Derya Cebecioğlu: Hep söylüyorum, idolüm...

18.05.2024 - 00:11 | Son Güncellenme: 18.05.2024 - 00:35

Filenin Sultanları'nın tecrübeli smaçörü Derya Cebecioğlu yeni açıklamalarında idolü, Japonya'daki deneyimleri ve takımdaki forma rekabetinden bahsetti.

Derya Cebecioğlu: Hep söylüyorum, idolüm...

Derya Cebecioğlu, TRT Spor Yıldız Dijital için özel açıklamalarda bulundu. 23 yaşındaki voleybolcu açıklamalarında idolünün Gabi Guimaraes olduğunu söyledi.

"İdolüm Gabi"

Cebecioğlu açıklamalarında voleybola ilk başladığı zamanlardan ve Gabi Guimaraes'in nasıl idolü haline geldiğinden şu sözlerle bahsetti: "Ben voleybola ilk başladığımda voleybola dair pek bir şey bilmiyordum aslında. Sadece keyif aldığım ve okuldan sonra gidip yaptığım bir spordu. Takip ettiğim ya da insanları tanıdığım bir şey değildi. Zaten ben bir sene oynadım, bir seneden sonra milli takıma gittim. Milli takımdan geldikten hemen bir hafta sonra VakıfBank tarafından çağırıldım. Babamın iş yerine faks göndermişlerdi. Tabii babam da onlara cevap vermedi. Sonra aradılar, o şekilde gittim VakıfBank’a aslında. İdolüm yoktu. Ama başladıktan sonra idolüm olmaya başladı, o da Gabi. Hep bunu söylüyorum zaten."

"Gabi'nin üzerimde çok büyük etkisi var"

Kendisine Gabi Guimaraes ile en sevdiği anısı sorulan Derya Cebecioğlu bu konuda ise "Çok fazla var çünkü kendisini çok seviyorum, üzerimde çok büyük bir etkisi var. O kadar fazla var ki... Hiçbir şey söyleyemem. O yüzden hepsi diyeceğim. Onlar da bende kalsın." dedi.

İlgini Çekebilir
Ebrar Karakurt'a el hareketi çeken Nataliya Goncharova'nın cezaları belli oldu
Habere Git

"Rekabet arkadaşlığımızı olumsuz etkilemiyor"

Cebecioğlu, Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'ndaki smaçörler arasındaki forma rekabetinin arkadaşlıklarını olumsuz etkilemediğini şu sözlerle vurguladı: "Tabii ki de hayır. Sahada olan sahada kalır. Bizler iyi arkadaşlarız. Rekabet bizi daha ileriye götüren bir şey. Zaten o olmasa kendimizi geliştiremeyiz bence. Ben böyle olduğunu düşünmüyorum." 

"Asya Ligi’ni beğendim ama..."

Geçtiğimiz sezon Japon ekibi Kurobe Aqua Fairies'te forma giyen Derya Cebecioğlu, Japonya'da çok mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi: "Japonya bence bana çok şey kattı. Bir kere 23 yaşında bir genç kız olarak ülkemden çok uzaklara gidip orada oynayabilmek, o tecrübeyi yakalayabilmek bence oldukça zor bir süreçti benim için. Ama ben bunu gayet iyi kaldırabildiğimi düşünüyorum. Çok mutluydum oradayken, her şey yolunda gidiyordu. Asya Ligi’ni beğendim ama ben yakın zaman içerisinde bir daha gider miyim bilmiyorum. İleriki zamanlarda tabii ki tekrardan deneyeceğim bir yer olacak orası."

Senin için hazırladığımız haberler