Ebrar Karakurt'a el hareketi çeken Nataliya Goncharova'nın cezaları belli oldu: 6 ay...

17.05.2024 - 19:28 | Son Güncellenme: 17.05.2024 - 19:53

Filenin Sultanları'ndan Ebrar Karakurt'a Lokomotiv Kaliningrad - Dinamo Moskova maçında el hareketi çeken Rus voleybolcu Nataliya Goncharova'nın cezaları açıklandı.

Ebrar Karakurt'a el hareketi çeken Nataliya Goncharova'nın cezaları belli oldu: 6 ay...

Rusya Ligi yarı final serisi maçında Lokomotiv Kaliningrad'da forma giyen milli voleybolcumuz Ebrar Karakurt'a el hareketi çeken Nataliya Goncharova, Rusya Voleybol Federasyonu tarafından  hem men hem de diskalifiye cezası aldı.

Nataliya Gocharova'dan tepki çeken hareket

Dinamo Moskova, Rusya Ligi yarı final serisinde Kaliningrad'a elendi. Maçta ise Dinamo Moskova'nın 34 yaşındaki kaptanı Nataliya Goncharova'nın Ebrar Karakurt'a el hareketi çekmesi tepkilerin odağı oldu. Goncharova, maç sayısı sonrası takım arkadaşlarıyla birlikte finale yükselmenin sevinen Ebrar Karakurt'a orta parmağını gösterdi. O anlar kameraya yakalandı. Öte yandan Goncharova maç sonu Ebrar'ın kayarak yaptığı sevinci de hakeme şikayet etti.

İlgini Çekebilir
Nataliya Goncharova ve takımından Ebrar Karakurt'a tepki çeken özür!
Habere Git

Karakurt'a skandal harekete 6 ay diskalifiye cezası!

Rusya Voleybol Federasyonu'nun Nataliya Goncharova'nın skandal hareketleri hakkındaki kararı da belli oldu. Federasyon tarafından yapılan resmi açıklamada Goncharova'nın 2025 Rusya Voleybol Şampiyonası'ndan bir maç men, karar tarihinden itibaren şartlı olarak 6 ay süreyle diskalifiye cezaları aldığı açıklandı .

Bir suç daha işlerse şartsız yaptırım olacak

Rusya Voleybol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada Nataliya Goncharova'nın cezalı olduğu süre içinde bir suç daha işlemesi halinde şartlı yaptırımın otomatik olarak şartsız yaptırıma dönüşeceği de belirtildi. Federasyonun açıklamasında kararlar için şu ifadelere yer verildi: 

"Dinamo Moskova takımının oyuncusu Nataliya Goncharova'nın 14.04.2024 tarihinde Lokomotiv Kaliningrad ve Dinamo Moskova takımları arasında gerçekleşen Rusya Voleybol Şampiyonası Kadınlar Süper Ligi maçında rakip takıma yönelik saldırgan hareketlerde bulunarak sportmenliğe aykırı davranışta bulunması nedeniyle Federasyon Yönetmeliği'nin 89.1, 90.1 ve 92.1 maddeleri uyarınca

2.1. Goncharova'nın 2025 Rusya Voleybol Şampiyonası'nda bir maçtan men edilmesine,

2.2. Bu karar tarihinden itibaren Goncharova'nın şartlı olarak 6 ay süreyle diskalifiye edilmesine,

2.3. Goncharova'nın şartlı spordan men cezası süresi içinde tekrar suç işlemesi halinde yaptırımın otomatik olarak şartsız yaptırıma dönüşeceği, ayrıca ilk spordan men cezasına orijinal süreye eşit uzunlukta yeni bir spordan men cezasının ekleneceği konusunda uyarılmasına,

karar verilmiş, karar oy birliğiyle kabul edilmiştir."

Senin için hazırladığımız haberler