Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin Şampiyonluk İçin İlk Devre Puanını Hesapladı

25.09.2023 - 12:18 | Son Güncellenme: 25.09.2023 - 12:35

Fenerbahçe'nin Alanyaspor'u 1-0 yendiği mücadelenin ardından ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, sarı lacivertli ekibin ilk devre puanını hesapladı.

Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin Şampiyonluk İçin İlk Devre Puanını Hesapladı

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe, Alanyaspor deplasmanına konuk oldu. 11'de 11'le yoluna devam eden Sarı-Lacivertliler seriye bir halka daha ekleyerek seriyi 12 maça çıkardı. Akdeniz ekibi ise 4 maçlık beraberlik serisinin ardından sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Fenerbahçe, İrfan Can Kahveci'nin 43. dakikada attığı golle deplasmanda Alanyaspor'u 1-0 yenerek Süper Lig'de liderliği Galatasaray'dan aldı.

Karşılaşma sonrası değerlendirmelerde bulunan ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin ligin ilk yarısında toplayacağı puanı tahmin etti.

Dilmen: "Fenerbahçe, 4 kez mağlup olacak"

Fenerbahçe'nin deplasmanda Alanyaspor'u 1-0 mağlup ettiği maçı değerlendirdi. Dilmen, Fenerbahçe'nin beklediğinden daha fazla zorlandığını ifade etti.

Fenerbahçe'nin bu sezon en fazla 4 kez mağlup olacağını öne süren Rıdvan Dilmen, Sarı-Lacivertlilerin ilk yarıda toplayacağı puanla ilgili de tahminde bulundu.

Fenerbahçe'nin ligin ilk yarısında 9-10 puan kaybedeceğini iddia eden Rıdvan Dilmen, "Biraz hesap yaptığımız zaman 47-48 puan civarı yapabilirler" ifadelerini kullandı.

"Seri yakalayacağını düşünüyordum zaten"

Milli maç arasına kadar İsmail kartal ekibinin tüm maçları kazanacağını iddia eden Dilmen, "Aslında beklediğimden daha zor kazandılar, ben daha kolay kazanır Fenerbahçe sanıyordum. Fenerbahçe'nin güçlü kadrosu en fazla 4 kez mağlup olur. Seri yakalayacağını düşünüyordum zaten. Milli maça kadar tüm maçları kazanabileceğini düşünüyorum Fenerbahçe'nin." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Mehmet Özdilek'den dikkat çeken Fenerbahçe yorumu
Habere Git

"İsmail hocanın sakin kalması gerekiyor"

Fenerbahçe camiasının kenetlendiğine dikkat çeken Dilmen, "Kolay hiçbir maç yok ama kabul edelim sıklet farkı var. uzun yıllardır olmadığı gibi taraftarın konsantre olduğunu görüyoruz. Sadece futbolcu, hoca yönetim değil taraftar da öyle. Çekinceleri acaba bu hakem işleri ne olur diyenler var. Burada önemli olan futbolcuların sakin kalması, daha da önemlisi İsmail hocanın sakin kalması gerekiyor." dedi.

"En iyi 3 kadrosundan birisi"

Fenerbahçe'nin kadrosuna dikkat çeken Dilmen, "Bu takımın geçmiş yıllara göre bu kadar çok transfer yaptığı sezonlar oldu ama tarihinin en güçlü kadrolarından biri yaptığını görmemiştik. En iyi 3 kadrosundan birisi. Sadece 11 olarak değil geniş kadro olarak görelim. 2023-2024 sezonunda en değerli maçı Twente maçı oldu Fenerbahçe'nin." dedi.

"Konferans Ligi'ndeki maçı düşünmüyorlar"

Sarı lacivertli ekibin önceliği lige verdiğini dile getiren Dilmen, "Fenerbahçe'nin Avrupa'yı ligden daha geride gördüğünü düşünüyorum ben. İkisini verseler ligi alayım derler. Konferans Ligi'ndeki maçı düşünmüyorlar şuanda mesela." ifadelerini kullandı.

"Aç santraforun da var"

Oyuncuların performansına da değinen Dilmen, "Ronaldo nasıl diyor 'Ayaklarım gittiği yere kadar oynayacağım ve gollerimi atacağım' diye. Dzeko'da aynen öyle diyor. Bugün sahaya çıkan 11 şampiyonluğa oynar söyleyelim. Livakovic ülkesinde her yıl şampiyonluğa oynayan bir karakter olduğunu gösterdi. İlk yarıda çıkardığı top sezonun ilk 10'una girecektir. Artık tutanın da iyi. Aç santraforun da var. Bu da seni sezon başından beri 12'de 12 yaptırıyor." dedi.

"Fenerbahçe, 9 Kasım'a kadar İstanbul'da"

Fenerbahçe'nin 9 Kasım'a kadar İstanbul dışına çıkmayacağını ifade eden Dilmen, "İsmail hoca oyunun son bölümünde kritik deplasmandayım dedi ki, 3 kritik uçakla gittiğim deplasmandan döndüm. 9 Kasım'a kadar İstanbul'da 6-7 maç oynayacaklar." dedi.

"Hala 20 yaşındaki genç oyuncu gibi"

Fenerbahçe'nin Manchester United'dan kadrosuna kattığı Fred'e de değinen Dilmen, "Ben Anadolu takımını çalıştıran hoca olsam üç büyüklerden gelecek oyuncuları iyi araştırıp alırım. Fred, Moda'da doğup Fenerbahçe'ye gelmiş gibi oynuyor. Hala 20 yaşındaki genç oyuncu gibi kendisini ıspatlamak için oynuyorumuş gibi." dedi.

"Tıpkı Galatasaray'ın da geçen sezon yaptığı gibi"

Takımın performansından dolayı İsmail Kartal'ı tebrik eden Dilmen, "Fenerbahçe 5 maç yaptı ligde ve 4'ünü tek farklı kazandı. Tıpkı Galatasaray'ın da geçen sezon yaptığı gibi. İsmail hocaya helal olsun iyi işler yapıyor. Hakemler de çok rahat Fenerbahçe maçları yönetiyor artık." dedi.

Fenerbahçe, 30 günde 8 maça çıkacak

Fenerbahçe, hafta içi mesaisinde (28 Eylül) Başakşehir ile lig maçına çıkacak. 

İsmail Kartal’ın öğrencileri, 1 Ekim Pazar günü gündüz maçında Çaykur Rizespor’u konuk edecek.

Fenerbahçe, Ekim ayında ise 2’si UEFA Avrupa Konferans Ligi, 4’ü Süper Lig olmak üzere 6 mücadele yapacak.

Senin için hazırladığımız haberler