çalışacak.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş ile önce EuroCup şampiyonluğu sonra EuroLeague!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler