Anthony Davis 55 attı, Los Angeles Lakers üst üste 3. kez kazandı

05.12.2022 - 10:42 | Son Güncellenme: 05.12.2022 - 12:27

NBA'de dün gece Los Angeles Lakers'ın Washington Wizard'ı 130-119 yendiği maça yıldız uzun Anthony Davis damga vurdu. Davis maçı 55 sayı, 17 ribaunt ile tamamladı.

Anthony Davis 55 attı, Los Angeles Lakers üst üste 3. kez kazandı

AJANSSPOR-HABER

NBA'de Los Angeles Lakers deplasmanda Wahington Wizards'ı 130-119 mağup ederek son 10 maçtaki 8. galibiyetini almış oldu. Lakers'in son zamanlardaki çıkışının başrol oyuncusu olan Anthony Davis dün gece de parkede müthiş bir performans sergiledi. Yıldız uzun maçı 55 sayı, 17 ribaunt ve 3 blokla tamamladı.

Boyalı alanı domine ediyor

Lakers'ın son 10 maçta yakaladığı ivmede "the Brow" lakaplı Davis'in formu kilit faktör oldu. Yıldız oyuncu bu maçlarda 34.2 sayı ortalaması yakaldı. All-Star forvet bir önceki maçta da Milwakuee Bucks rakip potaya 44 sayı yollayıp, 3 de blok vurdu. 29 yaşındaki Davis bu dönemde boyalı alanda %62.7 isabet buldu.

Sezona korkunç başlamışlardı

Geçtiğimiz sezonu Batı'da 11. sırada tamamlayan Lakers, play-in turnuvasına dahi giremedi. Kadrosunda LeBron James ve Anthony Davis'i bulunduran Los Angeles ekibi, Russel Westbrook'u takalsla takıma eklemiş ve sezona şampiyonluk umutarıyla girdi. 2020 şampiyonu, Davis'in sakatlık problemleriyle boğuşması ve Westbrook'un kariyerinin en kötü sezonu geçirmesi sonucu sezonu erken kapadı.

İlgini Çekebilir
Şampiyon Efes'te kabus son buldu!
Habere Git

LeBron getirmek için devreye girmişti

LeBron James, Los Angeles Lakers'a katıldıktan kısa süre sonra takım, Anthony Davis takası için harekete geçmişti. James'in bu ekleme için yönetim ve oyuncunun menajeri Rich Paul ile iletişime geçip sürece müdahil oldu. Takas sonucu Lakers oyuncunun eski takımıNew Orleans Pelicans'a çok sayıda genç oyuncu ve draft hakkı vermişti.

İkili şampiyonluğu getirdi

Pandemi nedeniyle kısa kesilen ve play-off sonrası Orlando'daki Disneyland'te seyircisiz sezonu Los Angeles Lakers şampiyon tamamladı. Finalde Miami Heat'i 4-2 geçen Lakers'ta LeBron James seriyi 29.8 sayı ortalamasıyla tamamlarken, Anthony Davis 25.0 sayı ortalaması tutturdu.

Pelicans'ta 7 sezon

Yıldız oyuncu kariyerine başladığı New Orleans Pelicans formasını tam 7 sezon terletti. Bu süreçte 6 kez All-Star seçilen oyuncu, 3 kez NBA'de yılın en iyi 5'ine seçildi. Oyuncu kariyerinin bu döneminde 23.5 sayı ortalaması yakaladı.

İlgini Çekebilir
NBA'den Tayvan'a bir yıldız daha!
Habere Git

Kevin Garnett'e benzetilmişti

Yıdız oyuncu 2012 NBA Draft'ında New Orleans Pelicans tarafından 1. sırada seçilmilşti. Kentucky çıkışlı oyuncu Draft gecesinde NBA komitesi tarafından Minnesota Timberwolves ve Boston Celtics efsanesi Kevin Garnett'e benzetilmişti.

Olimpiyat altını kazandı

Anthony Davis NBA' girdiği 2012 senesinde ABD milli takımıyla Londra Olimpiyatları'nda sahne almıştı. Oynadığı 8 maçı da kazanıp altın madalyaya uzanan takımda Davis 3.7 sayı, 2.7 ribaunt ortalamaları tutturdu.

Senin için hazırladığımız haberler