Mehmet Demirkol: "Atatürk’ün bize öğretilmiş bir hikayesi var"

19.06.2024 - 16:29 | Son Güncellenme: 19.06.2024 - 16:36

Mehmet Demirkol, EURO 2024'te Türkiye'nin Gürcistan'ı 3-1 yendiği maçta Türk taraftarların Gürcistan Milli Marşı'nı ıslıklaması hakkında yorumda bulundu.

Mehmet Demirkol: "Atatürk’ün bize öğretilmiş bir hikayesi var"

AJANSSPOR HABER

2024 Avrupa Şampiyonası'nda (EURO 2024) Türkiye Gürcistan karşısında 3-1 kazanarak turnuvaya galibiyetle başladı. Fakat maç öncesi seremonide Gürcistan Milli Marşı sırasında Türk taraftarların ıslıklı protestosu gündem oldu. Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Socrates Dergi'de konu hakkında değerlendirme yaptı.

"Kendi milli marşını ıslıklamak arasında hiçbir fark yok"

Maç başlangıcında Gürcistan Milli Marşı'nı taraftarlarımızın ıslıklaması üzerine Demirkol, "Bir başka milli marşı ıslıklamak ile kendi milli marşını ıslıklamak arasında hiçbir fark yok. Saygı çerçevesinde kuralları olan bir rekabete çıkıyorsun" ifadelerini kullandı.

"Bu doğruya sahip çıkmalıyız"

Demirkol, "Mustafa Kemal Atatürk'ün bize öğretilmiş bir hikayesi vardır. Atatürk, İzmir’e girer. Yunan Bayrağı'nı altına sererler. Hayır bu bir ulusu temsil eder diyerek bayrağa basmaz. Bu doğruya sahip çıkmalıyız" diyerek cümlesini tamamladı.

İlgini Çekebilir
Demirkol: "Dünkü futboluyla Arsenal, Real Madrid, hepsi onu ister"
Habere Git

Sanol: "Gürcistan, her zaman Türkiye Milli Marşı'na saygılı olmuştur"

Öte yandan maçın sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gürcistan Teknik Direktörü Willy Sagnol, "Harika bir atmosfer vardı. Ancak Türk taraftarlar neden Gürcistan Milli Marşı'nı ıslıkladılar? Buna anlam veremedim. Gürcistan, her zaman Türkiye Milli Marşı'na saygılı olmuştur. Onlardan da bu saygıyı beklerdik. Onun dışında iki taraftar da atmosfer açısından harika iş çıkardı" demişti.

Senin için hazırladığımız haberler